Chcialabym wziąć drugiego kota... i mam trzy: Lola&Pixi&Mila

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie sty 23, 2011 12:18 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

witam, przeczytałam cały wątek :) Kurde też bardzo chcemy się dokocić, ale najpierw czekamy na przeprowadzkę do większego domu, bo to będzie nasze 3cie futro.
Mój Stefan miał 6mcy kiedy przywlokłam ze schroniska Maniusia. Był okropnie rozpuszczonym kociskiem. Drapał i gryzł do krwi i był ekstremalnie absorbujący, nie dawał nam odpocząć nawet na chwilę. Dokociłam się małym(gabarytowo,bo wet oceniła go na rok), bardzo chorym kotkiem, na początku myślałam, że Stefan go zabije :? on wcześniej nie widział kota na oczy, myślał że to nowa zabawka :? ale już po tygodniu było wspólne mycie, gonitwy i bijatyki. 9 stycznia minął rok od dokocenia i na dzień dzisiejszy jest tak: Koty się lubią, bawią się razem, myją, ale nigdy razem nie śpią. I Stefan nadal jest bardzo zazdrosny. Np. jak śpię w nocy i przytulam MAniusia, Stefan przychodzi bije go łapą, wygania i sam kładzie się w to miejsce. Albo jak wezmę Mania na kolana i go wygłaskuję, to po postawieniu go na podłodze Stefan od razu leci go sprać :roll: Ale mimo to widać, że nie umiałyby bez siebie żyć :)

Już gdzieś pisałam, że jedyną lepszą rzeczą od posiadania kota jest posiadanie 2 kotów :D
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Nie sty 23, 2011 12:21 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

Miss pisze:Już gdzieś pisałam, że jedyną lepszą rzeczą od posiadania kota jest posiadanie 2 kotów :D

A jedyną lepszą rzeczą od posiadania 2 kotów jest posiadanie 3 kotów... :mrgreen:

-Anula-

Od: Pt kwi 20, 2007 14:58

Post » Nie sty 23, 2011 12:32 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

-Anula- pisze:
Miss pisze:Już gdzieś pisałam, że jedyną lepszą rzeczą od posiadania kota jest posiadanie 2 kotów :D

A jedyną lepszą rzeczą od posiadania 2 kotów jest posiadanie 3 kotów... :mrgreen:

itd, itd, itd... :mrgreen:

swoją drogą nie wiem ile mogłabym mieć kociszczów. Tżet twierdzi, że jak kiedyś będziemy bogaci :roll: to chce mieć całe mnóstwo. Ja na razie wiem, że chce trzeciego który będzie albo z papierami albo ze schronu albo znajduch :D
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Nie sty 23, 2011 12:33 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

Noooo, tutaj z wyborem to napewno nie będziesz miała problemu :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Nie sty 23, 2011 12:39 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

Na trzy nie namawiam nigdy, ale dwa to najlepsze rozwiązanie.Może to będzie OT,ale chciałabym zachęcić do dokocenia się.To są zdjęcia moich byłych tymczasów. Zobaczcie, w różnych konfiguracjach, koty ze sobą nie spokrewnione.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
To nie wszystkie, jakie mam.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie sty 23, 2011 12:42 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

:1luvu: Moje są kochane, ale spać ze sobą niestety nie chcą :roll:

jasdor

Post » Nie sty 23, 2011 13:11 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

ewar pisze:Na trzy nie namawiam nigdy, ale dwa to najlepsze rozwiązanie.Może to będzie OT,ale chciałabym zachęcić do dokocenia się.To są zdjęcia moich byłych tymczasów. Zobaczcie, w różnych konfiguracjach, koty ze sobą nie spokrewnione.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Jak to zrobiłaś? 8O 8O 8O Moje się leją....jeszcze..... :roll:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie sty 23, 2011 13:38 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

Samo wyszło. Ten ogromny marmur Zusiek wychował mi trójkę kociąt.Ruda Zuźka jest teraz u Rakei , z Hasanem tworzą niesamowitą parę, zdjęcia są na wątku.Nigdy nie stosowałam feliwaya, nie izolowałam kotów, bo nie ma jak.Na szczęście nie muszę.Ostatnio wyadoptowałam rudego Madrasa, aż mnie ścisnęło coś, kiedy zobaczyłam,jak rezydent kładzie głowę na jego szyjce i tak sobie śpią.Kubuś (Winyl dzisiaj) od razu zaczął bawić się z Dejotem, nawet już razem śpią...itd.Takie mamy koty i już.Zapraszam na wątki, wszystkie je mają.I apeluję, niech wasz kot nie będzie jedynakiem.Dwa to najlepsze rozwiązanie.

ewar

Post » Nie sty 23, 2011 14:41 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

ewar pisze: apeluję, niech wasz kot nie będzie jedynakiem.

Popieram.
Miałam kota jedynaka przez prawie 12 lat.
Odszedł kilka lat temu. :(
Potem postanowiłam, że będą 2 kotki w domu. :wink:
Ale los zdecydował inaczej. :mrgreen:
Trochę ich się uzbierało...
:kotek: :kotek: :kotek: :kotek:
I jeszcze tymczasy... :mrgreen:
:kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:
Wszystkie w miarę zgodnie funkcjonują.

-Anula-

Od: Pt kwi 20, 2007 14:58

Post » Pon sty 24, 2011 19:53 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

pisiokot pisze:Nie przyznałaś się, że masz wątek na forum :wink:.
Zupełnym przypadkiem Cię znalazłam i oczywiście z wielką ciekawością będę podglądać, co u dziewczyn słychać.
Osobom kibicującym Karoli7 i jej dokoceniu uprzejmie donoszę, że miałam przyjemność być u niej na wizycie przedadopcyjnej :D. Po lekturze tego wątku nikt chyba nie ma wątpliwości, że Karolina to odpowiedzialna, rozsądna i serdeczna osoba, więc daruję sobie wychwalanie :D. Świeży kociarz, ale niejeden długoletni opiekun kotów mógłby się od niej sporo nauczyć :ok:.

Racja, nie przyznałam się, ale to nie z powodu robienia z tego tajemnicy, ot z głowy mi wyleciało :) .

Gadam często kocie, że wkrótce zostanie pozbawiona jedynactwa ;). Ja to jestem tak ciekawa jak to wszystko będzie, że koniec ;) .

Ale tego... chciałam się zapytać, czy powinnam kupić drugą kuwetę dla nowej lokatorki czy może dwa koty mogą mieć wspólną toaletę ? Jak to wygląda u Was w praktyce ? :)

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Pon sty 24, 2011 20:00 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

U mnie od samego początku dwa koty do jednej kuwety urabiają na zmianę i żadnej nie przeszkadza nakupane towarzystwo drugiej strony. Drugą kociczke mam od przeszło roku, ale ani razu nie zdarzyło się żadnej narobić nic poza, choć kuweta jedna i wcale nie wielkich rozmiarów.
Raz jeden Malutka chcąc koniecznie dowiedzieć się, jak się sika w wannie, wykorzystała tą dziurkę, która ją od zawsze bardzo interesowała :mrgreen: ale nie wynikało to z potrzeby mienia osobistej kuwety ino z niepohamowanej ciekawości :mrgreen:

jasdor

Post » Pon sty 24, 2011 20:31 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

karola7 pisze:... chciałam się zapytać, czy powinnam kupić drugą kuwetę dla nowej lokatorki czy może dwa koty mogą mieć wspólną toaletę ? Jak to wygląda u Was w praktyce ? :)

Jedna wystarczy w zupełności.
Ja na moją ósemkę mam dwie kryte kuwety (dokładniej należałoby powiedzieć kuweciska :wink:) i nie ma najmniejszych problemów z toaletą.

Ale się będzie działo - bardzo jestem ciekawa jak też panny na siebie zareagują :D.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pon sty 24, 2011 21:41 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

ewar pisze:Na trzy nie namawiam nigdy, ale dwa to najlepsze rozwiązanie.Może to będzie OT,ale chciałabym zachęcić do dokocenia się.To są zdjęcia moich byłych tymczasów. Zobaczcie, w różnych konfiguracjach, koty ze sobą nie spokrewnione.

Te zdjecia sa po prostu genialne :1luvu: . Cudowna kocia milosc :) .

Mhm to dobrze, ze 1 kuweta wystarczy, mam taka dosc duza, wiec mam nadzieje, ze bedzie ok.

Na pewno zdam relacje jak juz Pixi pojawi sie u mnie :) .

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Czw sty 27, 2011 22:03 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

Czekamy więc i :ok: :ok: :ok: za dokocenie.Oby było tak, jak ja mam teraz :ryk: .To dwa tymczasy,znają się kilka dni.
Obrazek

ewar

Post » Czw sty 27, 2011 22:06 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

U mnie też tak było na początku, a teraz to sie wspólnie tylko ganiają, ładują, bawią. O wspólnym spanku, jak kiedys mowy nie ma :twisted:

jasdor

[poprzednia][następna]