Kociaki z działek - szukają domków :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 20, 2011 14:39 Re: Kociaki z działek - potrzebne $$$ na transport do DT!!

O, jest szansa na dt dla dwóch?

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Czw sty 20, 2011 15:44 Re: Kociaki z działek - potrzebne $$$ na transport do DT!!

Cudak, jak pożyczysz transporter to nie będzie żadnego problemu. Nasz jest we Wrocławiu jeszcze.
Jestem kocurem ;) Obrazek

Obrazek Obrazek

anduk

Od: Pon kwi 26, 2010 2:39

Post » Czw sty 20, 2011 15:48 Re: Kociaki z działek - potrzebne $$$ na transport do DT!!

Mała szara siedzi na dworze. Musiała dać nogę z baraku na początku tygodnia :| Szarotek tyż.

Szarotka chyba w baraku w budce - ona jest tak przewrażliwiona, że nosa nie wychyla na zewnątrz.

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Czw sty 20, 2011 17:30 Re: Kociaki z działek - potrzebne $$$ na transport do DT!!

W takim razie musimy teraz uzbierać na transport :)
Musimy mieć co najmniej 100 zł deklaracji, żeby kociak mógł/kociaki mogły jechać do DT... chociaż mam nadzieję, że ktoś jeszcze do niego dołączy i uda się taniej.

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Czw sty 20, 2011 22:16 Re: Kociaki z działek - potrzebne $$$ na transport do DT!!

W sensie 100zł od osoby? :)

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Pt sty 21, 2011 10:01 Re: Kociaki z działek - potrzebne $$$ na transport do DT!!

Możliwe, że będzie transport jutro do Wrocławia - dzwoniła do mnie przed chwilą Weihaiwej :mrgreen: Ponoć do Częstochowy nie będzie problemu. Gorzej, że nie wiem w co zapakować koty, tzn. mam taką klatkę wielkości dwóch transporterów ale nie wiadomo czy się zmieści.

Tak czy siak Kłopotka bardzo uradowana:

Obrazek
Ostatnio edytowano Pt sty 21, 2011 10:06 przez anduk, łącznie edytowano 1 raz

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Pt sty 21, 2011 10:04 Re: Kociaki z działek - potrzebne $$$ na transport do DT!!

Jaka ona jest śliczna! :1luvu:
Czekam na informację, czy zmieści się transporter - lub cokolwiek innego - w samochodzie :) Zobaczymy, może się uda :ok:

Weihaiwej

Post » Pt sty 21, 2011 10:09 Re: Kociaki z działek - potrzebne $$$ na transport do DT!!

W. gorzej, że zanim stała się śliczna pięć minut wcześniej była taka:

Obrazek

:D

Ta klatka zajmuje odrobinę ponad jedno siedzenie. Na pewno nie byłoby im komfortowo ale może jakoś by przebidowały :)

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Pt sty 21, 2011 10:21 Re: Kociaki z działek - potrzebne $$$ na transport do DT!!

Super by było :) Kiedy będzie wiadomo, czy się uda, żeby pojechały?

Cudak1

Post » Pt sty 21, 2011 10:26 Re: Kociaki z działek - potrzebne $$$ na transport do DT!!

Już wiadomo, właśnie rozmawiałem przez telefon. Jutro rano polecą do Wrocławia. Cudak pożyczysz transporter?

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Pt sty 21, 2011 12:34 Re: Kociaki z działek - potrzebne $$$ na transport do DT!!

Tak :)
A kiedy i jak pojadą do Częstochowy?
Jest szansa, żebyście złapali i wysłali do DT Cycka i Nieśmiałka?

Cudak1

Post » Pt sty 21, 2011 13:54 Re: Kociaki z działek - potrzebne $$$ na transport do DT!!

Witajcie, już wstępnie uzgodnione - jeśli kotki zostaną przygotowane na jutro do podróży :wink: to mogę je zabrać do Wrocławia. stamtąd już łatwiej o transport do Częstochowy. albo gdzieś na Śląsk. może dt mógłby gdzieś po koty wyjechać? - od niedzieli będzie już można szukać transportu Wrocław Częstochowa. Może i ja jakiś znajdę.
Koty mogę jutro zabrać , ale niestety muszą podróż odbyć w transporterze- gdyż nie mamy w aucie miejsca na małą klatkę :wink: i tak jedziemy obładowani , z bagażami i z dzieckiem w foteliku :) Ale może się uda! :ok:

oczywiście możemy kotki przetrzymać we Wrocławiu, ale nie za długo :wink: chciałam żeby były po podstawowej wizycie wet, ale jak się okazało jest to prawie niemożliwe, gdyż najbliższa lecznica 30km od Stepnicy :(

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pt sty 21, 2011 14:09 Re: Kociaki z działek - potrzebne $$$ na transport do DT!!

Witaj, Jessi :1luvu: Bardzo jesteśmy wdzięczni za pomoc :)
Z opieką weterynaryjną to u nas po prostu masakra. Pytałaś Anduka, czy można koty odpchlić. Powiem Ci, że mieliśmy w domu Szelmę, mieliśmy dwie dorosłe kocice z działek i nie zauważyłam u nich pcheł, drapania się itp. Ciekawe, czy Weihaiwej musiała Szelmę odpchlić. Nie pytałam o to.

Cudak- bardzo dziękujemy za oferowany transporter :1luvu: Anduk już od ok 1,5 godziny przebywa na działce. Nie wiem, jakie koty przywiezie, ale przede wszystkim szukamy domów dla maluchów. Chyba łatwiej dwa małe w jednym transporterze zmieścić niż dwa prawie dorosłe kocurki.
Własność Nelli, Luny, Kłopotka i księcia Rudolfa :)
ObrazekObrazekObrazek

envy

Od: Pon kwi 26, 2010 15:51

Post » Pt sty 21, 2011 14:13 Re: Kociaki z działek - potrzebne $$$ na transport do DT!!

zawsze staramy się zanim trafią do domu, zeby dostały preparat na pchełki i tabletkę na robaki , ale anduk mówił ze to jest awykonalne - trudno - załatwimy to we Wrocławiu.

trzymam kciuki za łapankę :ok: i czekam na wieści jakie maluszki z nami jutro pojadą :wink:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pt sty 21, 2011 14:15 Re: Kociaki z działek - potrzebne $$$ na transport do DT!!

envy pisze:Witaj, Jessi :1luvu: Bardzo jesteśmy wdzięczni za pomoc :)
Z opieką weterynaryjną to u nas po prostu masakra. Pytałaś Anduka, czy można koty odpchlić. Powiem Ci, że mieliśmy w domu Szelmę, mieliśmy dwie dorosłe kocice z działek i nie zauważyłam u nich pcheł, drapania się itp. Ciekawe, czy Weihaiwej musiała Szelmę odpchlić. Nie pytałam o to.

Nie, Szelma nie miała pcheł. Natomiast miała kk i świerzb w uszach. Pamiętam, że ja tez pytałam, czy jest mozliwość odpchlić ją i odrobaczyć :)

Weihaiwej

[poprzednia][następna]