Trójka drombo i ona, pies i nowy mały duży :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie sty 16, 2011 19:24 Re: Trójka drombo i ona - Poker ma nowotwór... :(

Trzymam nieustannie kciuki :ok: :ok: :ok:

może wydaje Ci się, że brzuch mu się powiększył przez to, że schudł
Obrazek
Obrazek

cassidy

Od: Śro paź 25, 2006 13:14

Post » Nie sty 16, 2011 19:38 Re: Trójka drombo i ona - Poker ma nowotwór... :(

No nie wiem czy urosła jeszcze przez ten tydzień, bo wcześniej nie zwracałam na nią uwagi, ale pewne jest, że jest bycza i zajmuje cały brzuch. W każdej pozycji ją czuć, a już zwłaszcza jak leży :(
Przez ostatnie 2h Poker leżał na podłodze na boku, a ja buczałam w rękaw tż'a. Po prostu sobie nie wyobrażam, że w pewnym momencie nie spojrzę w jego włochate pysio ;(
a on jest coraz słabszy.. do tego ciężko oddycha, leżąc - odpoczywając - serce mu lata po klatce jak ptak w klatce. Pikawa normalnie ;(
wiem, że mu nie mogę pomóc, ale czuję się, jakbym zamierzała zabić swojego przyjaciela ;(
Obrazek

Aktualnie - Kacper, Benuś, Songo, Myszka i pies Antonio!

catawba

Od: Czw kwi 26, 2007 9:28

Post » Nie sty 16, 2011 20:17 Re: Trójka drombo i ona - Poker ma nowotwór... :(

Haniu, nie zamierzasz zabić. W pewnym momencie poczujesz, że to już, że on już nie chce tak dłużej. I nie myśl, kiedy to będzie. Staraj się o spokój dla niego, on wyczuwa Twoje łzy. Jak jesteś w omu, bądź z nim, niech czuje Twoją miłość. Ja ostatnie dni z Bamboszem spędziłam głównie leżąc z nim na podłodze :(

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Pon sty 17, 2011 10:51 Re: Trójka drombo i ona - Poker ma nowotwór... :(

Haniu wiem jakie to trudne i smutne.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Wto sty 18, 2011 8:05 Re: Trójka drombo i ona - Poker ma nowotwór... :(

Haniu jak tam? :roll:
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Wto sty 18, 2011 8:52 Re: Trójka drombo i ona - Poker ma nowotwór... :(

Znow jakby gorzej.2 dni temu juz prawie podjęliśmy decyzję, ale wczoraj tak dobrze sie czuł,nie wymiotował, jadł jak dawniej, domagał sie jedzenia i zapomnial o problemach z przelykaniem.na spacerze znalazl parostka z kozła,czego tz próbował go nauczyć caly czas:) caly wieczor sie cieszyliśmy,ze jeszcze troche z nami pobedzie.niestety, w nocy zwymiotowal kolację, a rano wymiotował woda,czego dotąd nie robil:( oczywiscie dostaje czopki przeciwwymiotne i ranigast.. Ja znow mam czarne mysli.. :(
Obrazek

catawba

Post » Wto sty 18, 2011 18:42 Re: Trójka drombo i ona - Poker ma nowotwór... :(

ten pies mnie wykończy.. takiej huśtawki emocji jeszcze nie miałam..
jak zwykle bałam się wracać do domu nie wiedząc co zastanę.. dziś mieliśmy całodniowe szkolenie z zarządzania stresem, więc tyle się nagadałam o tym, co we mnie siedzi, że pod koniec, kiedy już stres we mnie rósł, bo się zbliżał powrót do domu, to się pobeczałam :oops:
a tu wracam do domu i się okazuje, że w ciągu dnia pies nie wymiotował ani razu, rzuca się na jedzenie, baaa.. wyjadł kotom suchą karmę 8O już nie ma problemów z przełykaniem, znów gryzie palce, gdy mu podaję jedzenie z ręki 8)
odkąd wróciłam do domu, łazi za mną za jedzeniem, bawił się piłeczką tenisową, nawet ją gonił po pokoju, biegając! nawet teraz nie dyszy :D wiem, że to się może szybko zmienić, ale póki co, cieszę się, że jest jak jest :)
Obrazek

catawba

Post » Wto sty 18, 2011 18:45 Re: Trójka drombo i ona - Poker ma nowotwór... :(

Oby tak już dłużej zostało :ok:
Obrazek
Obrazek

cassidy

Od: Śro paź 25, 2006 13:14

Post » Wto sty 18, 2011 19:16 Re: Trójka drombo i ona - Poker ma nowotwór... :(

I za to kciuki :ok: :ok: :ok:
1 bryt, 2 dachówki, 3 devonki, 2 orienty, 2 azjaty, 1 kundelka i straszne kudłate MCO

FluszakPluszak

Od: Pt gru 08, 2006 0:28

Post » Czw sty 20, 2011 9:37 Re: Trójka drombo i ona - Poker ma nowotwór... :(

Haniu co słychać?
Obrazek

maggia

Post » Czw sty 20, 2011 16:19 Re: Trójka drombo i ona - Poker ma nowotwór... :(

cześć Madziu :)

jeszcze jestem w pracy, więc nie wiem co się w domu dzieje, ale od 2 dni Poker jest pełen energii, je co mu wpadnie do pyska i nie wymiotuje :D
wczoraj byłam w klinice na "zakupach", więc dziś dostał steryd. śmieję się, że akurat mu się poprawiło, jak poprzedni steryd przestał działać. Jak mu się teraz pogorszy, to będziemy wiedzieć dlaczego ;) w sumie, to jest ciekawe.. :roll:
kolejne 3 dni mam wolne, więc zamierzam jak najwięcej czasu spędzić z pieskiem, wezmę go na trawkę strzelić fotki :mrgreen: muszę korzystać z czasu, jaki jeszcze jest nam dany..

koty oczywiście nie zauważyły, że duży brat jest chory. Nie mają litości, skaczą po nim i nad nim.. maupy jedne.. :twisted:
Obrazek

catawba

Post » Pt sty 21, 2011 9:21 Re: Trójka drombo i ona - Poker ma nowotwór... :(

bry :)

mam wolne, ale maupy wyspać się nie dały. o 3 wychodziłam z Pokerem. Ma biegunkę.. w sumie to się nie dziwię, bo ostatnio same nowe rzeczy je, do tego mocno mokre.. zapytam wetkę czy mogę mu smectę dać, może pomoże.
zaczęliśmy go podkarmiać trochę jego suchą karmą.. w końcu 15 kg czeka, szkoda, żeby się zmarnowało, a z apetytem je.
teraz odpoczywa leżąc na boku. dość boleśnie wygląda taki mało żywy pies, ale pociesza mnie, że ilekroć otworzę lodówkę to się zrywa na 4 nogi i już gotowy by coś wszamać :mrgreen:
cały czas dostaje przeciwwymiotne czopki i ranigast.. boję się to przerwać, żeby czar nie prysł.. bo tak jak jest teraz, to może sobie chorować i kolejne 3 lata 8) pies nam odżył :D

przez to wszystko trochę zaniedbałam koty.. już tydzień temu miałam zamówić kropelki dla Kacpra i Songa, a tu jadę na resztkach i muszę dziś w końcu się zmusić i zamówić.. podobnie z urinovetem i suchą dla kotów.. cystaid też się skończył.. na miesiąc kupiłam u weta, ale generalnie kiepski to interes... szukam w necie, ale wydaje się, że można tylko z uk ciągnąć i to za 300 zł :strach:
Obrazek

catawba

Post » Pt sty 21, 2011 9:46 Re: Trójka drombo i ona - Poker ma nowotwór... :(

Poker trzymaj się, oby tak dalej.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Pt sty 21, 2011 10:00 Re: Trójka drombo i ona - Poker ma nowotwór... :(

Haniu moja Pola po sterydzie czasami też ma biegunkę bo dużo je wtedy. :roll: Smecty nie chciała, ale dawałam jej też lakcid na florę bakteryjną.
Obrazek

maggia

Post » Pt sty 21, 2011 10:53 Re: Trójka drombo i ona - Poker ma nowotwór... :(

Poker smectę zje, on je wszystko :wink: wszak to pies 8)
zaraz go wezmę na spacer, bo patrzył z nadzieją na tż jak wychodził z domu..
szkoda, że pogoda nieprzyjazna aparatowi foto :roll:
Obrazek

catawba

[poprzednia][następna]