TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 13, 2011 21:24 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Witam wszystkich!
Ja trochę nie na temat ale również o Kociej Mamie.
Zawsze wydawało mi się że tego typu fundacje mają na celu dobro kocich sierot jakie było moje ogromne zdziwienie gdy w zeszłym tygodniu robiłam zakupy w sklepie zoologicznym w Tesco na Widzewie. Na samym wejściu do sklepu stoi klatka a w niej przerażony bury kotek na oko roczny może trochę więcej wciśnięty w róg klatki przerażony do granic możliwości a na klatce napis promocja. Wspaniałomyślnym fundatorem kotka w tej promocji była i jest Kocia Mama z ta różnicą że wczoraj nastąpiła wymiana towaru i teraz w klatce są małe kociaki. Taki handel kotkami z tej fundacji odbywa się od początku grudnia jak nie wcześniej.Jestem zszokowana takim traktowaniem biednych kotów które są przerażone nowym otoczeniem i ludźmi podchodzącymi do klatki.

Przepraszam jeśli narobiłam bałaganu w temacie ale nie wiedziałam w którym temacie mogła bym o tym napisać.

Jomika

Od: Wto sty 11, 2011 22:01

Post » Czw sty 13, 2011 21:38 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Jak to pisze na klatce promocja 8O Czy te kotki są sprzedawany czy jest to jakiś kącik adopcyjny ??
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Czw sty 13, 2011 21:45 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Nie pytałam się jedynie zasugerowałam się napisem promocja. Ale nawet jeżeli miał by to być kącik adopcyjny to nie w taki sposób. zwierzęta nie powinny być narażane na taki stres.Przynajmniej w mojej opinii. Jak będę w Tesco to się zapytam czy są na sprzedaż czy do adopcji.

Jomika

Od: Wto sty 11, 2011 22:01

Post » Czw sty 13, 2011 22:12 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Kąciki adopcyjne w sklepach zoo były i u nas, całkiem fajnie to funkcjonowało. Oczywiście osoby sprzedające w sklepie były przeszkolone, codziennie były odwiedziny kogoś z TOZ-u i umowa adopcyjna po rozmowie (wiem że kilka osób zostało pogonionych po takiej rozmowie - wiem bo mój szwagier osobiście gonił) też była podpisywana z TOZem. Z tym że to w 99% były kociaki po kilka w miocie, nie były same. Bawiły się, miały wszystko co potrzebne. Najczęściej były w takim oszklonym pomieszczeniu, była jedna klatka spora, ustawiona w zacisznym kącie.

Jednakowoż napis PROMOCJA :evil: baaardzo mi się nie podoba, choćby z edukacyjnego punktu widzenia. Bo że niby jak? Promocja do karmy - kot gratis??? 8O U nas w kącikach było na odwrót - kto brał kota musiał kupić wyprawkę za min 50zł. Czyli na pewno RC dla maluchów mokre i suche (ew. Animonda) - to sprawdzało czy przyszły właściciel ma możliwość finansowego utrzymania kota. Nieczęsto właściciele kupowali całą wyprawkę, zawozili do domów i dopiero jak wszystko było "ustawione" to przyjeżdżali po kota.

Obawiam się jednak w tym wypadku czegoś gorszego... Kociaki sa zwyczajnie sprzedawane po 5zł za sztukę :| jak na bazarze... :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt sty 14, 2011 1:35 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Jomika pisze:Witam wszystkich!
Ja trochę nie na temat ale również o Kociej Mamie.
Zawsze wydawało mi się że tego typu fundacje mają na celu dobro kocich sierot jakie było moje ogromne zdziwienie gdy w zeszłym tygodniu robiłam zakupy w sklepie zoologicznym w Tesco na Widzewie. Na samym wejściu do sklepu stoi klatka a w niej przerażony bury kotek na oko roczny może trochę więcej wciśnięty w róg klatki przerażony do granic możliwości a na klatce napis promocja. Wspaniałomyślnym fundatorem kotka w tej promocji była i jest Kocia Mama z ta różnicą że wczoraj nastąpiła wymiana towaru i teraz w klatce są małe kociaki. Taki handel kotkami z tej fundacji odbywa się od początku grudnia jak nie wcześniej.Jestem zszokowana takim traktowaniem biednych kotów które są przerażone nowym otoczeniem i ludźmi podchodzącymi do klatki.

Przepraszam jeśli narobiłam bałaganu w temacie ale nie wiedziałam w którym temacie mogła bym o tym napisać.

Masakra :!:
8O 8O 8O :roll:
Pozdrawiam,
Kessi77

Obrazek

Kessi77

Od: Nie lip 26, 2009 7:23

Post » Sob sty 15, 2011 0:18 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Ja bym ta pozal sie boze KOCIA MAME chetnie wsadzila do klatki i obwozila po kraju....to co ta @ wyprawia to koszmar :roll:
I jeszcze wkrecila sie do TVN-u - ekspertka od siedmiu bolesci, pewno jakas kase za to zgarnela- bo altruistka to ona napewno nie jest :evil: :evil: :evil:

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Sob sty 15, 2011 0:58 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

W miarę możliwości też podjadę do tego tesco i zapytam :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Wypytam o wszystko, o warunki "zakupu", komu co i jak....
W tvnie miała więcej niż jeden reportaż... Niedobrze się robi :evil:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Sob sty 15, 2011 1:04 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

8O 8O 8O

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Sob sty 15, 2011 7:12 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Zapytaj też, czy kociaki szczepione.
Bo jeśli nie, to KM naraża je na śmierć.
Wirusówki czają się wszędzie...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pon sty 17, 2011 16:23 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

A mnie też boli to że KM miała swoje 5 minut w TV (jakiś wywiad) w sprawie tego kociaka z filmiku na YT :roll: :| Nie wiedziałam tego ale mogę się domyślić jak to odżegnywała sprawców od czci i wiary a sama... :roll: To się bardzo ładnie nazywa - hipokryzja.

Nieee, skąd. Wzięła chorego na porażenie mózgowe kota i przeprowadzała "behawiorystyczne" zajęcia w przedszkolu - potem ten sam kot uczestniczył w nagraniu z chłopcami, którzy znęcali się nad kotem. Jej rozmowa z nastolatkiem to żenada.

Boszsz, koty w markecie... przyjrzyjcie się temu.
ObrazekObrazek

Kocikici

Od: Sob lip 15, 2006 20:48

Post » Sob sty 29, 2011 13:09 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Dopiero teraz doczytałam.
Tiko, z głębi serca Cię przepraszam. Na prawdę chcieliśmy tylko Twojego szczęścia i dobra.
KM nie odpuszczę Ci teraz tymbardziej.
Jeśli Spacja również nie żyje (odpukać) zrobię wszystko żeby je pomścić.
"Pałka się przegła"
ObrazekObrazek

Ag_konin

Od: Pt gru 04, 2009 12:10

Post » Sob sty 29, 2011 15:46 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Petycje podpisalam na NIE :evil:
Chetnie podpisalabym petycje w sprawie zlikwidowania Fundacji Kocia Mama :!:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Sob sty 29, 2011 16:07 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie sty 30, 2011 13:58 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Ja to nawet nie mogę patrzeć na tę stronę...

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Nie sty 30, 2011 14:25 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

http://kociamama.pl/?pabianice-non-stop ... oc-km,2263
Ostatni zdanie :roll:

A jakież to niesamowite historie... Koty wypuszczane na dwór aby otrzymać śmierć :?: :?: Rzeczywiście możliwości KM w działaniu przeciwko kotom są niesamowite :evil:

Na stronie tvn 24 jest też reportaż jak edukuje dzieci w szkole czy przedszkolu.....Proponuje aby ta pani najpierw sama udała się po rozum...
Ostatnio edytowano Nie sty 30, 2011 14:39 przez JaEwka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

[poprzednia][następna]