Srebrna Czarusia ma Dom :) Fotki str.18

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 15, 2011 14:56 Re: Srebrna Czarusia z Orzechowców szuka DS

Witam wszystkich ;) Długo mnie tu nie było, a tutaj tyle rzeczy się dzieje...
Miałam przyjemność poznać niedawno Anię, u której stacjonuje ostatnimi czasy nasza Czarusia :) Mam nadzieję, że koteczka znajdzie równie wspaniały dom stały, jak teraźniejszy tymczas.

Szkoda, że nic nie wyszło z adopcji u Pana Tomasza, ale widzę, że zamiast naszej srebrnej piękności, podarował Pan dom innemu kociakowi w potrzebie. A tak przy okazji - jestem zakochana w tych zdjęciach, niesamowita jakość 8O

Dziewczyny, widziałam, że ogłaszacie nadal Czarkę jako młodziaka.
Bierzecie pod uwagę to, że jak ktoś ją zaadoptuje jako roczną kotkę, pójdzie do weta, który powie mu, że Czara ma lat... powiedzmy 7, to znowu może okazać się, że trzeba jej szukać nowego domu... ?
Strasznie pokręcona jest to sytuacja. W Przemyślu oceniliśmy ją na około 8-9 lat, później rzeszowski wet - p. Sowa - rok, a obecny weterynarz zajmujący się Czarką pod opieką Ani - na około 8 ? :roll:

Neczka123

Od: Czw mar 05, 2009 17:09

Post » Sob sty 15, 2011 19:30 Re: Srebrna Czarusia z Orzechowców szuka DS

Bry :D
Pan Kot jest boski :!: Na własne oczy widziałam, bo spotkaliśmy się u weta. Dobrze, że kolejna wsiowa bida znalazła kochający dom.
Aniu, jeśli chodzi o wiek Czary to jedna wielka zagadka - moi weci rzekli że koło dwóch lat może mieć 8O. Niezależnie od tego ile ma lat, ma baaardzo rozrywkowy charakter, ogromny temperament i na dokładkęADHD.

anna_s

Od: Sob kwi 25, 2009 8:29

Post » Sob sty 15, 2011 20:25 Re: Srebrna Czarusia z Orzechowców szuka DS

anna_s pisze:Aniu, jeśli chodzi o wiek Czary to jedna wielka zagadka - moi weci rzekli że koło dwóch lat może mieć 8O.

Pan Pe. ocenił ją na 2 lata ?
Doktor Grześ daje około 8 :roll: :)

Neczka123

Od: Czw mar 05, 2009 17:09

Post » Pon sty 17, 2011 14:18 Re: Srebrna Czarusia z Orzechowców szuka DS

Czara to po prostu tajemnicza kotka - ma tyle lat na ile wygląda 8) , a raczej na ile się zachowuje. Jeśli ktoś szuka kotki wesołej, z temperamentem, rozbrykanej to Czara jest idealna.

Obrazek

anna_s

Post » Wto sty 18, 2011 11:03 Re: Srebrna Czarusia z Orzechowców szuka DS

Niestety w sprawie adopcji cisza.
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Śro sty 19, 2011 11:43 Re: Srebrna Czarusia z Orzechowców szuka DS

Czarusiu, chyba się trochę zasiedziałaś u Ani, już czas do własnego domku!!!
Obrazek

wania71

Post » Śro sty 19, 2011 14:42 Re: Srebrna Czarusia z Orzechowców szuka DS

E tam, od razu, że zasiedziała się. Po prostu nie ma na razie "na oku" odpowiedniego Domku :wink:

anna_s

Post » Pt sty 21, 2011 12:41 Re: Srebrna Czarusia z Orzechowców szuka DS

Dzisiaj na smutno, dla Pana Kota [`]. Śpij spokojnie burasku.

Życie...

anna_s

Post » Pt sty 21, 2011 12:43 Re: Srebrna Czarusia z Orzechowców szuka DS

Ojej... :(
Panu Kotu światełko na Drogę [']
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pt sty 21, 2011 14:12 Re: Srebrna Czarusia z Orzechowców szuka DS

Oj... tak zdrowo i pięknie na zdjeciach wyglądał, jakie to kocie życie kruchutkie ;-(

[i] dla Pana Kota...
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Od: Czw sie 05, 2004 20:34

Post » Pt sty 21, 2011 16:10 Re: Srebrna Czarusia z Orzechowców szuka DS

Tak mi przykro :( Co się stało? Kocurek wyglądał wspaniale.
Obrazek

wania71

Post » Sob sty 22, 2011 13:02 Re: Srebrna Czarusia z Orzechowców szuka DS

Wybywam na parę dni.Jakby co - tel.

Nasza srebrzysta księżniczka:

Obrazek

Z dnia na dzień jest coraz słodsza i bardziej przytulaśna. Pakuje się na kolana, ugniata łapinkami i mruczy, mruczy, mrrruczy :kotek:
Domku! To skarb, nie kot.

anna_s

Post » Sob sty 22, 2011 13:27 Re: Srebrna Czarusia z Orzechowców szuka DS

Niestety był ostatnio tylko jeden telefon w sprawie jakiegoś kocura - pani nie była stanie określić w jakiej sprawie dzwoni :evil:
Obrazek

wania71

Post » Sob sty 22, 2011 19:54 Re: Srebrna Czarusia z Orzechowców szuka DS

Witam wszystkich.
W ostatnich dniach pokiełbasiło się konkretnie. Z powodu Panleukopenii odszedł Pan Kot. Mam nadzieję, że nie było to efektem rzuconego złośliwie czaru za wycofanie się z adopcji Czary... Pan Kot był dzielny do końca ale choroba była silniejsza. Niestety przez to na długi czas musimy wracać do pustego mieszkania, a na pralce będą się wylegiwać jedynie gazety... To niestety druga taka sytuacja w ciągu 2 miesięcy.

Dość marudzenia.

Niestety ze względu na charakter choroby, nie będziemy mogli przyjąć kotka zanim nie minie czas na wyginięcie wirusa. Odkaziliśmy mieszkanie Virkonem, ale i tak musimy odpocząć i nabrać radości z ewentualnej obecności "sierścia" bez kołatającego się z tyłu głowy strachu o zdrowie kotka. Poza tym będziemy mogli przyjąć wyłącznie zdrowego i szczepionego.

Obecnie chciałbym pomóc w adopcji Czarki, więc mogę pomóc w wykonaniu zdjęć i ogłoszenia. Jeśli Panie są zainteresowane to proszę o kontakt.

BTW: Dziękuje za wasze posty - zawsze to lżej się robi na sercu.

Inki

Od: Nie sty 02, 2011 21:20

Post » Sob sty 22, 2011 21:40 Re: Srebrna Czarusia z Orzechowców szuka DS

Dementuję pogłoski o rzuceniu złego czaru - najbardziej chciałybyśmy, mogę chyba napisać w imieniu większości, żeby wszystkie bezdomne koty znalazły swoje miejsce. Bardzo współczuję straty kiciusia i żal, że Pan Kot tak krótko mógł cieszyć się własnym domem.
Jeśli chodzi o ogłoszenia, to trzeba zwrócić się do Ani - ona ewentualnie użyczy fotomodelki.
Czarka ma sporo ogłoszeń, ale zazwyczaj i mimo wyjątkowej urody kota, szukanie dobrego domu trwa długo. :(
Ale im więcej ogłoszeń tym większa szansa na Domek :ok:
Obrazek

wania71

[poprzednia][następna]