Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 17, 2011 14:58 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Daj DT kociętom z dworca!!!

u nas Martus tez nie ma gdzie upychac.
nie ukrywam ze ciesze sie ze pojawila sie w Poznaniu taka osoba jak Ty i zebrala wszystkich do karmienia i pomocy.
Taki koordynator jest nam potrzebny :)
Domy tymczasowe by sie niestety przydaly :( a tych jak na lekarstwo.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pon sty 17, 2011 15:10 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Daj DT kociętom z dworca!!!

saggi pisze:To ja ubiegając fakty zapisuje się na karmienie na 24.01 w poniedziałek :) mój TŻ wraca w niedziele z Lublina więc w poniedziałek będę mogła go zabrać i pokazać gdzie są kociaki :).

Będę pamiętać przy nast. grafiku.
Dzięki! :)

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Pon sty 17, 2011 16:21 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Daj DT kociętom z dworca!!!

dziewczyny, ja rowniez wspolpracuje z jedna z poznanskich fundacji.Jesli moge w czym pomoc,np dowiem sie w jakiej cenie robia sterylki i szczepienia u swoich wetow, wowczas zaproponuje ze zawieziecie/my kotki na ich konto a im zwroci sie jakas czesc. Nie wiem czy to cos da ale ta fundacja wspolpracuje z trzema weterynarzami i moze nieco taniej uda sie zalatwic. Jak uwazacie? ponadto moge kupic karme po hurtowej cenie,skad bierze moja znajoma ktora ma sklep zoologiczny. Dajcie znac jesli czegos potrzeba. Ja rowniez dysponuje samochodem,duzym transporterem i moge zaproponowac wyjazd do weta :)
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Wto sty 18, 2011 9:21 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Daj DT kociętom z dworca!!!

Kumiko pisze:dziewczyny, ja rowniez wspolpracuje z jedna z poznanskich fundacji.Jesli moge w czym pomoc,np dowiem sie w jakiej cenie robia sterylki i szczepienia u swoich wetow, wowczas zaproponuje ze zawieziecie/my kotki na ich konto a im zwroci sie jakas czesc. Nie wiem czy to cos da ale ta fundacja wspolpracuje z trzema weterynarzami i moze nieco taniej uda sie zalatwic. Jak uwazacie? ponadto moge kupic karme po hurtowej cenie,skad bierze moja znajoma ktora ma sklep zoologiczny. Dajcie znac jesli czegos potrzeba. Ja rowniez dysponuje samochodem,duzym transporterem i moge zaproponowac wyjazd do weta :)

Kumiko, dziękuję za ofertę pomocy! Właściwie wszystko co proponujesz, bardzo się przyda: bo i zniżki u wetów, i tańsza karma (jak na złość zamówiłam wczoraj...) i pomoc w przewozie - ta będzie szczególnie cenna, jak tylko wznowimy sterylki. Oby jak najszybciej... Może coś drgnie z domami tymczasowymi dla pozostałej w piwniczce piątki (a tak naprawdę czwórki, bo Etka bierze jednego delikwenta pod koniec tego tygodnia/na początku przyszłego). Oby :roll: W każdym razie na pewno będę pamiętała o Twojej ofercie i będę się na bieżąco odzywała, ok?

W środę mamy umówioną w piwniczce wizytę przedadopcyjną. Nie nastawiam się jednak. Zobaczymy.

Wczoraj, zgodnie z planem, Drago, Vilma, Veto i Pan Kropeczka zostali zaszczepieni. Wszyscy cykorzyli, ale paradoksalnie nabardziej najstarszy czyli Veto :mrgreen:

Przy okazji niestety okazało się, że Pan Kropeczka ma zapalenie spojówek :? Wet zalecił Tobradex - może ktoś ma jakąś niepotrzebną już buteleczkę?

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Wto sty 18, 2011 9:44 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Daj DT kociętom z dworca!!!

MartaK pisze:Budżet chwilowo nie wygląda kolorowo. [...] W najbliższych dniach wystawię bazarek, żeby ten dług oddać.

Sprawę finansów ułatwi fakt, kiedy jedna osoba zajmie się się tylko i wyłącznie bazarkami. Pogadajcie między sobą. Na pewno znajdzie się ktoś chętny. Bazarki trzeba byłoby wystawiać non stop, bo potrzebujecie pieniędzy nie tylko na bieżące potrzeby, ale i na "zaś potem".

Przykłady rozliczeń z bazarków i rozliczeń wynikających ze współpracy z Fundacją:
(s.1.)
viewtopic.php?f=1&t=101508&start=0
viewtopic.php?p=4486282#4486282
viewtopic.php?f=1&t=106118
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Wto sty 18, 2011 10:10 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Daj DT kociętom z dworca!!!

Marta, ja mam Tobrex jesli o to Ci chodzi. To najlepsze kropelki.
prawie cala butelka, bo mialam jak Wafelek mi chorowal.
Moge oddac. Data waznosci 02-2013.

Etka

Post » Wto sty 18, 2011 10:15 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Daj DT kociętom z dworca!!!

Etka pisze:Marta, ja mam Tobrex jesli o to Ci chodzi. To najlepsze kropelki.

Na recepecie mam Tobradex - sprawdze w necie czy czymś się różnią. Jeśli nie, na pewno się zgłoszę 8)

MartaK

Post » Wto sty 18, 2011 11:22 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Daj DT kociętom z dworca!!!

MartaK pisze:
Etka pisze:Marta, ja mam Tobrex jesli o to Ci chodzi. To najlepsze kropelki.

Na recepecie mam Tobradex - sprawdze w necie czy czymś się różnią. Jeśli nie, na pewno się zgłoszę 8)

W Tobradexie jest dodatkowo dexametazon. Zadzwoniłam do weta, mówi, że Tobradex byłby bardziej wskazany, bo działa silniej przeciwzapalnie. I że to nie tylko antybiotyk jak w Tobrexie ale dodatkowo steryd (czy jakoś tak :roll: ). Kosztuje około 18 zł, także chyba poczynię ten wydatek.

MartaK

Post » Wto sty 18, 2011 12:37 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Daj DT kociętom z dworca!!!

MartaK pisze:
Kumiko pisze:dziewczyny, ja rowniez wspolpracuje z jedna z poznanskich fundacji.Jesli moge w czym pomoc,np dowiem sie w jakiej cenie robia sterylki i szczepienia u swoich wetow, wowczas zaproponuje ze zawieziecie/my kotki na ich konto a im zwroci sie jakas czesc. Nie wiem czy to cos da ale ta fundacja wspolpracuje z trzema weterynarzami i moze nieco taniej uda sie zalatwic. Jak uwazacie? ponadto moge kupic karme po hurtowej cenie,skad bierze moja znajoma ktora ma sklep zoologiczny. Dajcie znac jesli czegos potrzeba. Ja rowniez dysponuje samochodem,duzym transporterem i moge zaproponowac wyjazd do weta :)

Kumiko, dziękuję za ofertę pomocy! Właściwie wszystko co proponujesz, bardzo się przyda: bo i zniżki u wetów, i tańsza karma (jak na złość zamówiłam wczoraj...) i pomoc w przewozie - ta będzie szczególnie cenna, jak tylko wznowimy sterylki. Oby jak najszybciej... Może coś drgnie z domami tymczasowymi dla pozostałej w piwniczce piątki (a tak naprawdę czwórki, bo Etka bierze jednego delikwenta pod koniec tego tygodnia/na początku przyszłego). Oby :roll: W każdym razie na pewno będę pamiętała o Twojej ofercie i będę się na bieżąco odzywała, ok?

W środę mamy umówioną w piwniczce wizytę przedadopcyjną. Nie nastawiam się jednak. Zobaczymy.

Wczoraj, zgodnie z planem, Drago, Vilma, Veto i Pan Kropeczka zostali zaszczepieni. Wszyscy cykorzyli, ale paradoksalnie nabardziej najstarszy czyli Veto :mrgreen:

Przy okazji niestety okazało się, że Pan Kropeczka ma zapalenie spojówek :? Wet zalecił Tobradex - może ktoś ma jakąś niepotrzebną już buteleczkę?

oczywiscie, piszcie jak bedzie potrzebna moja pomoc.Ja zaraz porozmawiam z osoba ktora moze na siebie zamowic tansza karme i podam przykladowe ceny. Po za tym rozmawialam dzis z radną D.Krol ktora obiecala mi pomoc w utworzeniu kociarni w Poznaniu.Wspomnialam o kotach z dworca i stwierdzila ze mysli o nich i wie ze nalezy im pomoc zanim zacznie sie remont :ok: dzis przyjezdza do mnie potencjalna opiekunka dla mojej tymczaski. jesli sie na nia zdecyduje to bede mogla wziac na tymczas jednego z piwniczki.Grunt zeby nie znaczyl terenu bo tesciowa mnie utlucze :oops:

Kumiko

Post » Wto sty 18, 2011 12:44 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Daj DT kociętom z dworca!!!

o super, szykowal by sie tymczas dla kolejnego koteczka :)

Etka

Post » Wto sty 18, 2011 16:46 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Daj DT kociętom z dworca!!!

Kumiko pisze:[..] dzis przyjezdza do mnie potencjalna opiekunka dla mojej tymczaski. jesli sie na nia zdecyduje to bede mogla wziac na tymczas jednego z piwniczki.Grunt zeby nie znaczyl terenu bo tesciowa mnie utlucze :oops:

I jak, wiadomo już czy Koteczka idzie do DS? :kotek:

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Wto sty 18, 2011 18:14 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Daj DT kociętom z dworca!!!

kasia_5000 pisze:
Kumiko pisze:[..] dzis przyjezdza do mnie potencjalna opiekunka dla mojej tymczaski. jesli sie na nia zdecyduje to bede mogla wziac na tymczas jednego z piwniczki.Grunt zeby nie znaczyl terenu bo tesciowa mnie utlucze :oops:

I jak, wiadomo już czy Koteczka idzie do DS? :kotek:

czekamy, mają byc ok 19 :) trzymajcie kciuki

Kumiko

Post » Wto sty 18, 2011 20:33 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Daj DT kociętom z dworca!!!

Viki zabrana ale mi przykro :cry: byla z nami od sierpnia...mam nadzieje ze nowy dom okaze sie trafny :ok:

Kumiko

Post » Wto sty 18, 2011 21:01 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Daj DT kociętom z dworca!!!

Annskr i Marta przyznaje ze w sprawie babci poleglam. Grochem o sciane. Bo zimno i co, koty sie wystrasza i pouciekaja, zmarzna i w ogole. Co prawda powiedziala cos ze 'na wiosne' ale jakos srednio wierze choc bardzo bym chciala. Tyle ze ja na wiosne jej nie pomoge bo narazie sie do Polski nie wybieram. A o tym ze zlapala kociaka do klatki nie wiedzialam...
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Śro sty 19, 2011 11:51 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Daj DT kociętom z dworca!!!

skwareek pisze:Annskr i Marta przyznaje ze w sprawie babci poleglam. Grochem o sciane. Bo zimno i co, koty sie wystrasza i pouciekaja, zmarzna i w ogole. Co prawda powiedziala cos ze 'na wiosne' ale jakos srednio wierze choc bardzo bym chciala. Tyle ze ja na wiosne jej nie pomoge bo narazie sie do Polski nie wybieram. A o tym ze zlapala kociaka do klatki nie wiedzialam...

Mogę jej zawieźć klatkę łapke, ustawi w piwnicy, jak kot się zlapie - zabiorę do lecznicy, odwiozę gotowe do wypuszczenia. Na razie mam na to czas, za kilka tygodni będę bardziej zajęta - sezon działkowy.
Nie wystrasza się i nie pouciekają - po kilkuset sterylkach to już wiemy na pewno.
Za chwilę będzie za późno - maluszki mogą być już niedługo, i znow wyginą - jak te ostatnie, o których mowila - pięć było, został jeden.

Naciśnij, poproś mame o pomc w naciskaniu - nie wiem, co zrobi z kociakami, my wziąć ich nie mamy gdzie, wszystkie dt zapchane i nie sądzę, by coś się zmieniło.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

[poprzednia][następna]