K-ów, zagłosuj na AFN jako kandydata w konkursie w KV!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 24, 2011 13:01 Re: K-ów, znowu sypnęło kotami ...

Mają być klatki, prawda?
To oznacza, że mogą być też koty duże lub bardziej niespokojne (tu mam na myśli Portosa i Re z tych mnie znanych).
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pon sty 24, 2011 13:02 Re: K-ów, znowu sypnęło kotami ...

i Madame?
:)
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Pon sty 24, 2011 13:07 Re: K-ów, znowu sypnęło kotami ...

Chcialabym wiedziec kto dal podklady kociakom do klatek zamiast recznikow? Byl wielki misz-masz , podklady sie nie sprawdzily i szkoda ich. Reczniki zawsze mozna wymienic na swieze, a pranie niewiele kosztuje. Co mi tam poswiecic jakas godzine i poczekac az pralka skonczy prac. Ogolnie jest ok. Klarcia przywitala mnie serdecznie i pomagala w sprzataniu. Biegunek nie bylo. Romea wzielo na gadane, Paris zjadla wszystko i chyba juz standartowo kipiszuje miski do gory dnem. Jest przymilna. Monetka troche smutna, ale je. Olus dalej dziczy i nie wychodzi z kuwety. Przykrylam mu klatke szmatka to moze przeniesie sie na poslanko, moze potrzebuje jakiejs namiastki zadaszenia.

vanja

Od: Czw mar 04, 2010 11:33

Post » Pon sty 24, 2011 13:13 Re: K-ów, znowu sypnęło kotami ...

vanja pisze:Chcialabym wiedziec kto dal podklady kociakom do klatek zamiast recznikow? Byl wielki misz-masz , podklady sie nie sprawdzily i szkoda ich. Reczniki zawsze mozna wymienic na swieze, a pranie niewiele kosztuje. Co mi tam poswiecic jakas godzine i poczekac az pralka skonczy prac.

Ja. Włożyłam podkłady do Katii i Romea, bo ręczniki były mocno pobrudzone dość rzadkim kałem i wciśnięte do kuwety. Pomyślałam, że prościej wyrzucić podkład niż najpierw czyścić, a potem prać ręczniki, zwłaszcza pamiętając o Esterce ... Romeo, mam nadzieję, jest zdrowy, ale przecież na kwarantannie. No i wydala robale ...
Ostatnio edytowano Pon sty 24, 2011 13:18 przez Kinga Warmijska, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Kinga Warmijska

Od: Śro sie 11, 2010 17:39

Post » Pon sty 24, 2011 13:18 Re: K-ów, znowu sypnęło kotami ...

miszelina pisze:
lutra pisze:A może ktoś z kocimskiej, Madame, Klara, Romeo, Katia...

A może Majeranek, on miziasty jest i mruczy. Tylko wykastrować go trzeba.

jutro będzie ciachany.
Co z tymi podkładami?
Chętny do stworzenia grafiku ludzko-kocio-transportowego na Dzień Kota, jedna sztuka,wystąp! :wink:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon sty 24, 2011 13:21 Re: K-ów, znowu sypnęło kotami ...

Kinga Warmijska pisze:
vanja pisze:Chcialabym wiedziec kto dal podklady kociakom do klatek zamiast recznikow? Byl wielki misz-masz , podklady sie nie sprawdzily i szkoda ich. Reczniki zawsze mozna wymienic na swieze, a pranie niewiele kosztuje. Co mi tam poswiecic jakas godzine i poczekac az pralka skonczy prac.

Ja. Włożyłam podkłady do Katii i Romea, bo ręczniki były mocno pobrudzone dość rzadkim kałem i wciśnięte do kuwety. Pomyślałam, że prościej wyrzucić podkład niż najpierw czyścić, a potem prać ręczniki, zwłaszcza pamiętając o Esterce ... Romeo, mam nadzieję, jest zdrowy, ale przecież na kwarantannie. No i wydala robale ...

Kinguś ale to nie podkłady, bo drogie jak upiór a koty je drą pazurami w szybkim tempie

Tweety

Post » Pon sty 24, 2011 13:22 Re: K-ów, znowu sypnęło kotami ...

Tweety odczytałaś pw ?

Wyślij mi w wolnej chwili ten numer tel - może być wizytówka albo sms
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Pon sty 24, 2011 13:26 Re: K-ów, znowu sypnęło kotami ...

Etiopia pisze:Tweety odczytałaś pw ?

Wyślij mi w wolnej chwili ten numer tel - może być wizytówka albo sms

Karola ma dzwonić do kilku dni, wyślę numer jak dorwę telefon, na razie nie ruszam się więcej niż koniecznie muszę

Tweety

Post » Pon sty 24, 2011 13:36 Re: K-ów, znowu sypnęło kotami ...

Tweety pisze:Kinguś ale to nie podkłady, bo drogie jak upiór a koty je drą pazurami w szybkim tempie

Przepraszam, nic innego jednorazowego nie przyszło mi do głowy. W niedzielę, na dyżur przyniosę dużą pakę podkładów :)
Obrazek

Kinga Warmijska

Od: Śro sie 11, 2010 17:39

Post » Pon sty 24, 2011 13:42 Re: K-ów, znowu sypnęło kotami ...

Na Dzień Kota mogę przywieźć (a raczej mój biedny TŻ) Re i Portosa (myślę, że będą jeszcze wtedy u Magdy), potem je odwieźć i przywieźć Ryfona + chłopaki kryspinowskie. Bądź w odwrotnej kolejności. No i byłabym w godzinach urzędowania tych kotów. Zmieści się ich tam tyle?

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Pon sty 24, 2011 13:53 Re: K-ów, znowu sypnęło kotami ...

_namida_ pisze:Na Dzień Kota mogę przywieźć (a raczej mój biedny TŻ) Re i Portosa (myślę, że będą jeszcze wtedy u Magdy), potem je odwieźć i przywieźć Ryfona + chłopaki kryspinowskie. Bądź w odwrotnej kolejności. No i byłabym w godzinach urzędowania tych kotów. Zmieści się ich tam tyle?

właśnie, tu nam się pojawia problem, bo Mada się wyprowadza z Krakowa i chłopaki z początkiem lutego zostają na ulicy lub Magda bierze ich ze sobą ale to nam znacznie utrudni możliwość ich adopcji :roll:

Tweety

Post » Pon sty 24, 2011 13:57 Re: K-ów, znowu sypnęło kotami ...

Tweety, ja myślałam, że jak się nie znajdzie DT, to mają iść na Kocimską.
Tak jak pisałam, na początku lutego Magda powinna jeszcze być, może nawet zejdzie do połowy.

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Pon sty 24, 2011 14:03 Re: K-ów, znowu sypnęło kotami ...

bardzo prosiłabym dorzucić do moich tymczasów Inkę.. ma ok. 5 miesiecy.. jest przymilastą małą koteczką.. znaleziono ją w hucie, wcześniej lekko pacnęło ją auto, ale jej się nic nie stało.. zaraz wysyłam maila ze zdjątkami.. jest odrobaczona, a w tym tygodniu ją zaszczepię.. zabrałabym ją do Galerii na Dzień Kota..

a oto Inka:

Obrazek

Obrazek
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Pon sty 24, 2011 14:03 Re: K-ów, znowu sypnęło kotami ...

_namida_ pisze:Tweety, ja myślałam, że jak się nie znajdzie DT, to mają iść na Kocimską.
Tak jak pisałam, na początku lutego Magda powinna jeszcze być, może nawet zejdzie do połowy.

mają ale może ktoś będzie miał lepszą opcje dla nich ...

A tutaj dla tych co chcą się już rozliczyć rocznie plik do PIT-ów z zaczytanymi naszymi danymi http://pliki.prawo.tv/rr2010_opp/rr2010ip_opp_7.exe. Można wrzucać na swoje strony. Powinnam mieć do tego jeszcze obrazkowe ubranko"

Tweety

Post » Pon sty 24, 2011 15:24 Re: K-ów, znowu sypnęło kotami ...

Kingo Warmijska, powiedz Warmii, że napisali o niej i jej rodzince w gazecie http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,35813, ... erzat.html . Nie czytaj jej może całości, bo część faktów jest nieco przeinaczonych lub niedopowiedzianych ale nie wymagajmy też od tej gazety za wiele :wink:

Tweety

[poprzednia][następna]