Wylęgarnia kociąt25kotów Rozliczenie strona 17 i 18 :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sty 08, 2011 7:08 Re: Wylęgarnia kociąt25kotów, Przyszła Zima, DT na wagę złota

skoro nie czytasz moich pw (już je skasowałam, wisiało od wczoraj nad ranem, z tego co widzę w tzw. międzyczasie byłaś na forum), daję od razu do wątku - jestem osobą cierpliwą, ale do czasu:

Nie rozumiem ironii- "zapraszam do Tarnowskich połapać koty". Czegoś się podjęłaś, piszemy Ci jak to zrobić- i większość z nas ma na koncie kilkadziesiąt, jeśli nie kilkaset udanych akcji. Sedalin stosuje się TYLKO w zamkniętych pomieszczeniach/na zamkniętej przestrzeni- zapytaj weta. Nie każdy sprzeda go też osobie nie mającej odpowiedniego tytułu zawodowego - przynajmniej kiedyś tak było.
Idziesz na łatwiznę, albo znów sytuacja Cię przerosła. Tyle, że piszemy Ci, jak sobie z nią poradzić, a Ty nie chcesz skorzystać.

już to chyba kiedyś przerabiałyśmy :roll:

jeśli obawiasz się, że bez Sedalinu sobie nie poradzisz, mogę go w Warszawie zakupić- ale warto, abyś najpierw pogadała ze swoimi wetami, czy nie mają, i przeczytała

http://www.goldenretriever.fora.pl/zdro ... ,8710.html

i zastanowiła się, czy to najlepszy pomysł.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw sty 13, 2011 15:18 Re: Wylęgarnia kociąt25kotów, Przyszła Zima, DT na wagę złota

Tak sedalin dostanę i nie kupiłam go jeszcze tylko dlatego, że muszę się dowiedzieć czy sedalin zadziała tak samo na kota, jak i na psa. Brałam udział w łapaniu psa ( na otwartej przestrzeni) właśnie na sedalin ( w maści ) psiak położył się do ok 5min od podania leku, nie było żadnych problemów... obyło się można powiedzieć bez "bólu" zarówno dla ludzi jak i co ważniejsze dla psa... Poza tym, ja już napisałam, nie mam czasu i nie ma pogody do czatowania na danego kota... klatkę łapkę jutro odbieram bo na klatkę łapkę będę łapać bezdomne kociaki, ( czyli nie tylko sedalin mi w myśli), koty pojadą do weta za 2 tygodnie, bo teraz nie mam samochodu, jak się nie uda dzikich (bo na tych mi najbardziej zależy) złapać polubownie, to pojadą na sedalinie. Z jedną kotką nie będzie problemu bo wchodzi do pomieszczenia, z drugą będzie większy problem, ale też damy radę. A ja nie chciałam kupować całej maści bo jest mi ona nie potrzebna, ale jak nikt nie ma hmmm sedalinu już niepotrzebnego to niestety będzie trzeba kupić. Ważne żeby zostały wysterylizowane...

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Sob sty 15, 2011 18:31 Re: Wylęgarnia kociąt25kotów, Przyszła Zima, DT na wagę złota

OlaLola pisze:Tak sedalin dostanę i nie kupiłam go jeszcze tylko dlatego, że muszę się dowiedzieć czy sedalin zadziała tak samo na kota, jak i na psa. Brałam udział w łapaniu psa ( na otwartej przestrzeni) właśnie na sedalin ( w maści ) psiak położył się do ok 5min od podania leku, nie było żadnych problemów... obyło się można powiedzieć bez "bólu" zarówno dla ludzi jak i co ważniejsze dla psa...

nie neguję- ale pod rozwagę zacytuję maila od przyjaciółki, którą prosiłam o konsultację:

"Spytałam dziś Agatę (weterynarkę) o sedalin. Mówi, że to jest jak "głupi jaś".
Czyli absolutnie nie wolno stosować na otwartym terenie, bo kot idzie
gdzieś i nikt go już nie znajdzie. Działa ok. 4 godzin, więc jest
beznadziejny. Niebezpieczny dla zwierząt i to jest jego główna cecha. "

"Użycie go jest po prostu zbrodnią, bo kotu może stać się krzywda, np. nie zdąży
uciec przed samochodem, bo będzie mało czujny i ospały."

ze swoich doświadczeń wiem, że to jest jakaś metoda, jak kot/ka przebywa w piwnicy czy pomieszczeniu schroniska, ale weterynarka kategorycznie odradzała mi użycie sedalinu na podwórku.

Poza tym, ja już napisałam, nie mam czasu i nie ma pogody do czatowania na danego kota...

To nie jest argument.

klatkę łapkę jutro odbieram bo na klatkę łapkę będę łapać bezdomne kociaki, ( czyli nie tylko sedalin mi w myśli), koty pojadą do weta za 2 tygodnie, bo teraz nie mam samochodu, jak się nie uda dzikich (bo na tych mi najbardziej zależy) złapać polubownie, to pojadą na sedalinie.

czyli jednak sedalin jest ostatecznością- to już się nie czepiam.

Z jedną kotką nie będzie problemu bo wchodzi do pomieszczenia, z drugą będzie większy problem, ale też damy radę. A ja nie chciałam kupować całej maści bo jest mi ona nie potrzebna, ale jak nikt nie ma hmmm sedalinu już niepotrzebnego to niestety będzie trzeba kupić. Ważne żeby zostały wysterylizowane...

zgadzam się, szczególnie z ostatnim zdaniem. I trzymam :ok: :ok: :ok: :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Wto sty 18, 2011 21:57 Re: Wylęgarnia kociąt25kotów, Przyszła Zima, DT na wagę złota

dobrze zrozumiałam, że działa do 4 godzin, nie po 4 godzinach...??

PS Tabletki działają dopiero po około 1,5 godziny i to już w ogóle nie wchodzi w grę (tak tylko piszę żeby była jasność).

OlaLola

Post » Śro sty 19, 2011 20:20 Re: Wylęgarnia kociąt25kotów, Przyszła Zima, DT na wagę złota

średnio około 4 godzin - co jak kot się nie złapie, może rzeczywiście być dla niego niebezpieczne. Po jakim czasie zaczyna działać- nie wiem.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Wto lut 08, 2011 10:34 Re: Wylęgarnia kociąt25kotów, Przyszła Zima, DT na wagę złota

Z nowych wieści, w ubiegłym tygodniu została wysterylizowana jedna kotka - sponsor prywatny.
Dziś na sterylkę też pojechała jednak kotka, miały jechać dwie, ale niestety kontenerek mieliśmy tylko jeden a musiał też jechać kociak z wyłysieniami... pchły dały mu popalić, ale teraz wszystko już dobrze będzie z nim :) następne sterylki w przyszłym tygodniu :)

OlaLola

Post » Wto lut 22, 2011 21:32 Re: Wylęgarnia kociąt25kotów, Przyszła Zima, DT na wagę złota

tak nikt sie nie dopomina, a ja się powinnam na wątku rozliczyć.... Skan faktury od weta wrzucę w weekend. Faktura jest za sterylki (już opłacona) na troszkę ponad 700zł. Wszystko powrzucam, bo i zakupy robiłam Fiprex i środek na odrobaczanie ( też opłacone) do weta chyba w piątek podjadę więc będę wiedzieć co i jak, ale z moich obliczeń jesteśmy na czysto, a nawet mamy nadwyżkę więc jeszcze na jedną lub dwie sterylki powinny być.

OlaLola

Post » Śro lut 23, 2011 19:06 Re: Wylęgarnia kociąt25kotów,Górniczka znalazła wspaniały dom !!

Dziś nadszedł wielkie dzień, dla jednej kici ze stadionu. Górczniczka pojechała do nowego domku :)!! :dance2: :dance:

Tu zdjęcie jeszcze z wylęgarnii:

Obrazek

Zamieszkała w Bytomiu, gdzie szybko się zaaklimatyzowała. Pani, która ją adoptowała pracuje w Operze Śląskiej i jest strasznie sympatyczną osobą :) Długo rozmawiałyśmy przed adopcją, a z racji tego, że nie miałam kiedy przeprowadzić wizyty osobiście ją zawiozłam. Państwo na prawdę super. Górniczka miała wiele szczęścia, oby więcej takich domków.

OlaLola

Post » Śro lut 23, 2011 19:45 Re: Wylęgarnia kociąt25kotów,Górniczka znalazła wspaniały dom !!

:1luvu:

Super, gratulacje :D

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Śro lut 23, 2011 22:40 Re: Wylęgarnia kociąt25kotów,Górniczka znalazła wspaniały dom !!

Napiszę jeszcze, że proszę o kciuki dla Zuzi, kotki podobnej z umaszczenia do Górniczki, a obecnie u mnie na DT. :):)

OlaLola

Post » Pt lut 25, 2011 19:19 Re: Wylęgarnia kociąt25kotów,Górniczka znalazła wspaniały dom !!

Do nowego domku pojechała dziś mama Zuzi !! Roczna kicia po sterylce, pojechała do domu w Siemianowicach Śląskich :):) Państwo chcieli kociaka, ale Chuda strasznie im się spodobała :) No i... dzisiejszej nocy będzie grzać dooopkę w nowym domku :piwa: :piwa: :piwa:

OlaLola

Post » Pt lut 25, 2011 21:04 Re: Wylęgarnia kociąt25kotów,Górniczka i Chuda znalazły domki !!

super :D :piwa:
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Sob lut 26, 2011 21:35 Re: Wylęgarnia kociąt25kotów,Górniczka i Chuda znalazły domki !!

No i na deser muszę napisać, że dziś do nowego domku pojechała Zuzia :) Zamieszkała w Piasecznie pod Warszawą :) Państwo przyjechali wczoraj, noc przespali w hotelu i dziś odebrali Zuzię. Żeby się tak nie stresowała, Państwo zakupili Feliwaya, no i chyba poskutkował, bo Zuzia prawie wcale nie płakała, a każda podróż to była dla niej udręka.
Do towarzystwa będzie mieć 10 letnią kotkę :) :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:

OlaLola

Post » Nie lut 27, 2011 22:26 Re: Wylęgarnia kociąt25kotów,Górniczka i Chuda znalazły domki !!

Ola :D Ja chyba to napisze już po raz piąty w tym wątku, ale jesteś niesamowita :1luvu:

Sama to wszystko ogarniasz, radzisz sobie rewelacyjnie i z jakim skutkiem!! Super! :aniolek:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Nie lut 27, 2011 22:28 Re: Wylęgarnia kociąt25kotów,Górniczka i Chuda znalazły domki !!

:ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

[poprzednia][następna]