pamiętnik Poldka

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sty 04, 2011 20:23 Re: pamiętnik Poldka

No ja nic nie wiem o noworocznych postanowieniach :roll: Nigdy takich nie robiłem. Duża napewno byłaby zadowolona jakbym postarał się być trochę milszy. Ona jest całkiem możliwa. I nawet przynosi specjalnie dla mnie mięsko, i podstawia mi pod pyszczek, i mówi do mnie bardzo ładnie i łagodnie. Ale ja jakoś nie potrafię się przemóc. Nie wiem jak to robia te małe i Nosek, i Agatka, i Malwinka, i nawet Miła. Ja za bardzo nie umiem. Za to dobrze rozumiem Gemmę, ona też woli jak sie jej nie dotyka zbyt często.
Duża się cieszy, że żadnemu z nas nie musi pędzlować uszu :twisted:
A wczoraj Duża przyniosła nowe pudło kartonowe. Naprawdę! Całkiem nowe i w ogóle nie podrapane. No ale dzisiaj to pudło już takie nowe nie jest. Agatka i małe się do niego dobrały. Dobrze, że Duża często przynosi nowe pudła.
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Sob sty 08, 2011 21:33 Re: pamiętnik Poldka

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Post » Sob sty 08, 2011 21:45 Re: pamiętnik Poldka

Cudowności :mrgreen: :D :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Nie sty 09, 2011 12:32 Re: pamiętnik Poldka

Czarności! :mrgreen:

kianit

Od: Pon paź 12, 2009 17:14

Post » Nie sty 09, 2011 12:35 Re: pamiętnik Poldka

Poldusiu :D
melduję, że ciągle czytamy pamiętniczek :ok:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Nie sty 09, 2011 13:22 Re: pamiętnik Poldka

Ja nie wiem czy nie powinienem się obrazić :roll: Duża mówi, że jestem koci nianiek (a co to właściwie takiego?) i że jak już będę milszy to nas nas odda do aopcji (następna trudność), i to razem z Naomi. Bo ja to się tak Naomi zajmuję, a w ogóle to obie pannice tak mnie lubią.
Przecież tutaj my się wcale nie kłócimy. I jak mnie Nosek przestał zaczepiać to ja się nawet z nim nie kłócę. wszyscy leżymy koło siebie na łóżku i tylko Duża narzeka, że dla niej brakuje miejsca.
A w ogóle to mnie tu dobrze i ja do żadnej adopcji nie chcę. To ja może nie będę miły. Ta Gemma to jednak wie co robi.

Killatha

Post » Czw sty 13, 2011 17:53 Re: pamiętnik Poldka

No nie napiszę... Nie napiszę co Duża mówiła wczoraj i dzisiaj.
Od wczoraj mieliśmy zimno. Duża mówiła bardzo nieładnie, że zepsuła się pompa w kotle CO. Kocioł to takie urządzenie wiszące na ścianie w kuchni. Wiem, Bo Duża patrzyła na niego bardzo zmartwiona. Tak jak patrzyła na Noska kiedy chorował. Czyli pewnie ten kocioł też chorował.
A dzisiaj Duża znowu mówiła nieładnie bo przyszedł pan i wyleczył kocioł (z tego akurat Duża była zadowolona), i Duża musiała mu za to dać takie zielonkawe papierki. I ja Duża rozumiem bo za te papierki to byłoby bardzo dużo saszetek dla nas. I mięska też.
No ale teraz już kaloryferki są ciepłe i Duża powoli odzyskuje humor.

Killatha

Post » Czw sty 13, 2011 18:34 Re: pamiętnik Poldka

Poldusiu, to kciuki za zdrowie kotła trzymam :lol:
I grzej pupcię, póki ciepły :wink:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Czw sty 13, 2011 19:19 Re: pamiętnik Poldka

Wiesz co, Polduś? Ja mam pomysła: rób tak jak ja, czyli bądź niesamowicie miły dla Dużej, a innych to drap :)
Inka
PS Napisałam wierszyk, Ty wiesz, gdzie :)

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon sty 17, 2011 21:05 Re: pamiętnik Poldka

Kocioł zdrowy, to i Dużej przeszło marudzenie. No nie do końca bo tradycyjnie narzekała dzisiaj na poniedziałek, pracę, pieniądze, komunikację. Ale to było takie bardzo normalne.
Duża nam dzisiaj dała takie bardzo smaczne mielonki. Napisane tam było "first class" i jak Duża przeczytała zawiera to 60% mięsa. To chyba sporo, prawda?
Duża widząc, że wszyscy chętnie jemy (nawet bardzo wybredna Miła) powiedziała, że jeszcze nam takie coś kupi.
Troszkę się martwimy bo Duża zagroziła, że posprząta i wyrzuci nam kartony. No i gdzie my będziemy się bawić, spać, drapać? Karton to bardzo fajna rzecz.

Inusiu, wierszyk przeczytała nam Duża. Piszesz bardzo ładnie i bardzo ...... oj chyba mam łezkę

Killatha

Post » Wto sty 18, 2011 2:27 Re: pamiętnik Poldka

MaryLux pisze:Wiesz co, Polduś? Ja mam pomysła: rób tak jak ja, czyli bądź niesamowicie miły dla Dużej, a innych to drap :)
Inka
PS Napisałam wierszyk, Ty wiesz, gdzie :)

Ineczko, to bardzo dobry pomysł. Ja bym też tak robiła na miejscu Poldusia.
Gabi

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Wto sty 18, 2011 9:55 Re: pamiętnik Poldka

Nie wiem jak to możliwe, ale jesteś coraz piękniejszy Poldusiu :1luvu:
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Wto sty 18, 2011 9:59 Re: pamiętnik Poldka

Obrazek

Melduję, że odwiedzam Poldka i czytam jego pamietnik :D
Pozdrawiamy Dużą i ogonki też :D
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Wto sty 18, 2011 11:24 Re: pamiętnik Poldka

Po niebie wieczornym
wicher chmury gonił
łzy deszczu płynęły
chmurom tęskno do nich

Koty już w piwnicach
schowane na półkach
anioł miski niesie
frunie jak jaskółka

Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw sty 20, 2011 21:22 Re: pamiętnik Poldka

Duża dzisiaj ugotowała nam kaszy. Naprawdę! A wszystko przez to, że ostatnio małe i Miła rzuciły sie na kartofle. No dobra, nie tylko one. Całej reszcie stada kartofle też smakowały - były ze słoninką. No to dzisiaj Duża podała kaszę z masłem. Nie wiedziałem, że to takie pyszne jedzonko. Do misek znowu zbiegło się całe stado.

Wiesz Inusiu... Ja też kiedyś miałem takiego anioła. Teraz mieszkam w domu i pełna miska jest na codzień.

Killatha

[poprzednia][następna]