Jakis czas temu stracilem 13letnia kotke i przyjaciela.Byla ze mna od 8roku zycia i zmarla mi na rekach podczas zabiegu. Od ok roku zaczely sie problemy zdrowotne.. Wpierw zaczela slepnac,az oslepla calkowicie.Potem zaczela ciezko oddychac.Okazalo sie ze zalegal plyn w pluchach i brzuchu. Cale zycie Kotka byla karmiona whiskasami na zmiane z kitekatami. Jestem w pelni teraz przekonany ze to wina zlej karmy bo sadze ze to wlasnie zla karma wprawila kota w nadcisnienie. Duzo poczytalem na ten temat i wiem ze zle robilem i skrzywdzilem tym samym przyjaciela. Chociaz jaki przecietny czlowiek w 1998 roku zastanawial sie nad slusznoscia karmy dla kota... Kupowalo sie to co bylo w sklepie...
A teraz chcialbym sie zpytac osob ktore znaja ten temat lepiej niz ja. Jako ze bardzo sie przyzwyczailem do uwazania na kota podczas stawiania krokow to chce sobie sprawic nowego domownika (Ladnie prosze o nie zbesztanie mnie jaki to ze mnie kretyn ze karmilem kota gownem,wiem co to znaczy posiadac kota w domu i wiem z czym to sie je.Czesto tez specjalnie rezygnowalem z wyjazdow czy urywalem sie na 2h z sylwestra po to by od 23 do 1wszej posiedzec z nia w ciemnej lazience) Szukam odpowiedniej karmy. Przerabialiscie to pewnie 100tki razy.Szukam karmy oraz mokrego ktore nie zniszcza mojego portfela (srednia polka) a jednak beda o niebo lepsze od whiskasow.Szukalem zestawienia karm dla kotow ale to wszystko jest tak pomieszane ze az nieczytelne. Oczywiscie rozumiem tez ze to kotu ma smakowac a nie mojemu portfelowi wiec bede sprawdzac poszczegolne smaki. Natomiast prosilbym zebyscie mi polecili cos od siebie - jakies "przysmaki" tez mile widziane.
Ale sie rozpisalem.Mam nadzieje ze bedzie sie wam chcialo to czytac

Pozdrawiam
Edit: Rozumiem ze takowe kramy zamawiacie przez internet?Bo mam zamiar tak tez robic.Jezdzenie po warszawie w poszukiwaniu karmy mi sie nie widzi.