Dwupak-w nowym domu! Trzymamy kciuki za powodzenie!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 21, 2011 18:10 Re: Dwupak-bez szans na dom:( proszę o przenies. na kociarnię

Nie czytałam całego wątku, ale napiszę,że dwa bardzo dorosłe czarne Wojtusie znalazły cudowny domek, moje dwie siostry również, dwie czarne malutkie kotki z tspz mają też wspólny dom.Dwupaki też mogą je mieć.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt sty 21, 2011 18:57 Re: Dwupak-bez szans na dom:( proszę o przenies. na kociarnię

Tak, myślę że to nie jest tak, że nie mają szans. Po prostu potrzebują więcej czasu :ok:
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Nie sty 23, 2011 19:42 Re: Dwupak-bez szans na dom:( proszę o przenies. na kociarnię

:(
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Nie sty 23, 2011 20:21 Re: Dwupak-bez szans na dom:( proszę o przenies. na kociarnię

Sin pisze::(

A co to za smutna minka?
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Nie sty 23, 2011 21:28 Re: Dwupak-bez szans na dom:( proszę o przenies. na kociarnię

biamila pisze:Tak, myślę że to nie jest tak, że nie mają szans. Po prostu potrzebują więcej czasu :ok:

tez tak uważam. To kwestia czasu i wytrwałości w ogłaszaniu.Nalezy odnawiac stare i systematycznie dodawac nowe. Koty sliczne i nalezy się im dobre i godne życie.Dużo osób szuka już starsze i "pewne" koty.
A wiesz,ze możliwe.Widziałam twój wpis na watku Teo i Zeldy :lol:

Sin co u nich?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon sty 24, 2011 10:05 Re: Dwupak-bez szans na dom:( proszę o przenies. na kociarnię

Nie wiem :roll:
Gdybym miała je gdzieś u siebie byłabym spokojniesza. Ale ciągle jestem w mega złej sytuacji życiowo-mieszkaniowo-finansowo-pracowej i nic z tego. Mogłabym więcej o nich pisać niż te kilka słów...
Nie mam żadnych wieści.

Sin

Post » Pon sty 24, 2011 12:39 Re: Dwupak-bez szans na dom:( proszę o przenies. na kociarnię

mają ogłoszenia?

Współczuje sytuacji. Masz jakiś kontakt z nimi?Oby gdzieś nie wyciepali dwupaku.
Moze inny DT by sie znalazł.Zmien tytuł.
Obrazek

ASK@

Post » Pon sty 24, 2011 12:42 Re: DT/DS na CITO! 2 dorosłe wracają z adopcji :(

aphi pisze:czekam na ten cud.

Kapsel i Filon, to czerń i biel buszująca po mieszkaniu. To ogien i woda w trakcie hucznych zabaw, to pokora w czasie odpoczynku. To dwa wariaty lubiące towarzystwo i figle.
Kapsel to wygodny, dostojny szlachcic. Umiejetnie wymuszający głaskanie.
Filon to oaza spokoju, ciekawski wędrowiec.

Proszę o pomoc w znalezieniu dla nich domu. Odpowiem na kazde pytania.

czy to włascicielka?
Obrazek

ASK@

Post » Pon sty 24, 2011 12:42 Re: Dwupak-bez szans na dom:( proszę o przenies. na kociarnię

To jest to dt czy nie ma, bo ja już się gubię :(

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon sty 24, 2011 12:59 Re: Dwupak-bez szans na dom:( proszę o przenies. na kociarnię

CatAngel pisze:To jest to dt czy nie ma, bo ja już się gubię :(

ja też sie pogubiłam.Zrozumiałam,ze one cały czas w DS.
Obrazek

ASK@

Post » Pon sty 24, 2011 13:09 Re: DS na CITO! Dwupak - zwrot z adopcji po latach :( DT jest :)

noniewiem pisze:Jak najbardziej trzymam DT dla kotków :)

Aktualnie bardzo rzadko zaglądam na forum, raczej tylko przeczytać, czy pojawiły się jakieś istotne informacje, aniżeli samej pisać, ale oczywiście śledzę temat :wink:

Mam nadzieję, że do czasu (ewentualnego, miejmy nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby :wink: ) otrzymania dwupaku mój Czarny znajdzie swój własny dom, gdyż niestety jest kotem dominującym i naprawdę niechętnie znosi obecność "rywali" do głaskania i miski. Inna sprawa, że jest u mnie dopiero od czwartku wieczór, wtedy też był kastrowany, więc może jeszcze mu się "wyrówna" charakter, ale trzeba brać też pod uwagę tę drugą, gorszą opcję.

W każdym razie, DT jest, nie uciekł ;) więc awaryjne życie kotów zabezpieczone, teraz pozostaje tylko życzyć sobie, aby nie był potrzebny ;) Czyli dwupak do góry! :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon sty 24, 2011 13:17 Re: Dwupak-bez szans na dom:( proszę o przenies. na kociarnię

Tak, aphi to właścicielka.

DT jest ale...ale jest w nim inny kot, nie bardzo lubiący towarzystwo - jest również na DT. Wobec tego, że właścicielka może potrzymać jeszcze koty (dłużej niż do końca stycznia) nie decydujemy się na razie na przeniesienie...licząc, że to pory ostatecznej ewakuacji dwupaku kocurek u noniewiem znajdzie dom. Albo dwupak.
Chodzi o maksymalny komfort dla DT (trzymanie kotów w osobnych pokojach to ostateczność i też stres, brak odpowiedniej ilości czasu by poświęcić wszystkim tymczasowm itp.) i wszystkich kotów :roll:
Innego DT nie mamy. Wszyscy zapchani.

Kontakt z właścicielką mam ale dosyć sporadyczny - wydaje mi się, że też nie ma jej często w sieci :roll: ale jak jest jakiś odew czy pytanie o koty z ogłoszeń to jestem informowana.

Ogłoszenia nadal są aktualne - 80 sztuk :roll:

Sin

Post » Pon sty 24, 2011 13:27 Re: Dwupak-bez szans na dom:( proszę o przenies. na kociarnię

No to kciuki.
Nie wygaszam swoich to jakby co zaproponuje chłopaków.
Obrazek

ASK@

Post » Pon sty 24, 2011 13:30 Re: Dwupak-bez szans na dom:( proszę o przenies. na kociarnię

Dziękujemy :D

Sin

Post » Śro sty 26, 2011 8:44 Re: Dwupak-bez szans na dom:( proszę o przenies. na kociarnię

Dołączam dwie nowe fotki :)
Kocury mają się dobrze (myślę, że to widać na zdjęciach - Filon to ma brzuszysko ;) ) - odzew na ogłoszenia niewielki ale jest z tym, że to jacyś nieodpowiedzialni ludzie - no same bęcwały :| się zgłaszają...w odpowiedzi na pytania, zastrzeżenia i wymogi przestają się odzywać...no i jakoś ciężko chyba ludziom zrozumieć, że te koty nigdy nie będą mogły być kotami wychodzącymi... :| :? i nie mogą pojąć, że ze zwrotkami trzeba trochę popracować, poświęcić im troszkę więcej czasu...

ObrazekObrazek

Póki co mogą zostać z właścicielką. Liczymy, że w końcu znajdą się normalni ludzie i zaadoptują dwupaczek bez zastrzeżeń i DT nie będzie potrzebny. Ehh...

Ja wciąż kursuję do weta, albo dzwonię...wszystko co mogło to zachorowało - dosłownie z każdym jest coś nie tak...obłęd. Mam do zrobienia mnóstwo badań... no mało ciekawie :(

Sin

[poprzednia][następna]