Elu ma koty, albo koty mają elu ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto sty 18, 2011 8:36 Re: Elu ma kota, albo kot ma elu ;)

Nabyłam wczoraj drogą kupna hamaczek na kaloryfer w Lidlu. Hamaczek fajny, solidny, ładny, Migotka z niego skorzystała jak jeszcze leżał na stole i się na nim zdrzemnęła :ryk: Niestety nasze kaloryfery są na niego za szerokie :crying: Mężu chciał wygiąć te pręty (dość sporo trzeba by było), ale się zastanawiał czy ta stal nie jest hartowana, a wtedy to by było po prętach, więc nie ryzykował.
Jak sobie Migotka spała na hamaku leżącym na stole, to dumałam co z tym fantem zrobić i wymyśliłam!
Otóż pomiędzy łóżkiem a kaloryferem jest tyle miejsca, że zmieści się hamak i zostanie jeszcze dosłownie kilka cm. No i powiesiłam ten hamak na ramie łóżka :mrgreen: Tigerek zaraz się tam wpakował i poszedł spać :D
Tylko Berka jeszcze się nie przekonała do hamaczka (chyba, że w nocy jak nie widzieliśmy), jedynie obwąchała i pomacała łapką ;)

elu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:44

Post » Wto sty 18, 2011 8:40 Re: Elu ma kota, albo kot ma elu ;)

zdjęcie kota w hamaczku !poproszę :mrgreen:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto sty 18, 2011 8:40 Re: Elu ma kota, albo kot ma elu ;)

A fotki z wypróbowywanie hamak dzie?

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Wto sty 18, 2011 9:00 Re: Elu ma kota, albo kot ma elu ;)

Ok. 23ej, między jednym spanie a drugim, nie byłam w stanie myśleć o robieniu zdjęć ;) Na pewno kiedyś będą :)

Chciałam jeszcze dodać, że jak przed sterylką Migotka jadła jak wróbelek, to teraz by jadła non stop! Straszny głodomór się z niej zrobił ;) Może w końcu zacznie wyglądać jak porządny kot a nie skóra i kości :mrgreen: Wczoraj dostały nadprogramową, drugą kolację, jak ja wstałam o 22ej po 5-godzinnej drzemce... 8) Jeszcze dobrze jej nie zjadły a już wszystkie trzy! sępiły ode mnie kanapkę 8O

elu

Post » Wto sty 18, 2011 9:02 Re: Elu ma kota, albo kot ma elu ;)

elu pisze:Chciałam jeszcze dodać, że jak przed sterylką Migotka jadła jak wróbelek, to teraz by jadła non stop! Straszny głodomór się z niej zrobił ;)

To identycznie jak Mru, teraz się to już troche unormowało, ale byłam w szoku, jak zaczęła po starylce jeść mokre - tonami 8O
Puszeńko

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Wto sty 18, 2011 9:03 Re: Elu ma kota, albo kot ma elu ;)

Tylko uważaj, bo kotom po sterylce wzrasta apetyt a zmniejsza się zapotrzebowanie energetyczne. I możesz mieć kota o kształcie doskonałym :wink:

sunshine

Post » Wto sty 18, 2011 9:17 Re: Elu ma kota, albo kot ma elu ;)

sunshine pisze:Tylko uważaj, bo kotom po sterylce wzrasta apetyt a zmniejsza się zapotrzebowanie energetyczne. I możesz mieć kota o kształcie doskonałym :wink:

Spokojnie, nie zwiększam im porcji, tak łatwo nie ulegam tym sępom ;) Ale Migotka mogłaby trochę przybrać, bo jak się ją głaszcze to same kości czuć ;) Jeśli chodzi o zapotrzebowanie energetyczne Migotki to póki co jej się nie zmieniło, bo dalej jest taką świrką z podwójnym ADHD :smiech3:

elu

Post » Wto sty 18, 2011 9:20 Re: Elu ma kota, albo kot ma elu ;)

A u mnie zaczęło znikać więcej karmy. Juniorzy po kastracji też zaczęli więcej jeść. A może to też i dlatego, że teraz mają brita dla kastratów, który im bardzo zasmakował 8)

sunshine

Post » Wto sty 18, 2011 9:39 Re: Elu ma kota, albo kot ma elu ;)

Coś w tym jest. Frejka też więcej zjada. Teraz ona podjada Konanowi.
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Wto sty 18, 2011 10:04 Re: Elu ma kota, albo kot ma elu ;)

sunshine pisze:A u mnie zaczęło znikać więcej karmy. Juniorzy po kastracji też zaczęli więcej jeść. A może to też i dlatego, że teraz mają brita dla kastratów, który im bardzo zasmakował 8)

A nasze mają teraz mieszanki barfowe, po których miseczki są wylizane do czysta, zupełnie jak po uwielbianych saszetkach niższych lotów :D Po tych lepsiejszych karmach gotowych zostawały resztki. No i mają Applawsa do chrupania.

elu

Post » Wto sty 18, 2011 10:08 Re: Elu ma kota, albo kot ma elu ;)

To tak jak u nas. Kochają moje mieszanki BARFowe. Wieczorkiem dojadają TOTW, ale chrupki są zdecydowanie na drugim miejscu.
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Wto sty 18, 2011 10:13 Re: Elu ma kota, albo kot ma elu ;)

No cóż, przy infekcjach pęcherza u Dziewczyn raczej nie będę eksperymentować. A HSB chciał Dziewczyny bo one mają mniejsze szanse na kamienie i przeboje z zapaleniami pęcherza :roll:

sunshine

Post » Wto sty 18, 2011 10:47 Re: Elu ma kota, albo kot ma elu ;)

Oj, nie chciałabym takiego koszmaru :smiech3:

Obrazek

Tłumaczenie dla nie-anglojęzycznych:
- Możesz mnie ukryć?!
- Czy to może być koszmar?

- I jedenastu moich lukrowanych przyjaciół?
- Och nie! To JEST koszmar!

- NIE MA KAWY!

elu

Post » Wto sty 18, 2011 10:56 Re: Elu ma kota, albo kot ma elu ;)

A ja właśnie, pod Twoim wpływem Elu, poszłam po mleczko do kawy i słodkości. Dla uspokojenia sumienia kupiłam też sałatkę i mandarynki :roll:

sunshine

Post » Wto sty 18, 2011 11:11 Re: Elu ma kota, albo kot ma elu ;)

sunshine pisze:A ja właśnie, pod Twoim wpływem Elu, poszłam po mleczko do kawy i słodkości. Dla uspokojenia sumienia kupiłam też sałatkę i mandarynki :roll:

Ja niestety, albo stety :twisted: nie mogę sobie wyjść, tak więc mam tylko to, co sobie przyniosę z domu :)

elu

[poprzednia][następna]