Kociaki z działek - szukają domków :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 21, 2011 17:18 Re: Kociaki z działek - potrzebne $$$ na transport do DT!!

Łapałem na dwie raty, bo najpierw wróciłem z pusta klatką, gdyż koty były po posiłku i nie były zainteresowane żadnym jedzeniem :? Potem pojechaliśmy z opiekunem i przed chwilą wróciliśmy.

Rudasy nie chciały współpracować i okazały się o wiele szybsze od całego towarzystwa. Mam za to dwa małe:

Czarny większy (odważny, ciekawski)

Obrazek

oraz

Szaraczka (średnio odważna ale przebojowa)

Obrazek

bardzo są wystraszone bo musieliśmy robić polowanie z nagonką ale w końcu udało się je złapać. Mam nadzieję, że DT w Częstochowie się nie obrazi za brak rudych, staraliśmy się ale nie daliśmy rady. W pewnym momencie była taka straszna panika, że zaczęliśmy się bać by koty nie zrobiły sobie krzywdy skacząc i wciskając się gdzie popadnie.

W baraku z sierpniowych został jeden czarny maluszek... ciągle o nim myślę, bo mimo całego zamieszania przyszedł do swojego brata czarnego i oglądał go w klatce nic się nie bojąc. Mam nadzieję, że znajdzie się dla niego DT bo został sam jak palec, choć w przemiłym towarzystwie.
Jestem kocurem ;) Obrazek

Obrazek Obrazek

anduk

Od: Pon kwi 26, 2010 2:39

Post » Pt sty 21, 2011 17:38 Re: Kociaki z działek - potrzebne $$$ na transport do DT!!

Dodam tylko, że Szaraczka jest teraz sto razy piękniejsza niż na powyższej fotce :)

Weihaiwej - dzięki za wyjaśnienie :)
Własność Nelli, Luny, Kłopotka i księcia Rudolfa :)
ObrazekObrazekObrazek

envy

Od: Pon kwi 26, 2010 15:51

Post » Pt sty 21, 2011 17:51 Re: Kociaki z działek - potrzebne $$$ na transport do DT!!

anduk pisze:Łapałem na dwie raty, bo najpierw wróciłem z pusta klatką, gdyż koty były po posiłku i nie były zainteresowane żadnym jedzeniem :? Potem pojechaliśmy z opiekunem i przed chwilą wróciliśmy.

Rudasy nie chciały współpracować i okazały się o wiele szybsze od całego towarzystwa. Mam za to dwa małe:

Czarny większy (odważny, ciekawski)

Obrazek

oraz

Szaraczka (średnio odważna ale przebojowa)

Obrazek

bardzo są wystraszone bo musieliśmy robić polowanie z nagonką ale w końcu udało się je złapać. Mam nadzieję, że DT w Częstochowie się nie obrazi za brak rudych, staraliśmy się ale nie daliśmy rady. W pewnym momencie była taka straszna panika, że zaczęliśmy się bać by koty nie zrobiły sobie krzywdy skacząc i wciskając się gdzie popadnie.

W baraku z sierpniowych został jeden czarny maluszek... ciągle o nim myślę, bo mimo całego zamieszania przyszedł do swojego brata czarnego i oglądał go w klatce nic się nie bojąc. Mam nadzieję, że znajdzie się dla niego DT bo został sam jak palec, choć w przemiłym towarzystwie.

biedy ten czarny maluszek, który został :( ale trzech nie dalibyśmy rady , już i tak martwimy się jak kotki zniosą podróż

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pt sty 21, 2011 18:00 Re: Kociaki z działek - potrzebne $$$ na transport do DT!!

Uff, to miałeś rozrywkowe popołudnie anduk :) Kociaki czeka teraz sporo stresu, ale potem będzie tylko lepiej :) A czy dt to forumowy dom? Są szanse na relacje?
Jessi - za dobrą drogę jutro :ok:

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Pt sty 21, 2011 18:30 Re: Kociaki z działek - potrzebne $$$ na transport do DT!!

jessi74 pisze:biedy ten czarny maluszek, który został :( ale trzech nie dalibyśmy rady , już i tak martwimy się jak kotki zniosą podróż

Nie nie, ani myślałem wam trzech dawać. Zresztą to byłoby zdecydowane nadużycie gościnności i bezinteresownej pomocy, którą otrzymaliśmy i od domu tymczasowego w Częstochowie i od was z naszej strony. Ciągle myślę dlatego, że mógłbym go wziąć do nas na podleczenie i odrobaczyć. Tylko, że teraz ścigamy się z czasem zanim marzec do nas zawita i nasza łazienka jest często zablokowana. No i jeszcze jest taka sprawa, że my z envy strasznie szybko przywiązujemy się do kotów a nie chcielibyśmy skończyć jak ostatni zbieracze ;)

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Pt sty 21, 2011 18:36 Re: Kociaki z działek - potrzebne $$$ na transport do DT!!

najbliższy transport Wro- Częstochowa byłby za dwa tygodnie, ale możecie też szukać, może inny szybciej się trafi
kotki będą miały tymczasowy dom tymczasowy u Beaty, spoza forum

jessi74

Post » Pt sty 21, 2011 19:20 Re: Kociaki z działek - potrzebne $$$ na transport do DT!!

Mogę prosić o zdjęcia maluchów? :mrgreen:
Wyglądają na zdrowe, czy raczej nie?

anduk pisze:Ciągle myślę dlatego, że mógłbym go wziąć do nas na podleczenie i odrobaczyć. Tylko, że teraz ścigamy się z czasem zanim marzec do nas zawita i nasza łazienka jest często zablokowana. No i jeszcze jest taka sprawa, że my z envy strasznie szybko przywiązujemy się do kotów a nie chcielibyśmy skończyć jak ostatni zbieracze ;)

4 koty to jeszcze nie tragedia ;)
Nie macie wolnego pokoju, żeby go w nim podleczyć (skoro łazienka zablokowana..)?
Myślę, że gdyby był już w domu, szybko znalazłby DS :ok:

Czyli zostają 2 rudzielce i czarny? Same kocurki?

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Pt sty 21, 2011 19:24 Re: Kociaki z działek - potrzebne $$$ na transport do DT!!

Nie mamy wolnego pokoju, ponieważ Luna potrzebuje azylu od ataków Kłopotki.
Szaraczkowi trochę jedno oczko ropieje. Czarny wygląda zdrowo (odpukać!) :ok:

Rude to kocurki, natomiast czarne maleństwo jest podejrzewane przez Anduka o bycie kocicą :)
ObrazekObrazekObrazek

envy

Post » Pt sty 21, 2011 20:05 Re: Kociaki z działek - potrzebne $$$ na transport do DT!!

Tutaj zdjęcia:

http://www.anduk.pl/blog/kociaki-na-waleta/

A tutaj zdjęcie z baraku jeszcze. Czarnulek po lewej jest u nas w klatce, czarny maluch po prawej został sam :roll:

Obrazek

a jest bardzo kochany jak widać zresztą.

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Pt sty 21, 2011 20:16 Re: Kociaki z działek - potrzebne $$$ na transport do DT!!

Śliczny(a) maluch!
Anduk, jeśli to dziewczyna, to weźmiecie ją na sterylkę?

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Pt sty 21, 2011 20:26 Re: Kociaki z działek - potrzebne $$$ na transport do DT!!

Weihaiwej pisze: A czy dt to forumowy dom? Są szanse na relacje?

Nasze koty mają też swój wątek na Dogomanii. Osoba, która oferuje DT, to truskawa144.
Tu link: http://www.dogomania.pl/threads/178753-Ponad-70-bezdomnych-g%C5%82odnych-kot%C3%B3w-potrzebne-na-transport-do-DT!!?p=16159247#post16159247
Ostatnio edytowano Pt sty 21, 2011 20:46 przez envy, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

envy

Post » Pt sty 21, 2011 20:31 Re: Kociaki z działek - potrzebne $$$ na transport do DT!!

Weihaiwej pisze:Anduk, jeśli to dziewczyna, to weźmiecie ją na sterylkę?

Jasne, jeśli tylko nikt nie rzuci nam kłód pod nogi. Plan minimum na ten rok to sterylizacja kotek na naszej działce, plan normalny to sterylizacja kotek mieszkających na wszystkich ogródkach działkowych a plan super wypasiony to ciachnięcie kotek osiedlowych.

Odkąd wzięliśmy się do roboty za koty, obiecaliśmy sobie, że postaramy się by ograniczyć tegoroczne ciąże do minimum.

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Pt sty 21, 2011 21:47 Re: Kociaki z działek - potrzebne $$$ na transport do DT!!

Trzymam kciuki za plan super wypasiony :ok: :ok: :ok:

Kociaki piękne :1luvu:
Szaraczka jest cała szara, czy ma coś białego?

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Pt sty 21, 2011 21:50 Re: Kociaki z działek - potrzebne $$$ na transport do DT!!

wiecie o możliwości skorzystania z kasy kastracyjnej ? tylko nie mam linku do wątku :oops:

jessi74

Post » Pt sty 21, 2011 22:08 Re: Kociaki z działek - potrzebne $$$ na transport do DT!!

Cudak- Szara koteczka, ma tylko białe okolice pyszczka. Nosek rudawy. Nie śmiem na brzuszek odwracać, ale najpewniej cały szary :)

Jessi - wiemy o tej kasie, ale dzięki kilku życzliwym osobom i weterynarzom, którzy sterylkę robią za symboliczną opłatę, poradzimy sobie chyba.
Najgorszy problem z łapaniem :(
ObrazekObrazekObrazek

envy

[poprzednia][następna]