TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 25, 2011 3:49 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Jakby się komuś przydało, to ja służę info, na tematy psie. A i o innych zwierzakach też (małe zwierzęta, gryzonie, ptaki). Zarówno na te negatywne (jestem wolontariuszką wrocławską, prowadzę DT dla ciężkich przypadków i trochę się i do cholery naoglądałam) jak i tych pozytywnych (wakacje z psami, szkolenia, pozytywne zmiany w stosunku otoczenia do zwierzaków itd) Tylko proszę w razie czego o kontakt na PW.
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Wto sty 25, 2011 8:03 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Fragment ogłoszenia jakie wisi w przychodni u nas pod Hutą:
w skrócie:
"dzikie koty są nosicielami wielu groźnych chorób, nie należy ich karmić, a kto będzie to robił będzie ukarany i sprawa skierowana do sądu grodzkiego"
Podpisał to lekarz, kierownik przychodni.Podobno rozwieszono je również w innych.Pan doktor nie był pewno na TYCH zajęciach.To Podkarpacie.Na Helu spotkałam się z opinią,że jedyną metodą antykoncepcji wśród kotów jest nie dawanie im jedzenia.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto sty 25, 2011 8:51 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

matko, może jakieś zdjęcia? może do rozpowszechnienia?
to jest normalnie średniowiecze...
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Wto sty 25, 2011 8:57 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

KotkaWodna pisze:mnie to pachnie kompleksami, ale naprawdę nie chciałabym zmieniać tego wątku w spekulacje nt czyjejś kondycji mentalnej...

Nie rozpędzasz się za bardzo?
Karolina

karolinah

Od: Wto gru 05, 2006 17:05

Post » Wto sty 25, 2011 8:57 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

:strach: Ewar, zakradnij się ciemną nocą i dopisz "to też tyczy się ludzi". Ciemnogród :evil:
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Wto sty 25, 2011 9:00 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

ewar pisze:Fragment ogłoszenia jakie wisi w przychodni u nas pod Hutą:
w skrócie:
"dzikie koty są nosicielami wielu groźnych chorób, nie należy ich karmić, a kto będzie to robił będzie ukarany i sprawa skierowana do sądu grodzkiego"
Podpisał to lekarz, kierownik przychodni.Podobno rozwieszono je również w innych.Pan doktor nie był pewno na TYCH zajęciach.To Podkarpacie.Na Helu spotkałam się z opinią,że jedyną metodą antykoncepcji wśród kotów jest nie dawanie im jedzenia.

.... ciemnogród, a pan doktor to ma chyba ze 100 lat i żyje bajkami , że dzieci przynoszą bociany, koniecznie pana doktora trzeba zaprosić za przymusowe szkolenie o rozwoju cywilizacji i jej postępach .... :cry: brak słów - papiery doktorek to chyba kupił na targu, rynku, itp... i... szkoda zwierząt
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Wto sty 25, 2011 9:05 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Kumiko pisze:
KotkaWodna pisze:Kumi, daj spokój, niektórzy są niereformowalni...

wiesz, takie riposty po prostu obrzydzają pobyt na tym forum... jak widać niektórzy są nafaszerowani złośliwością i cynizmem. Jak myślisz Kotko Wodna, klikanie po wszystkich możliwych wątkach i zaczepki są dobrym sposobem na dowartościowanie się?
8)

... nie przejmuj się :ok: - Zofia&Sasza tak ma - wpaść , "wrzucić" komuś do pieca i już, nic konstruktywnego nie wnosi , tylko przytyki i wszystko podwarza , więc trzeba się nauczyć pomijać zaczepki i robić swoje :ok: :ok: :ok:
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Wto sty 25, 2011 9:12 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Czytam,że Was to ogłoszenie rozśmieszyło, zdumiałao?Ono już dawno było na forum, włącznie ze zdjęciem tej "odezwy", czy jak to nazwać.Teraz zdjęcie się nie otwiera.
Na ul.Wojska Polskiego w Stalowej Woli wytępiono koty, bo śmierdzą, bo patrz, co pan doktor podpisuje..itd.Teraz jest inwazja szczurów, jest ich mnóstwo,nawet atakują ludzi.Trutki nie działają.To informacja z portalu stalowowolskiego.

ewar

Post » Wto sty 25, 2011 9:13 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Ale ja nie rozumiem, ta reporterka, dziennikarka, redaktorka, czy jak ją zwał zwróciła się do Kumiko i Catnaperki, bo one się przecież z TVNem kontaktowały przy okazji sprawy dręczenia Mariki. Czy źle kojarzę? Takiego zbiorowiska specjalistów od zwierząt w Polsce jak nasze forum i pewnie dogomania nigdzie się nie znajdzie. Więc nie rozumiem, o co szum. Ale też nie wnikam, nie mój interes.
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Wto sty 25, 2011 10:20 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Dodam jeszcze coś.Wieś Jamnica, ok 10 km za Stalową Wolą w kierunku Tarnobrzega.Dwa lata walczyłam o psa w klatce 2X2 m, oprócz tego na łańcuchu, takim metrowym.Duży, wyżłowaty.Nikt nie chciał się tym zająć, ani policja, ani sołtys, żadna fundacja.W końcu p.Derwisz zadziałała.Pies żył 8 lat w takich warunkach.Sprawa u prokuratora.
Temu psu zawiozłyśmy budę.Kochany, łagodny, dostaje głównie żur.Nazywa się Maksio.To ta sama wieś.Materiału starczyłoby na kilka seriali.Wystarczy przejść przez wieś, zajrzeć do obory.
Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Wto sty 25, 2011 10:29 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

animalon pisze:
Kumiko pisze:
KotkaWodna pisze:Kumi, daj spokój, niektórzy są niereformowalni...

wiesz, takie riposty po prostu obrzydzają pobyt na tym forum... jak widać niektórzy są nafaszerowani złośliwością i cynizmem. Jak myślisz Kotko Wodna, klikanie po wszystkich możliwych wątkach i zaczepki są dobrym sposobem na dowartościowanie się?
8)

... nie przejmuj się :ok: - Zofia&Sasza tak ma - wpaść , "wrzucić" komuś do pieca i już, nic konstruktywnego nie wnosi , tylko przytyki i wszystko podwarza , więc trzeba się nauczyć pomijać zaczepki i robić swoje :ok: :ok: :ok:

ale ile trzeba miec czasu aby grać w takie,zeby nie powiedziec "dziecinne" podchody... :roll:
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Wto sty 25, 2011 10:38 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Katia80 pisze:Ale ja nie rozumiem, ta reporterka, dziennikarka, redaktorka, czy jak ją zwał zwróciła się do Kumiko i Catnaperki, bo one się przecież z TVNem kontaktowały przy okazji sprawy dręczenia Mariki. Czy źle kojarzę? Takiego zbiorowiska specjalistów od zwierząt w Polsce jak nasze forum i pewnie dogomania nigdzie się nie znajdzie. Więc nie rozumiem, o co szum. Ale też nie wnikam, nie mój interes.

tak jak piszesz, nie inaczej. Dziennikarka tvn uwaga, kontaktowala sie najpierw z Catnaperką,kiedy ta pisala do niej w sprawie reportazu. Po emisji reportazu z Mariką poprosilam Catnaperkę o jej nr tel zeby powiedziec jej co myslę na temat wyemitowanego programu i stad miala moj numer. A jeśli nie pomożemy jej my, to kto? no ale chyba niektorym przeszkadza ze staramy sie na ile mozemy, zeby w jakikolwiek sposob pomoc. Trudno, wracamy do sprawy :) dostałam info ze tematy sie podobaja calej ekipie i wybieraja jeden z nich na poczatek :ok:

Kumiko

Post » Wto sty 25, 2011 10:49 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Super ! Nieważne który, ważne,że w ogóle i coś się dzieje.Może inne stacje zobaczą,że oglądalność jest duża i też będą programy o tym, jak jest, a jak być powinno. :ryk:

ewar

Post » Wto sty 25, 2011 10:49 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

karolinah pisze:
KotkaWodna pisze:mnie to pachnie kompleksami, ale naprawdę nie chciałabym zmieniać tego wątku w spekulacje nt czyjejś kondycji mentalnej...

Nie rozpędzasz się za bardzo?

JA????
KotkaWodna

Post » Wto sty 25, 2011 11:15 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

ewar pisze:Fragment ogłoszenia jakie wisi w przychodni u nas pod Hutą:
w skrócie:

dziewczyny macie jakies obszerniejsze info o tym?

Kumiko

[poprzednia][następna]