iza71koty pisze:viola005 pisze:Iza, kurcze, nie pozbywaj sie calej bizuterii! wiem,ze masz szczytny cel, ale czy musisz wszystko poswiecic dla tych bid kocich, zostaw sobie cos, dziewczyno, co corkom i wnuczkom podarujesz! Naprawde mi glupio, ze w takiej sytuacji sie znalazlas, prosze Cie, przemysl to. Mozna zrobic bazar z ciuchami i gadzetami, kosmetyki tez ida, dvd, cd, etc,etc. Pomysl tez o sobie!
Wiola005 nie mam córek i wnuczek. Jestem sama z Mężem. Wiem że powinnam sobie zostawić. Jednak....po ostatniej zimie kłopoty finansowe ciągnęly się za nami przez prawie cały rok. Dopiero w grudniu udało mi sie spłacić ostatnie długi. Nie moge sobie znów na to pozwolic. Wiem ze można zrobic Bazar z ciuchami. Kosmetyczny i z kocimi gadżetami własnie zakończyliśmy. Cały czas patrzę za fantami. Malować na razie nie moge, bo czasu za mało i znów sie przeziebilam. Nie mam teraz veny twórczej.Za duzo cieżkich spraw mam na głowie.Utrzymać codziennie takie stado to ogromny koszt finansowy. Zima szczególnie.Moze Ktoś bedzie miał pożytek, będzie nosił. U mnie i tak leży, bo czasu na nic nie ma. Ani na wyjscie ani na nic. A po krzakach do kotów w tym latać nie będę, bo szkoda by było zgubić.
Iza, Ty jestes malarka? Chyba jestes ode mnie mlodsza? (mam 56) Strasznie mi Ciebie zal, ze tak Ci ciezko i nie masz nawet kiedy ponosic pieknych rzeczy, tylko je wyprzedajesz dla swoich bezdomniakow. Jestes wyjatkiem w naszych nieciekawych czasach.
A propos priorytetu, to rzeczywiscie chodzi tylko o szybkosc, ja tez na wszystkich bazarkach prosze, zeby zwyklym poleconym, to dla bezpieczenstwa wystarczy, a nie spieszy mi sie przeciez, poczekam sobie na przesylke.
Co ciekawe, u nas jest ten sam system co u Iwet, listonosz tylko awizo zostawia, nawet jesli list jest lekki, i nastepnego dnia na poczte do kolejki.