Jedyne takie Dranie. Życie wariata to nie bułka z masłem ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 20, 2011 14:03 Re: Jedyne takie Dranie. Biduś[`] - minęły 2 miesiące :( ...

:ok: :ok: :ok:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Czw sty 20, 2011 14:09 Re: Jedyne takie Dranie. Biduś[`] - minęły 2 miesiące :( ...

Wielbłądzio pisze:Dzięki, napisałam do lawendy.

Wstałam, szykuję się do wariatologa.

No!! :ok: :ok: :ok:
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Czw sty 20, 2011 18:35 Re: Jedyne takie Dranie. Biduś[`] - minęły 2 miesiące :( ...

:ok: :ok: :ok:

Wielbłądziu, dotarł przelew?

brązowobiali

Od: Śro kwi 28, 2010 19:02

Post » Czw sty 20, 2011 19:38 Re: Jedyne takie Dranie. Biduś[`] - minęły 2 miesiące :( ...

Cześć Kochani 8)
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Czw sty 20, 2011 22:24 Re: Jedyne takie Dranie. Biduś[`] - minęły 2 miesiące :( ...

:D :ok:
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Czw sty 20, 2011 22:43 Re: Jedyne takie Dranie. Biduś[`] - minęły 2 miesiące :( ...

I jak tam? :kotek:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Czw sty 20, 2011 23:17 Re: Jedyne takie Dranie. Biduś[`] - minęły 2 miesiące :( ...

Może jednak jakiś kochanek się znalazł ? 8) :wink:

bubor

Post » Czw sty 20, 2011 23:42 Re: Jedyne takie Dranie. Biduś[`] - minęły 2 miesiące :( ...

brązowobiali pisze::ok: :ok: :ok:

Wielbłądziu, dotarł przelew?

Dotarł, przepraszam że zapomniałam sama napisać :oops:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Czw sty 20, 2011 23:53 Re: Jedyne takie Dranie. Biduś[`] - minęły 2 miesiące :( ...

bubor pisze:Może jednak jakiś kochanek się znalazł ? 8) :wink:

Niestety nie. Zamiast kochanka poszłam do łóżka z KIOSZMARNYM bólem głowy, który nie opuścił mnie jeszcze do teraz :(

Mieszkam na Ursynowie, lekarz przyjmuje na Bemowie - półtorej godziny drogi w jedną stronę (czyli razem trzy), przez centrum, w godzinach szczytu - no i łeb pęka :(
Lekarz OK, ale ponieważ nie jest to przychodnia (tylko jakaś poradnia), recept wypisywać nie może :( Będę do niego jeździć pomimo tego, bo zrobił na mnie bardzo dobrze wrażenie (jako lekarz, nie jako facet :wink: chociaż jako facet też w sumie całkiem-całkiem :wink: no ale zaobrączkowany, więc odpada); poza tym skierował mnie też na terapię... No i hit: stwierdził, że dawka leków, którą teraz biorę (przypomnę: zwiększoną o drugie tyle tydzień temu), jest nadal stanowczo za mała, jego zdaniem należy ją zwiększyć o kolejne drugie tyle 8O A na wariata ani niedouka nie wyglądał, wręcz przeciwnie, więc CIUTKĘ się przestraszyłam :roll: No i powiedział mi w końcu wprost, że wesoło to ze mną teraz nie jest :(
W poniedziałek idę do jeszcze jednej, podobno doskonałej, pani doktor (prywatnej już niestety i też słono płatnej :(, ale mam nadzieję, że chociaż będzie warto...) - zapytam ją, co z tymi lekami :roll:
Powtarzam Wam: życie wariata to nie bułka z masłem.

Dobranoc.

PS. A jutro Dzień Babci. Waham się, czy pojechać do Babci z prezentem i kwiatkiem, czy sobie darować. Bo oczywiście pojechałabym - ale jeśli znowu wywali mnie za drzwi podobnie jak w Wigilię :( ...?
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Czw sty 20, 2011 23:55 Re: Jedyne takie Dranie. Biduś[`] - minęły 2 miesiące :( ...

Weź kwiatka i prezent , liczą się przede wszystkim Twoje intencje :ok: :ok: :ok:

bubor

Post » Czw sty 20, 2011 23:59 Re: Jedyne takie Dranie. Biduś[`] - minęły 2 miesiące :( ...

Babcię sobie odpuść - powaznie. Ewnetualnie: jakis sms, lub wyslij kwiatki kurierem - choc to za droga impreza. Albo popros jakąś koleżankę niech sie zabawi w kuriera z kwiatkami.
Trzeba czasami pokazać innym, że zachowują sie nie tak zmieniając swoje zachowanie..inaczej nie dotrze to do nich nigdy...
Ostatnio już od soboty nie rozmawiam z moimi rodzicami - nie nalegam, że mają kochac koty, ale jeśli mnie o nie pytają bądź pytają mnie co u mnie słychać to w moim zyciu i opowieściach te zwierzaki są, bo są elementem mojego życia.. To co uslyszaqłam w sobotę sprawiło, że powiedziałam dość... Dziś nagranie na poczcie głosowej (akurat sie wyginałam w różne strony :mrgreen: ): "czemu sie nie odzywasz?" - no i nie odezwałam się dzisiaj.. nie mam ochoty..
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt sty 21, 2011 0:45 Re: Jedyne takie Dranie. Biduś[`] - minęły 2 miesiące :( ...

Tak, masz absolutną rację, ja podobnie postępuję z obojgiem moich rodziców. Tyle, że w przypadku Babci jest trochę inaczej... Babcia w tym roku skończy 80 lat, jest bardzo schorowana i ledwo chodzi, psychicznie też marnie, a dodatkowo częściej niż często dobija ją jeszcze swoimi wielce zmiennymi nastrojami moja matka :twisted: , poza swoją jedyną pomyloną i agresywną córką i mną ma na całym świecie tylko kocicę (która zresztą ostatnio też choruje, co jest dla Babci kolejną przyczyną nerwów i wielkich wydatków :(, do których w tej chwili niestety nie mogę już się dołożyć :(...)... Nie ma dnia, żeby nie przyszło mi do głowy... i żeby nie zaczął chwytać mnie w jednej chwili paniczny lęk, że... że mogę z czymś nie zdążyć... że TO może stać się nagle, niespodziewanie, JUŻ :crying: ...
Poza tym: doskonale zdaję sobie sprawę z faktu, że motorem Babcinego nastawienia wobec mnie, a tym samym: jedyną przyczyną powracających pretensji - jest moja matka, która od lat z wielkim powodzeniem regularnie podjudza Babcię zarówno przeciwko mnie, jak i ojcu :(
Porypaną mam rodzinę, co zrobić.
I jakim niby cudem ja sama miałabym być normalna...?
I jak mogłabym chcieć mieć własne dziecko, skoro raczej na 100% wyprodukowałabym tylko sobie i światu (przez wszystkie te lata, kiedy bym je wychowywała) kolejnego pojoba :( ...?

Wielbłądzio

Post » Pt sty 21, 2011 1:27 Re: Jedyne takie Dranie. Biduś[`] - minęły 2 miesiące :( ...

Wielbłądzio - za najlepsze decyzje co do babci :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Ostatnio edytowano Pt sty 21, 2011 12:43 przez Marzenia11, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt sty 21, 2011 1:33 Re: Jedyne takie Dranie. Biduś[`] - minęły 2 miesiące :( ...

Spójrzcie co wykopałam :wink:
Piosenka taka sobie, nic szczególnego (gdyby kogoś interesowało, które są moje ulubione - proszę bardzo, chętnie się przyznam :wink: ), ale Marie jako Twiggy :1luvu: ... i w ogóle cały ten klip...
http://www.youtube.com/watch?v=_Wxnh7hX ... re=channel

Nie wiem, jak to się stało, jak to możliwe, że po tylu latach moich muzycznych poszukiwań i po bardzo mocnym jak mniemam ugruntowaniu się w klimatach: 1. hippisowskich (takie uogólnienie to w zasadzie bluźnierstwo ;) bo mieści się w tym zarówno psychodelia w rodzaju Jefferson Airplane czy Velvet Underground, cudowny blues Janis, mroki i poezja Morrisona, folk - już on brzmi ZUPEŁNIE inaczej w wykonaniu Joan Baez / Joni Mitchell, bezpretensjonalny pop Mammas & Pappas, fijoły, fijołki i ideologizm :wink: Johnny`ego L. ... i wiele, wiele innych 'szufladek', w których jak dotąd albo się nie rozszperałam, albo na razie nie zatrzymałam się na dłużej), 2. babskich (wczesna Ania Maria Jopek - w zasadzie nie tylko ta całkiem wczesna, ostatnią Jej płytą, która mi się w całości podoba, jest "Farat", Norah Jones, Katie Melua, solowa Marie) i 3. francuskojęzycznych (Juliette Greco :1luvu: ), Roxette nadal egzystuje z tym wszystkim w idealnej symbiozie :wink: No ale egzystuje - i wcale się tego nie wstydzę :mrgreen:
Ostatnio edytowano Pt sty 21, 2011 1:56 przez Wielbłądzio, łącznie edytowano 2 razy

Wielbłądzio

Post » Pt sty 21, 2011 1:49 Re: Jedyne takie Dranie. Biduś[`] - minęły 2 miesiące :( ...

Witam się w tym dniu i życzę dobrej nocy ;)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

[poprzednia][następna]