Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 14, 2011 23:20 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Filomen pisze:
MartynaP pisze:Jest zbiórka na siepomaga
http://siepomaga.pl/r/nadziejanadomsosnowiec

:ok: :ok: :ok:

a tak pytanie z innego tematu? Jaki ma wymiar zakładka do książek ?
I co kto deklaruje na dzień kota? jakie fanty?

Ewa no zakłądka jak zakładka :oops: wąska i długa w miarę -nie mam pojęcia o wielkości takiej zakłądki - może jakiś standard :D
Jutro czyli w sobotę mamy pracowity dzień :mrgreen: nawet bardzo pracowity :(
Jeśli chodzi o jedzonko dla kociaków jutro z Jadzią i Wiesiem jedziemy do Reala za 3 puszki 400 gram Felixa koszt chyba 6 zł 47 groszy więc wychodzi całkiem tanio, jak będą puchy kupimy z 40 puszeczek.
Jadziu dyzur po Tobie to jest niesamowita przyjemność praktycznie zero roboty :1luvu:
Jutro generalne porządki w Kociej Chatce :1luvu: :!: :!: :!:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt sty 14, 2011 23:22 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Martyna dzieki :1luvu: w sprawie banerów musi się wypowiedzieć chyba Całek :D Całek haloooooo :D

terenia1

Post » Sob sty 15, 2011 12:49 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

dzień dobry kocia chatko :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Sob sty 15, 2011 13:36 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

terenia1 pisze:
Filomen pisze:

:ok: :ok: :ok:

a tak pytanie z innego tematu? Jaki ma wymiar zakładka do książek ?
I co kto deklaruje na dzień kota? jakie fanty?

Ewa no zakłądka jak zakładka :oops: wąska i długa w miarę -nie mam pojęcia o wielkości takiej zakłądki - może jakiś standard :D
Jutro czyli w sobotę mamy pracowity dzień :mrgreen: nawet bardzo pracowity :(
Jeśli chodzi o jedzonko dla kociaków jutro z Jadzią i Wiesiem jedziemy do Reala za 3 puszki 400 gram Felixa koszt chyba 6 zł 47 groszy więc wychodzi całkiem tanio, jak będą puchy kupimy z 40 puszeczek.
Jadziu dyzur po Tobie to jest niesamowita przyjemność praktycznie zero roboty :1luvu:
Jutro generalne porządki w Kociej Chatce :1luvu: :!: :!: :!:

A ja byłam dziś w Tesco i kupiłam Felixy po 3,59 zł . Nie wiem czy to tanio czy nie? Tutaj w jakims internetowym sklepie sa w tej samej cenie http://www.zooexpress.pl/go/_category/i ... B3w&page=3
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Sob sty 15, 2011 15:55 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

patrząc na skład Felixów- mają 4% mięsa. W makro czy Biedronce , czy Aldi kupi konserwy z tą samą zawartością mięsiwa za 1.60 puszka.
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Sob sty 15, 2011 16:38 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

super :ok:
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Sob sty 15, 2011 22:46 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

kacik medyczny Tereniu proszę o wrzutę na 1 stronkę .
dzisiaj 14 I zostały odrobaczone Pędzel, Łezek, Psotka i kotka Martyny (zdążyłyście ?)
Coffi - zostala zaszczepiona, Wiesiu, szacun :ok:

Tofiki bez zmian 2x dziennie pół tabletki lizyny, 1/2 unidox, neomycyna na oczy, noski i oczy można płukać solą fizjo do jedzenia co kilka dni aptibalans

Krolisia - oczy neomycyna, wczesniej przemywamy solą fizjo i płuczemy nosek, 2x dziennie pół tabletki lizyny

Efi - 1/4 flegaminy, oczy neomycyna, wczesniej przemywamy solą fizjo i płuczemy nosek, antybiotyk odstawiony, 2x dziennie pół tabletki lizyny

Kotka Isia - po sterylce, ze schronu, boks na dole 7-8 metacam jutro po 12, poda Dorotka, za tydzien do wyciągnięcia szwy

Lucek zwany Belmondo - bidulek, nazbieralo mu się - jutro ma dostać lekarstwo z torebki podpisanej, Dorotka poda, przeciwzapalne, bo kotek utyka na prawą lapkę, bylismy u weta. Przemywać grzbietu nie trzeba wyglada lepiej.
Jesli mu przejdzie do poniedziałku to ok, jesli nie musi jechać na czczo na przeswietlenie. To nie w poniedzialek Jadziu.
Oczy - ma wrzód na rogówce - neomycyna 2 x dziennie i corneregel też a nawet cześciej tylko nie ma jak. nie na raz, tylko najpierw cornere a potem po kilkunastu minutach neomycyna

Psotka - jutro niedziela pryskamy grzyba

Pędzel i Łezek (czasem mowiliśmy tez na niego Plamek) - neomycyna do oczu.

w poniedzialek w takim razie Psotka ewentualnie do kontroli no i Królisia ufff

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Sob sty 15, 2011 22:51 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

co myslicie o takiej przypince ? srednica 5 cm
Obrazek

Filomen

Post » Sob sty 15, 2011 23:10 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Ostatnio edytowano Nie sty 16, 2011 19:56 przez siliana, łącznie edytowano 1 raz
Powód: zmienilam za duze zdjecie na link

Filomen

Post » Sob sty 15, 2011 23:12 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

proszę o szczere opinie co poprawic?

Filomen

Post » Sob sty 15, 2011 23:24 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Ale fajne :ok:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Sob sty 15, 2011 23:26 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Też mi się bardzo podoba :).
Drobne uwagi wysłałam na pw... :D
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Nie sty 16, 2011 0:27 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Lech
Obrazek
Lech to kocurek wykastrowany,zaszczepiony"4" i dalej czeka na D.S.[/b]
Kto pokocha Lecha nie mylić z Lechem
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Nie sty 16, 2011 0:30 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

:ok:
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Nie sty 16, 2011 1:09 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

No dziś w Kociej Chatce też się działo :D
Robota szła pełną parą dzięki ekipie porządkująco-wiercąco-sprzątającej :) tzn w osobach: Dorotka, Beatka, Wiesiu, Jadzia i ja.
Wiesiu dziś ostro wiercił, przywiercał robił dziury tu i ówdzie i znosił nasze gadanie i nierozgarnięcie :mrgreen: - i tak w przedsionku do kibelka w zdrowej kociarni mamy przywieszone dwie szafki i jeszcze jedna malutka podręczna koło umywalki. W szafeczkach zostało wszystko powkładane co nam jest potrzebne do funkcjonowania - jedzonko dla kociaków, worki na śmieci, myjki, ściereczki, ręczniki.
Główny przedsionek został uporządkowany wszystkie niepotrzebne graty zostały wyrzucone tak że wreszcie można się gdzieś ruszyć, jeszcze zostało położenie wykładziny w przedsionku do zdrowej kociarni.
Przydałyby się ze dwie, trzy porządne wycieraczki dzięki czemu nie będziemy wnosiły syfu do środka i będzie mniej sprzątania, gdyby ktoś miał na zbyciu to bardzo prosimy :)
Jadzia dzielnie umyła okno w zdrowej kociarni i zaweisiła firanki :D Beatka zawiesiła nową firankę na kwarantannie.
Dorotka zabezpieczyła parapecik pod oknem i nakleiła wykładzinę dywanową więc kociaki mają jeszcze więcej miejsca do wylegiwania się. W kwarantannie zostały zabezpieczone tyły boksów tak że żaden kociak tam się już nie ukryje.
Beatka pomyła i zdezynfekowała wszystkie kontenerki, i wysprzątała kwarantannę :D
Dziś kociakom do jedzonka przywiozłam tuńczyka w puszkach, gotowaną wątróbkę, i surowe mięsko szamały że aż miło.
Przywiołam też wyprane posłanka, niestety w brudniku uzbierało się znów trochę rzeczy do prania więc gdyby ktoś też mógł zabrać byłoby super.
Zakupiliśmy dla kociaków 30 puszek jedzonka tak że na pewien czas mamy zapasik.
Kociaki w miarę zdrowe jak Ewa pisała przybyła nam kicia ze schronu po sterylce.
I z gorszych wieści znów mamy do zapłacenia fakturę u weta 400zł :( za sterylki, leczenie i lekarstwa jak wynika ze specyfikacji już samo leczenie Leona który dalej jest w szpitaliku wyniosło ponad 100zł.
Chyba już największe prace w Kociej Chatce mamy zakończone na szczęście :D

terenia1

[poprzednia][następna]