Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Sob sty 15, 2011 15:26 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

mpacz78 pisze:Dziewczyny dostałam info, że w Gdyni przy ul. Waszyngtona, tam jest tylko jeden taki wielki blok mieszkalny - szafa pomiędzy ul. św. Wojciecha i św. Piotra, od strony podwórza przy drugim wejściu do tego dużego bloku żyją 2 koty długowłose, podobno nie dzikie. Nie wiem, czy sterylizowane, czy nie, jakiej płci, i czy na pewno by się nadawały do adopcji, ale może ktoś miałby możliwość pojechać tam i sprawdzić sytuację, może nawiązać kontakt z kimś kto je dokarmia, Sabina coś wspominała o wolnych miejscach na DT - może możnaby te koty wyadoptować.
Ja nie dam rady podjechać tam wcześniej niż w weekend :( .

Byłam tam dziś. Jest spoko, kotów jest łącznie 3: w tym 2 długowłose (jeden identyczny jak mój Bleki, drugio czarno biały), oraz czarno biały krótkowłosy.
Koty mają tam kocią budkę oraz dostęp do piwnicy, są karmione, pani spod 2 w tej klatce wszystkiego pilnuje, podobno mieszkańcy chcą te koty, podobno cieszą się, że nie ma myszy.
Ja widziałam tylko tego czarnego kota, jest zdrowy i wypasiony, nie podchodził do mnie blisko, pozostałe podobno były w piwnicy.
Pani, która karmi te koty, twierdzi, że one są zbyt dzikie, że nie nadają się do udomowienia, podobno młode się tam nie rodzą, więc koty chyba wykastrowane, choc ta pani nie kastrowała, może ktoś wcześniej. Ona nawet nie wie które są kotki a które kocury.
W tej sytuacji nie widziałam powodów do interwencji i uszczęśliwiania tych kotów na siłę.
W razie co zostawiłam mój tel. pani karmicielce.
ObrazekObrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Sob sty 15, 2011 16:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

ok seja mozesz dac umowy adopcyjne do kasprzyków, odbiorę. mi jutro spotkanie nie bardzo pasuje, zresztą prawie nikt nie potwierdził przybycia, ja sądzę że jak zrobimy na koniec miesiąca spotkanie duże- fakturowe to chyba na początek roku starczy.
dziś seja wiezie z dziewczyną z grabówka 2 koty na jaskółczą na kwarantannę a potem trafią do mnie.
witam po moim tygodniowym urlopie, odpoczęłam, wyspałam się, odreagowałam od kociej bezdomności :ok: :D
przejmuję też od mojej siostry: kotkę sabinę i tigrę- dorosłe, sterylizowane, wolnochodzace, jedna po operacji przepukliny. mam tylko 8 kotów klientów w hotelu, jak ferie się skończą to bede miała trochę wolnych miejsc.
ale kaszana wyszła z tym pp :(
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Sob sty 15, 2011 16:07 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

sabina skaza pisze: mi jutro spotkanie nie bardzo pasuje, zresztą prawie nikt nie potwierdził przybycia, ja sądzę że jak zrobimy na koniec miesiąca spotkanie duże- fakturowe to chyba na początek roku starczy.

Też tak sądzę.
Werneu pisze:spotkanie zostaje odwołane informacja od Marleny
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Sob sty 15, 2011 16:51 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

sabina skaza pisze:ok seja mozesz dac umowy adopcyjne do kasprzyków, odbiorę. mi jutro spotkanie nie bardzo pasuje, zresztą prawie nikt nie potwierdził przybycia, ja sądzę że jak zrobimy na koniec miesiąca spotkanie duże- fakturowe to chyba na początek roku starczy.
dziś seja wiezie z dziewczyną z grabówka 2 koty na jaskółczą na kwarantannę a potem trafią do mnie.
witam po moim tygodniowym urlopie, odpoczęłam, wyspałam się, odreagowałam od kociej bezdomności :ok: :D
przejmuję też od mojej siostry: kotkę sabinę i tigrę- dorosłe, sterylizowane, wolnochodzace, jedna po operacji przepukliny. mam tylko 8 kotów klientów w hotelu, jak ferie się skończą to bede miała trochę wolnych miejsc.
ale kaszana wyszła z tym pp :(

Paulina będzie sama , ja padłam.
Jeszcze rano myślałam , że pojadę, ale mnie siekło.
Nie wiem jak sobie da radę z klatką łapką i dowozem do Ciebie...dziś jest bez auta , jutro też.

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Sob sty 15, 2011 19:04 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z253620316 chętni na kociaka, najchętniej kocurka 600625429 :ok: :ok: :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie sty 16, 2011 22:25 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Trzymajcie kciuki za moją Aszire prosze!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Nie sty 16, 2011 22:26 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Marlon pisze:Trzymajcie kciuki za moją Aszire prosze!

:ok: tylko tyle mogę :(
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Pon sty 17, 2011 9:13 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

z ogłoszeń na 3miasto.pl
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 49342.html

Kupię kotka
dane kontaktowe:
ola

E-mail: pisz.do.mnie@poczta.fm
Witam! Kupię za przystępną cenę lub przygarnę małego kotka ( poniżej 8 tygodni). Najlepiej kocurka- rudego, białego, grafitowego lub biszkoptowego :) poprosze o kontakt na maila lub gg 6644553

numer ogłoszenia: 3349342
ogłoszenie wprowadzono: 2011-01-16 16:08:53
ilość wyświetleń szczegółów ogłoszenia: 6
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Pon sty 17, 2011 12:31 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Marlon pisze:Trzymajcie kciuki za moją Aszire prosze!

:ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Wto sty 18, 2011 0:08 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Aszira odeszła :(
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Wto sty 18, 2011 6:11 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Dla ciebie maleńka [*]
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Wto sty 18, 2011 14:26 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Marlon pisze:Aszira odeszła :(

:( [*]
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Wto sty 18, 2011 17:43 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

znowu zły los okazał się podstępny :cry: :cry: :cry: modlitwy nie pomogły. a tyle marlenka serca włożyła w ratowanie tej kotki....szkoda gadać. marlenka wyspij się, odpocznij, daj sobie trochę luzu. żałobę trzeba po prostu przeżyć w spokoju. spij śliczna koteczko w kocim niebie.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Wto sty 18, 2011 17:47 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

[*] Spij spokojnie malenka....

Dziewczyny, czy z ktoras z Was kontaktowal sie Pan Mariusz z gdyni w sprawie adopcji kociaka? ma kilkumiesieczna kotke...wiem ze ktos mu odmowil kociaka z PKDT...ciekawam powodow?! :roll: znajoma pyta...
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Wto sty 18, 2011 17:58 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

[*] Aszirko, brykaj wesoło za TM.
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

[poprzednia][następna]