MiauKot 2(58+1)-mamy dotację z UM na sterylki-licznik leci:)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto sty 11, 2011 22:15 Re: MiauKot 2(65+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

Moi mili przyjaciele miaukotów jaką imprezkę kręcimy na Światowy Dzień Kota? :mrgreen:

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Czw sty 13, 2011 12:25 Re: MiauKot 2(65+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

Imprezowicze na hasło polecieli się bawić :mrgreen:
... i nikogo nie ma :twisted:

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Nie sty 16, 2011 15:14 Re: MiauKot 2(65+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

Światowy Dzień Kota u MiauKota :mrgreen:
Mam pewien pomysł, ale sama nie dam rady tego przygotować :roll:
Oczywiście myślę o czymś co było by przyjemne z pożytecznym. Szkoda, że Ciach Centrum nie gotowe :(

U mnie Rafii po odcięciu jaj dostał wścieku jakiegoś i zrobił się z niego agresor. Goni Gabona, tępi Liona, a Lenka jak go widzi warczy jak pies. W efekcie ma podrapany nos, a dziś ścierałam plamy krwi z podłogi :evil: Kolejna masakra to Piernik i Albiś. Wraz z ociepleniem zachciało im się znowu walczyć i zadymy robią straszne :evil:
Buruś nadal na antybiotyku i nadal zakichany, ale idzie ku lepszemu.
Lenka nadal leje i nie wiem, czy znowu ją leczyć, czy po prostu wyciachać :roll: Nie potrafię złapać jej moczu do badania :oops:

13.01 zostały wyciachane Zizu, Anton, Adelka i Zośka. Niestety ich dzieciństwo w piwnicy bez wyjścia, niedożywienie pozostawiło ślady :(
Zizu - kocurek, którego o mało co nie zjadły pchły, nie ma zębów siecznych w żuchwie i ma przewlekły stan zapalny dziąseł;
Anton - prawe więzadło krzyżowe ma luźne, szufladowy odruch dodatni - czeka go operacja :( ;
Adelka - brak kilku siekaczy;
najlepiej ma się Zośka, nic u niej nie znaleziono nie tegas.
Kotecki nadal przebywają w nie zamieszkałym mieszkaniu u Haliny :( Dla nich lepiej by było, gdyby znalazły się osobno w domach, gdzie opiekun będzie w stanie poświęcić im więcej czasu.

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Pon sty 17, 2011 8:25 Re: MiauKot 2(65+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

Basia, wyciachaj. Ona w takim wieku, że spokojnie może lać odmacicznie.

Mercusia maciczna obszczała TZowi kołnierz w afekcie.

Myszka.xww

Post » Pon sty 17, 2011 12:40 Re: MiauKot 2(65+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

Zapraszam do fotogalerii miaukotów, a tam nowe zdjęcia Silka, Piniego, Prema vel. Simby przy testowaniu zabawek od jasdor.
DZIĘKUJEMY :1luvu:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

http://picasaweb.google.com/azyl.SafeHa ... Pingwinek#

http://picasaweb.google.com/azyl.SafeHarbor.pl/Prem#

http://picasaweb.google.com/azyl.SafeHa ... K2x6e1ogE#

aassiiaa

Post » Wto sty 18, 2011 23:17 Re: MiauKot 2(65+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

Jakie śliczne kotecki :1luvu: , i jakie mają śliczne zabawki :kotek:

Mysza, muszę ją w końcu wyciachać, bo mi zaleje wszystko dokładnie. Poza tym mimo iż Rafii wykastrowany, ona chyba czuje jakieś zagrożenie, bo na jego widok zaczyna warczeć, albo jest wkur...., że dał się jajec pozbawić :twisted:

Jutro na sterylkę jedzie Anulka i złapany kocurek podwórkowiec. Muszę uzupełnić "ciacha", ale się pogubiłam :oops:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Śro sty 19, 2011 9:04 Re: MiauKot 2(65+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

aassiiaa pisze:Zapraszam do fotogalerii miaukotów, a tam nowe zdjęcia Silka, Piniego, Prema vel. Simby przy testowaniu zabawek od jasdor.
DZIĘKUJEMY :1luvu:

Obrazek Obrazek

ile zabawek i jakie śliczne kolorowe 8O 8) ale od przybytku ponoć głowa nie boli :mrgreen:

Ja dzisiaj w zasadzie dopiero pierwszy dzień w pracy i w swojej "normalnej" albo i nie rzeczywistości :oops: Obiecałam TŻetowi, że z całych sił skupie sie na adopcjach i mam zamiar się z tego wywiązać, bo niestety każdy wyjazd przy takiej ilości zwierząt to duże wyzwanie. Nie chodzi mi o to, że zabieram je z sobą, ale zorganizowanie im opieki to nielada wyczyn. Moja siostra mi powiedziała, że nie wie jak ja się wysypiam, bo ona w ciągu nocy może miała godzine snu, bo albo biegające po niej koty, albo zrzucające coś koty, albo spadające koty itp. :twisted:
Nie wiem, czy podołała by po raz kolejny takiemu wyzwaniu :roll: :twisted:

W tym roku szykuje mi sie troche wyjazdów a do tego ultimatum TŻta, że jak nie znajdę czasu na urlop to on sam jedzie działa bardzo motywująco :twisted:

Poza tym u kotów wszystko ok. Szykujemy sie do profilaktycznego odpchlania i odrobaczania stada.

Cały czas też pilnie domku szuka niewidomy Elwisek i niepełnosprawny Avatarek.
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Śro sty 19, 2011 13:41 Re: MiauKot 2(65+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

W lecznicy są już Anulka- nasza niewidoma sunia, która również czeka na dom. Oprócz sterylki bedzie miała również ogólny przegląd łącznie z powtórzeniem badań krwi.
Przed sunią Ciachnięty zosatnie podwórkowiec, który w pierwszej wersji miał być kotką okazał się jednak kocurkiem :)
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Pt sty 21, 2011 12:05 Re: MiauKot 2(65+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

czołem Miaukoty!

u nas chorobowa. Tymek już 2 tydzień w domu, ale zdrowieje. za to mnie dopadło. dzisiaj ledwo wstałam: głowa ciężka, uszy bolą, zimno..

zabawki kotki mają pierwsza klasa!!
Obrazek

Yasmin

Od: Pon lip 07, 2003 13:35

Post » Pon sty 24, 2011 12:29 Re: MiauKot 2(65+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

Yasmin duuuzzzzzo zdrówka Wam życzę :ok:

aassiiaa

Post » Pon sty 24, 2011 19:57 Re: MiauKot 2(65+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

Yasmin, czujecie się choć odrobinkę lepiej? :(

Myszka.xww

Post » Wto sty 25, 2011 14:02 Re: MiauKot 2(65+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

Traker w pełni sił, choć tylna lewa łapać jakby troszkę gorzej pracuje; tymek całkiem całkiem, choć zdarza mu się pokaszlec; za to ja rozłożona - zwolnienie do 1 lutego!
Obrazek

Yasmin

Od: Pon lip 07, 2003 13:35

Post » Śro sty 26, 2011 11:47 Re: MiauKot 2(65+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

Yasmin ciągle trzymam kciuki za Twe zdrowie. Pogada wszelkim choróbskom sprzyja :(

aassiiaa

Post » Śro sty 26, 2011 11:52 Re: MiauKot 2(65+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

yasmin, za zdrowie mocne kciuki trzymam. Paskudna pora roku zdrowotnie :(

Myszka.xww

Post » Czw sty 27, 2011 10:57 Re: MiauKot 2(65+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

Koci figloraj na zdjęciach! :mrgreen:

Chorym - życzę dużo zdrowia :ok:

I proszę o trzymanie kciuków za Sodę i Koko: jadą za chwilę oddać wetom daninę w postaci własnych macic :twisted:
Soda sama weszła do transporterka: to gigantycznie ciekawska kotka :lol: Wlazła i siedzi. Nic nie mówi - chyba dycho...
Koko za to dała się skusić na puszkowe mięsko. Dwukrotnie. Za pierwszym razem zaczęła się szamotać, warczeć - no cuda, jak wczoraj Wowik 8O , potem zaś wylazła mi z transportera górą (mam tam takie klapki, które kryją schowek z tyłu transporterka i otwór, by można było sięgnąć do kota z przodu). To był moment! 8O Mam nadzieję , że nie opracuje innych wyjść awaryjnych i dojedziemy jakoś.

Wowek wczoraj był u weta, bo mi się nie podobały jego ucholki: sporo w nich brudu, no i drapał prawe uszko. Pobrano trochę tego cuda, wrzucono pod mikroskop. Nie znaleziono nic. Dziś Wowek przestanie mnie lubić, bo muszę mu te uszy oczyścić :twisted:

Jak rany: mam różne czarne wizje dotyczące tego, co może się dziać po kastracji, kiedy te dwie zołzy małe dojdą do siebie na tyle, by mi poodgryzać wszystkie wystające części ciała :roll: Po tym, co Koko wyczynia w transporterku teraz, jest to wielce prawdopodobne ;)

Aha, i proszę kciuki za Wowka, jest ktoś nim zainteresowany. Przynajmniej wczoraj był...

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

[poprzednia][następna]