DT SMARTI - pierwsza część.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 21, 2011 13:11 Re: SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego PILNY DT !!!

^Lil^^ pisze:
smarti pisze:zawsze byli razem,sk..... dla którego "wygląd kota nie jest obojętny" wziął tylko Niebieskiego..

Nie powinni wydawać pojedyńczo kotów, o których wiadomo, że od zawsze były razem... :(
Biegajcie radośnie za TM, kicie [*] [*]

Dokładnie. U nas ostatnio była dójka śnieżynek i udało się znaleźć wspólny dom, choć kotki były już dorosłe i takie wiecie "zwykłe". Trzeba wyłapywać takie przypadki szybko w schronie i "cisnąć" żeby poszły tylko razem.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt sty 21, 2011 15:29 Re: DT SMARTI -... już drugiego nie zdążyłam wziąć..['] [']

to powiedz to Gibutku dziewczynom z Palucha-never i alareipan-nie wiem czemu to przeoczyły.

to świetne dziewczyny ale nie wiem czemu tego nie dopilnowały :roll:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt sty 21, 2011 16:30 Re: DT SMARTI -... już drugiego nie zdążyłam wziąć..['] [']

mnie wczoraj wieczorem brała choroba więc nie byłam w stanie pisać-mój TŻ napisał wspanialy elaborat,jak to On,z troską o kicie z a humorem o wydarzeniach wczorajszego dnia-niestety tekst Mu zjadło-a wieeelka szkoda..

ja napiszę w skrócie.
Edisia-krzykaczka i awanturnica(Marzenia słyszała),
Carlito swoimi pięknymi ogromnymi oczami wymusiła na mnie że dziś ostatnia najostatniejsza kroplówka. :D Je za dwóch,albo nawet za trzech,pije normalnie-teraz tylko odpoczywać,zdrowieć i hopsać do "kociej bawialni "(czyli pokoju zdrowych kiciów-gdzie przywitają go Trisia, Tom, Jerry i od pon Mela.)

Dość sensacyjną wiadomością jest że Bąbel NIE MA GRZYBA!! i jest zdrowy-chyba pozbył się go w międzyczasie.
W każdym razie ma zdjęty kołnierz,nareszcie wymył się dokładnie na całym futerku i teraz już ty;lko zabawa w której jest mistrzuniem i odpoczywanie.
W dniu kiedy to tylko będzie potwierdzone -śmiga do Edisi,a będą bardzo dobraną parką :kotek: :kotek:

Promyś stracił głos i bardzo dobrze bo już moje koty spokojniejsze że w DTSmarti przestali mordować koty..Teraz miauczy bezgłośnie-już miewał takie fazy..

To są kicie które mam na dziś.

Dwie koteczki i kocurek od Batta z Rybnika są w drodze dzięki Arcana i Marzenia.
Będa ok 19-tej-pierwsze kroki kierujemy do weta.

Pani która chciała się pozbyć sikającego kota okazała się postacią tragiczną a nie wariatką jak mi wcześniej sugerowano.Pani niedawno straciła męża,ma 3 dzieci i juz nie chce oddać tego starego,10-cio l. kicia bo był ukochanym kotem zmarłego i dzieci się nie zgodziły.
Jest świadoma że będzie sikał dalej.
Postanowiła jednak pozbyć się jednego z tych młodych kotków-chyba 1 lub 3 letniego-są sprzeczne info.
Pani ma kicia zbadać,jeśli trzeba podleczyć bo pani podobno niebiedna i na karmę ma dać.
jakaś chora sytuacja dla mnie-na razie nic więcej nie wiem bo się zmienia co chwila wersja.

Zadzwoniła do mnie też wet .Tyszkiewicz ze Sfory.
karmicielka z działek przyniosła całkiem ślepego od katarku kocurka-biały w łatki.
Kocurek od 2 tyg mieszka w Sforze w klatce i wlaścicielce jest go b.żal.
Prosiła abym pomogła.
Ona go wykastruje,wypatroszy 1 oczodół i zaszyje,
drugie oczko nie widzi ale ladnie wygląda więc zostanie(zniszczone narządy wzroku-sprawdzali okulliści już). Wykastrują kocurka i wyleczą na swój koszt i bardzo prosi abym "coś pomogła".
pani karmicielka pokryje częściowo karmę.

Jako ze nie potrafię wybierać ktory kot ma prawo być szczęsliwy a kóry nie,oczywiście zdecydowałam że wezmę go (wyleczonego do pokoju dziewczyn) i będziemy mu szukać domku-
i tu będzie gorąca prośba do CatAngel i Sz.Kota o FB,allegro itp. i do wszystkich z Was które mogą pomóc.
Będzie trzeba ruszyć ludzi za serce i znależć kotkowi niewychodzący dom u odpowiedzialnej spokojnej pani.

Jeszcze zielonooka jest wyciągnięta z Palucha do szpitalika i za jakiś tydzień ma się u mnie pojawić.

Tym sposobem będę miala :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: tymczaskow.z czego z tych które są 3 nie do adopcji przez dłuższy czas- Promyś,Edzia i Bąbel,
3 gotowe już do ogł-Tom,Jerry i Mela,
2 do adopcji gotowe za ok 2 tyg.-Trisia i Carlito.
pozostałe-nie wiem okaże się .

Nie wcisnę już ani łebka od szpilki więc nie zaglądam na inne wątki i nie czytam podrzuconych linków(piszę to tak na wszelki wypadek abym nie mogla się już z tego wycofać)
Aż do czasu jak mi się trochę rozlużni :)
Dlatego lada dzięń będę bardzo prosiła o zmasowaną akcją ogłoszeniową.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pt sty 21, 2011 17:45 Re: DT SMARTI -... ile ja mam tych tymczasków.......???????????

Ja mam taki pomysł - taka propozycję:
pomyślałam sobie o pewnym podziale ról, zadań (oczywiście nie na stałe i niezmiennie) wg tego co komu najłatwiej i najszybciej przychodzi.
Wg tego jak ja się zdązyłam rozeznać to:
1. jest osoba robiąca FB :D
2. są osoby robiące ogłoszenia :D
3.jest osoba robiąca bazarki :D
I tak sobie pomyślałam, żeby wraz z przybyciem nowych tymczasów do smarti z automatu te działania wdrażać.

Ja się zgłaszam do bazarków (nieustannych i non stop) oraz pomocy w rozliczeniach, w wyszukiwaniu ogłoszeń osob szukających kotów do adopcji, sprawach organizacyjnych, szukaniu transportu itp.
Osoba oddająca kota na dt może niech prosi od razu Magija o aukcję cegiełkową na allegro

Co Wy na to? I może są chętni :D ?
Ostatnio edytowano Pt sty 21, 2011 18:01 przez Marzenia11, łącznie edytowano 3 razy
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt sty 21, 2011 17:59 Re: DT SMARTI -... ile ja mam tych tymczasków.......???????????

Przypominam o bazarku dla smarti:

viewtopic.php?f=20&t=122194&start=0
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt sty 21, 2011 18:10 Re: DT SMARTI -... ile ja mam tych tymczasków.......???????????

Marzenia,dzięki wielkie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Czekamy na chętnych :D :D
Rzeczywiście, nie potrafię żadnemu miziakowi odmówić prawa do życia i szczęścia ale możliwości, jak wszyscy, mam ograniczone i nie zdołam ogarnąć wszystkiego sama. :(
Taki mini automatyzm byłby rewelacyjnym rozwiązaniem,trochę jak w korporacji :wink:

smarti

Post » Pt sty 21, 2011 18:46 Re: DT SMARTI -... ile ja mam tych tymczasków.......???????????

chętni to może i by się znaleźli :roll: , ale czy będą potrafili :oops:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pt sty 21, 2011 19:38 Re: DT SMARTI -... ile ja mam tych tymczasków.......???????????

Ogłoszenia na najbardziej chodliwych portalach mogę zrobić (poza Allegro bo tam się nie umiem poruszać a zanim się naumiem to sporo czasu upłynie. Potrzebuję zdjęcia kotów, opis techniczny ;) (czyli wiek, płeć, szczepienia, odrobaczania, kuwetkowanie, charakter pokrótce - czy zabawowy, czy spokojny, czy z ADHD :D , specjalne wymogi itp. ), no i do tego kontakt do osoby, która zweryfikuje domki bo ja się do tego nie nadaję kompletnie (wiem że się nie nadaję, naprawdę :oops: ) - mam ankietę adopcyjną od jednej z naszych dziewczyn to mogę podesłać do kogoś kto się zaoferuje być pierwszym sprawdzaczem domków telefoniczno-mailowym, bo potem to wiadomo że wizyta to już osoba będąca w danym mieście.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt sty 21, 2011 19:53 Re: DT SMARTI -... ile ja mam tych tymczasków.......???????????

Smarti chyba kicie przyjmuje.
Jedne się wprowadzają
:kotek: inne wyprowadzają
Obrazek
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Pt sty 21, 2011 19:59 Re: DT SMARTI -... ile ja mam tych tymczasków.......???????????

a cóż to za czarny leń :?:

dziś mija tydzień odkąd mam Buri :1luvu:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pt sty 21, 2011 20:02 Re: DT SMARTI -... ile ja mam tych tymczasków.......???????????

u nas 19-nastego minął miesiąc :D :kotek:

JolaJ pisze:a cóż to za czarny leń :?:

dziś mija tydzień odkąd mam Buri :1luvu:

Księżna Pani Lalunia :1luvu:
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde

EdytaB_a

Post » Pt sty 21, 2011 20:08 Re: DT SMARTI -... ile ja mam tych tymczasków.......???????????

A ja dziś mojej księżniczce kupiłam koszyk w Rossmanie (a właściwie to to się nazywało "tacka"), takie okrągłe za 16zł. Myślałam że się będą tłuc i że będzie trzeba drugie kupować ale Mietek tylko sobie pazurki naostrzył i glebnął się na łóżku, za to mój precelek (Sibelka) już ponad godzinę leży zwinięta w koszyczku :D

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt sty 21, 2011 20:12 Re: DT SMARTI -... ile ja mam tych tymczasków.......???????????

Moje kicie w ciągu dnia śpią w róznych miejscach, na noc Lala zarezerwowala sobie budkę podkę, która jest pod drapakiem, Franek śpi z Doli w tym widocznym wyżej legowisku.
Teraz Lala siedzi w na łóżku z Olą, Franek na fotelu.

EdytaB_a

Post » Pt sty 21, 2011 20:25 Re: DT SMARTI -... ile ja mam tych tymczasków.......???????????

To ja tu niecierpliwie poczekam na wiesci od Smarti po wizycie w lecznicy z rybnickimi kotkami. :)

Marzeniu, Bianko, Szalony Kotku, dzieki za odebranie kotow w Wawie :D

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Post » Pt sty 21, 2011 21:30 Re: DT SMARTI -... ile ja mam tych tymczasków.......???????????

EdytaB_a pisze:Moje kicie w ciągu dnia śpią w róznych miejscach, na noc Lala zarezerwowala sobie budkę podkę, która jest pod drapakiem, Franek śpi z Doli w tym widocznym wyżej legowisku.
Teraz Lala siedzi w na łóżku z Olą, Franek na fotelu.

Moje w budce drapaka mają składowisko zabawek, a na górnej półce drapaka nie mogą już spać bo go złamały i drapak jest w dwóch częściach a w Polsce już nowego nie dostaną :twisted:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

[poprzednia][następna]