SilVio

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
anka22 pisze:przychylam się do opinii na temat furosemidu, znacie pewno Tinkę07 , ona jak slyszy o tym leku przy nerkach , to nie powiem już co mówi. Mój wet także mówi ,że z tym lekiem trzeba bardzo ostrożnie. Smarti napisz do Tinki pw, jesli chodzi o nerki na pewno da wskazówki.
casica pisze:anka22 pisze:przychylam się do opinii na temat furosemidu, znacie pewno Tinkę07 , ona jak slyszy o tym leku przy nerkach , to nie powiem już co mówi. Mój wet także mówi ,że z tym lekiem trzeba bardzo ostrożnie. Smarti napisz do Tinki pw, jesli chodzi o nerki na pewno da wskazówki.
Ale też nie należy furosemidu demonizować. Niekiedy jest potrzebny, że naduzywany, zgoda.
Stanowczo jednak lepiej jest się konsultować z wetem zamiast konsultacji z forumowiczami
anka22 pisze:(...) Wiem ,ze niektórych z Was może ona wkurza,że się wymądrza , ale w dziedzinie nerek i cukrzycy wie duzo wiecej niż niejeden wet. Amen
anka22 pisze:dziewczyny wiem jedno ,
ciach
mokkunia pisze:ja bym skonsultowała z wetem czy na pewno podawać ten furosemid
osobiście jestem jego przeciwniczką i mój wet także (chyba że są ku temu wskazania)
pixie65 pisze:mokkunia pisze:ja bym skonsultowała z wetem czy na pewno podawać ten furosemid
osobiście jestem jego przeciwniczką i mój wet także (chyba że są ku temu wskazania)
Dyskusja o furosemidzie zaczęła się od tej wypowiedzi.
W jej dalszym toku nie widzę "uzurpowania sobie funkcji weta", regulowania dawkowania czy stosowania tego leku.
Lek jest podawany przez lekarza weterynarii w gabinecie a nie przez forumowiczów. My możemy jedynie dzielić się uwagami na ten temat.
Użytkownicy przeglądający ten dział: fruzelina, Google Adsense [Bot] i 658 gości