Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 23, 2011 20:01 Re: Karmicielka prześladowana i ukarana przez SĄD za koty/k.Koro

Bardzo fajna opinia prawna, wykorzystamy, dzięki!
Obrazek
Obrazek

kirke18

Od: Pt mar 31, 2006 10:17

Post » Pon sty 24, 2011 16:22 Re: Karmicielka prześladowana i ukarana przez SĄD za koty/k.Koro

Witam wszystkich. Rozprawa trwała do 12:00 nie skończyła się i następna 16.03.2011 o g.9:00.
Zeznania świadków z ich strony to paranoja.Panowie zarządcy nie zeznawali, pojawił się tylko jeden i był jako widz by słuchać i potem wyjść powiedzieć żonie co by lo by ta zeznała, że np.obecnie karmię koty na innych działkach też, idę na swoją i po drodze roztawiam miseczki z jedzeniem kolejno na każdej działce....... Działek jest w granicach 50 i wszystkie ogrodzone najczęściej zamykane.Drugi wódz nie był w sądzie nikt nie wie dlaczego...
Dzielnicowego nie było ,więc sędzina wezwie go na następnej rozprawie.
Adwokatka chciała by sprawę umorzyć ale sędzina sie nie zgodziła. Głównym celem było dochodzenie czy nie zabieram tych kotów do domu, czy nie wchodzą mi na balkon i do domu, czy nie są moje. Świadkowei odpow.,że np.Chyba Pani L. ale dzikie, albo, że nie wiedzą, albo,że widzieli jak biegną za mną albo któregoś tam kiedys pogłaskałam...
Na rozprawie była red. G.Wyborczej + fotograf i Red.Lewandowski z Pomorskiej / do końca/
Z mojej str.były Panie z Animals, jedna ze sąsiadek i Z-ca Dyr.ZGKiM / przeszedł na stronę kotów nie ich/ Jutro będzie art.w Wyborczej i Pomorskiej. Dziś w internecie - str. Gazeta Wyborcza - Miasta - Bydgoszcz.
Fotograf z Wyborczej był przed chwilą w Stopce robic kotom fotki. Nerwy..nerwy nie wiem jak dłużej to wytrzymam.Pozdrawiam. Lena

pogoda1053

Od: Sob sty 15, 2011 14:19

Post » Pon sty 24, 2011 17:10 Re: Karmicielka prześladowana i ukarana przez SĄD za koty/k.Koro

Pani sędzia chyba się prasy wystraszyła albo skrupulatnością chciała sie popisać i dlatego taka nadgorliwa.

Pani Leno pozdrawiam :)
i niech się Pani trzyma.
Ostatnio edytowano Pon sty 24, 2011 22:05 przez Amika6, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pon sty 24, 2011 17:39 Re: Karmicielka prześladowana i ukarana przez SĄD za koty/k.Koro

Bedzie dobrze :ok: :ok: :ok:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Pon sty 24, 2011 18:56 Re: Karmicielka prześladowana i ukarana przez SĄD za koty/k.Koro

Pani Leno, dziennikarze na pewno pomogą. Proszę odpocząć, zjeść coś dobrego (to wcale nie truizm, o siebie trzeba dbać, bo kto zadba o koty, jak się Pani rozchoruje???). Pozdrowienia!
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon sty 24, 2011 21:13 Re: Karmicielka prześladowana i ukarana przez SĄD za koty/k.Koro

Trzymam kciuki za pomyślne zakończenie sprawy :ok:
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pon sty 24, 2011 22:10 Re: Karmicielka prześladowana i ukarana przez SĄD za koty/k.Koro

Panie,które zeznawały przeciwko mnie narzekały,że koty brudzą dlatego,że ja je karmię, juz przez to straciły instynkt łowczy / ciekawe kto jesienią mi podrzucał martwe myszy pod altankę może te panie? /, nie mogą siać warzyw, nawet były zdjęcia ponoć kup kocich ale jakoś szalenie wielkich jak na kociaka przystało. Na pytanie sędziny i mojej adwokat czy sprzątają po swoich zwierzętach wszystkie bez wyjątku jakby ze zdziwieniem odpowiadały,że nie. Jedna stwierdziła,że nie sprzata bo ona ze swoim psem chodzi na trawnik pod blokami....... A ja nie sprzątam po kotach wolnożyjących i tu dramat, wyrok, sąd, druga rozprawa...

pogoda1053

Post » Pon sty 24, 2011 22:30 Re: Karmicielka prześladowana i ukarana przez SĄD za koty/k.Koro

pogoda1053 pisze:Panie,które zeznawały przeciwko mnie narzekały,że koty brudzą dlatego,że ja je karmię, juz przez to straciły instynkt łowczy / ciekawe kto jesienią mi podrzucał martwe myszy pod altankę może te panie? /, nie mogą siać warzyw, nawet były zdjęcia ponoć kup kocich ale jakoś szalenie wielkich jak na kociaka przystało. Na pytanie sędziny i mojej adwokat czy sprzątają po swoich zwierzętach wszystkie bez wyjątku jakby ze zdziwieniem odpowiadały,że nie. Jedna stwierdziła,że nie sprzata bo ona ze swoim psem chodzi na trawnik pod blokami....... A ja nie sprzątam po kotach wolnożyjących i tu dramat, wyrok, sąd, druga rozprawa...

A to wedlug tej pani na trawniku pod blokami mozna :lol: Swietnie sie bronila :ok:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Pon sty 24, 2011 22:32 Re: Karmicielka prześladowana i ukarana przez SĄD za koty/k.Koro

pogoda1053 pisze:Panie,które zeznawały przeciwko mnie narzekały,że koty brudzą dlatego,że ja je karmię.

Przecież koty wydalają, niezależnie od tego, czy Ty je karmisz, czy też muszą się wyżywić same.

Dokarmianie kotów nie ma związku z zanieczyszczaniem gminy.
Tyle tylko, że sąsiedzi zapewne uważają, że koty załatwiają się w pobliżu.
Jednak oskarżono Cię o łamanie gminnego regulaminu czystości, a nie o zakłócanie spokoju sąsiadów.

Ja wiem, że koty skrzętnie zakopują swoje "skarby". Nie wyobrażam sobie, by można było zrobić zdjęcie kociej koopki.
Podejrzewam, że to pozostałości po spacerach z pieskami.

Mam nadzieję, że sprawa zakończy się pomyślnie.

Niezależnie jednak od jej wyniku ważne jest byśmy nie dali "się zwariować".
To, co robisz jest DOBRE i nie daj sobie wmówić, że jest inaczej.
Obrazek

Mulesia

Post » Wto sty 25, 2011 9:42 Re: Karmicielka prześladowana i ukarana przez SĄD za koty/k.Koro

http://bydgoszcz.gazeta.pl/bydgoszcz/1, ... _koty.html
Byłam, widziałam.
Zobaczcie mój komentarz pod artykułem.
Pierwsza wersja, która ukazała się wczoraj na stronie wyborczej była wręcz debilna. Po mailu Leny i moim telefonie do pani Anny i Jej wielkich przeprosinach (Leny i mnie) dziś wersja została nieco poprawiona.
Jeśli ktoś ma konto na facebooku lub umie "wykopać" -proszę o rozesłanie.
Obrazek
Obrazek

kirke18

Od: Pt mar 31, 2006 10:17

Post » Wto sty 25, 2011 10:09 Re: Karmicielka prześladowana i ukarana przez SĄD za koty/k.Koro

Pani Leno, proszę się nie poddawać!
Trzeba pokazać takim debilom, że człowiek się ich nie boi.
A jak znowu będą truły o tym brudzeniu, niech adwokatka złoży wniosek o ukaranie grzywną pań "czyścioszek", co swoim psom pozwalają zasr...ać trawniki i chodniki.

Powodzenia! :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto sty 25, 2011 13:09 Re: Karmicielka prześladowana i ukarana przez SĄD za koty/k.Koro

kirke18 pisze:http://bydgoszcz.gazeta.pl/bydgoszcz/1,35590,8996459,Szykanowali_i_szczuli_psami__bo_dokarmiala_koty.html
Jeśli ktoś ma konto na facebooku lub umie "wykopać" -proszę o rozesłanie.

Konta Na FB nie mam, ale podnoszę, bo ważne.

Warto się tez podopisywać z komentarzami.
Obrazek

Mulesia

Post » Wto sty 25, 2011 23:40 Re: Karmicielka prześladowana i ukarana przez SĄD za koty/k.Koro

Dziękuję wszystkim tu wpisanym za serce do zwierzaków i otuchę dla mnie. Aż się rozchorowałam nawet antybiotyki nie pomogły, musiałam iść po zmianę. Tyle nerwów, koszmar i ten sąd - dla mnie tragedia!!! Staram się żyć uczciwie całe życie , nikomu nie odmawiam w potrzebie i Panowie też mogli przyjść z dzielnicowym dałabym po "kociej"parówce.No bo MOJE jak powiadają ludzie koty wolą parówki od suchej karmy.No ale i ja dziś już zjadłam nawet cały kawałek chleba po paru dniach......pozdrawiam

pogoda1053

Post » Śro sty 26, 2011 11:30 Re: Karmicielka prześladowana i ukarana przez SĄD za koty/k.Koro

Zapraszam na Forum : Gazeta Pomorska - Forum - Bydgoszcz- 23 dzikie kotki pani leny

pogoda1053

Post » Śro sty 26, 2011 11:42 Re: Karmicielka prześladowana i ukarana przez SĄD za koty/k.Koro

O matko, jaka paranoja. Pani Leno tysiące ciepłych myśli dla Pani. Jestem z Panią, na pewno wszystko skończy sie dobrze tylko szkoda tych nerwów :evil:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

[poprzednia][następna]