^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 24, 2011 20:40 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

e-dita pisze:Chciałam Wam zaprezentować miejsce, w którym łapiemy teraz kotki na sterylki, to to samo miejsce, z którego zabrałyśmy koteczkę z chora łapką małego czarnego słodziaka.

Obrazek

Obrazek

Patrząc na to nie dziwię się, że ludzie protestują i nie chcą tych kotów. To jest jedno wielkie śmietnisko.

To niestety prawda :strach:

Amelia Poulain

Od: Nie sty 16, 2011 13:58

Post » Pon sty 24, 2011 20:45 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

e-dita pisze:Wiecie co, odbija mi chyba.
śniło mi się, że znalazłam kociaka, już się schyliłam żeby go zabrać oczywiście, ale podniosłam głowę a tam wyżej na pagórku siedziała cała banda kotów o bardzo dziwnym wygladzie ( ryza naokoło głowy i trochę małpi wyglad) w tym jeden wyraźnie większy - taki szefo całej bandy - więc siedziały z wyrazem na twarzy: tylko ja rusz a pożałujesz. :evil: Ruszyłam, bo niby czemu nie, ta cała banda ruszyła w pogoń za mna. Tak się wystraszyłam, że obudziłam się w tym samym momencie, w którym czułam ich wściekłe sapanie na plecach.
Co to oznacza? :roll:

:smiech3: Że masz kota... :wink: :smiech3:

Podziwiam zaangażowanie :love: :kitty: :love: :ok:

Amelia Poulain

Od: Nie sty 16, 2011 13:58

Post » Pon sty 24, 2011 22:48 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

jak w toz ciachają lewe ucho to znaczy że kot czy kotka?
No i co Wy mówiliście że wyjec nie wyje? Wyła mi z Klucza na Pomorzany na całe gardło ;) Najbardziej skubana mi dała popalić jak wjechałam w jednokierunkową i miałam problem z wycofaniem - jakby skubana czuła, że się wkopałyśmy :lol: Jak ją wypuściłam to jakby nie wierzyła, że wróciła na stare śmieci (w tym przypadku - dosłownie :roll: ), potem pogoniła coś czarnego (w półmroku ciężko stwierdzić co ale chyba czwarte nie-wiadomo-co z tego rodzeństwa od kotki ze zranioną łapką) i zwiała mi w końcu z oczu - wciąż się na mnie podejrzliwie oglądała 8)
Ech E-dita Ty to masz sny... Może powinnaś trochę spasować w prześladowaniach kociego gatunku? :wink:
Obrazek

Istna

Od: Sob sty 19, 2008 14:25

Post » Pon sty 24, 2011 23:24 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

a na dobranoc (coby niektórym nie śniły się stada dyszących futrzaków) dżołk do poduchy : po rozwiezieniu kotów pomknęłam po męża do pracy i potem na zakupy. Podjeżdżamy z wózkiem do samochodu, on zmierza wyraźnie do bagażnika. Ja na to, że pakujemy na tylne siedzenie. Dlaczego? Bo w bagażniku klatka 8) Na tylnym siedzeniu też transporter ale tylko połowę siedzenia zajmuje, da się upchnąć zakupy. Podjeżdżamy po garaż - prawie szurnęłam o jedną ścianę żeby wjechać. Zanim się nasłuchałam tego i owego od małżonka wskazałam mu drugi bok garażu (ten ominięty szerokim marginesem) - a tam stado klatek (wystawówki i pułapka). Mina mego miłego - bezcenna :mrgreen:
Dla niewtajemniczonych : mój miły nie przepada za zwierzami, a wszystko co wykracza poza nasze domowe stado kwituje pukając się w głowę :lol: Ostatnie wydarzenia (wstawanie przed świtem, łapanki, kocie transportery i klatki wszędzie wokól i obcy kot spędzający u nas ostatnią dobę) wyraźnie zaczynają przekraczać jego granice wytrzymałości :lol:
Obrazek

Istna

Post » Wto sty 25, 2011 0:04 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Istna pisze:jak w toz ciachają lewe ucho to znaczy że kot czy kotka?

Też się nad tym zastanawiam. Na stronie TOZ-u napisane jest, że kocice się znaczy. Może kocur nie musi być oznakowany w ogóle, bo zewnętrznie można się przekonać, czy wykastrowany ?

A tak a'propos tż, luźna refleksja mi się nasunęła ;) Gdyby mój miły nie był kociarzem, nie byłby moim miłym :) Tym mnie ujął głównie, że za kotami przepada.

Chciałam ja tu jeszcze podziękować Agiis-s najserdeczniej :1luvu: Marzę o tym, że kiedyś z Andukiem będziemy mogli mieć okazję Tobie pomóc.
Własność Nelli, Luny, Kłopotka i księcia Rudolfa :)
ObrazekObrazekObrazek

envy

Od: Pon kwi 26, 2010 15:51

Post » Wto sty 25, 2011 6:01 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Kocurek-prawe ucho
Kociczka -lewe

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Wto sty 25, 2011 7:32 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Istna pisze:Ech E-dita Ty to masz sny... Może powinnaś trochę spasować w prześladowaniach kociego gatunku? :wink:

Sama będziesz jeździć? to ja sie w końcu wyśpię :D

Istna pisze:No i co Wy mówiliście że wyjec nie wyje? Wyła mi z Klucza na Pomorzany na całe gardło

Wszystkie koty stamtad jakieś takie rozdarte, ta szylka, która zamieszkała u mnie pod wanna dziś w nocy znowu dała mi koncert, bardzo źle znosi zamknięcie; kilka razy w nocy wstawałam - wchodzę do łazienki i najpierw jest wredne sssssssssssssss a później radosne grrr grrr i grubaska leży brzuchem do góry i czeka na głaskanie.
Udowodniła w koncu, że potrafi korzystać z kuwety.
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Wto sty 25, 2011 9:18 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

kya pisze:Kocurek-prawe ucho
Kociczka -lewe

Znaczyć się dobrze że upolowałyśmy to trzecie (z czwórki rodzeństwa) małe czarne - bo po sterylce ma obcięte lewe uszko ;) Jeszcze jedno zostało. I szara. I nie wiadomo co jeszcze przy dalszych garażach i działkach... :roll:
Obrazek

Istna

Post » Wto sty 25, 2011 9:19 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

envy pisze:A tak a'propos tż, luźna refleksja mi się nasunęła ;) Gdyby mój miły nie był kociarzem, nie byłby moim miłym :) Tym mnie ujął głównie, że za kotami przepada.

To tacy faceci naprawdę istnieją? 8O
Obrazek

Istna

Post » Wto sty 25, 2011 9:58 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Istna pisze:
envy pisze:A tak a'propos tż, luźna refleksja mi się nasunęła ;) Gdyby mój miły nie był kociarzem, nie byłby moim miłym :) Tym mnie ujął głównie, że za kotami przepada.

8O 8O 8O

...nie no widziałam na własne oczy :mrgreen:
mój mauż (bardzo podobny w reakcjach do TZ Istny) po dwóch latach intensywnego wychowywania dzisiaj moje szaleństwa kwituje spojrzeniem nr 3 li i jedynie 8)
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Wto sty 25, 2011 10:07 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

agiis-s pisze:
Istna pisze:

8O 8O 8O

...nie no widziałam na własne oczy :mrgreen:
mój mauż (bardzo podobny w reakcjach do TZ Istny) po dwóch latach intensywnego wychowywania dzisiaj moje szaleństwa kwituje spojrzeniem nr 3 li i jedynie 8)

Gdzie Agiis gdzie ??? 8O
Obrazek

Istna

Post » Wto sty 25, 2011 10:48 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Istna pisze: Gdzie Agiis gdzie ??? 8O

jak gdzie w Piwnicy pod Baranami :mrgreen:
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Wto sty 25, 2011 11:06 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

masz na myśli tego łaciatego stworka o zapachowym imieniu? :lol:
Obrazek

Istna

Post » Wto sty 25, 2011 14:53 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Orientuje się ktoś czy w TOZie w sobotę w ramach płatnych wizyt sterylizują? Bo nasza domowa Luna jest do sterylizacji a pon-pt pracuję w godzinach pracy tozu.
Jestem kocurem ;) Obrazek

Obrazek Obrazek

anduk

Od: Pon kwi 26, 2010 2:39

Post » Wto sty 25, 2011 15:09 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Istna pisze:

Znam paru. W tym gronie jest też mój ojciec :D

Mam jeszcze jedno pytanie, jeśli o TOZ chodzi: Czy na płatną sterylkę trzeba się umawiać, czy też można bez zapowiedzi się zjawić?
Własność Nelli, Luny, Kłopotka i księcia Rudolfa :)
ObrazekObrazekObrazek

envy

Od: Pon kwi 26, 2010 15:51

[poprzednia][następna]