Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Domek Emilki pisze:Proponuję jeszcze radio, konkretnie publiczną Trójkę. Codziennie w południe mają tam program Kuby Strzyczkowskiego "Za, a nawet przeciw", za każdym razem na inny temat, trwa godzinę. Wypowiadają się eksperci i zwykli słuchacze, są wykorzystywane teksty z gazet i sieci, dane statystyczne itp. Można zasypać redaktora mailami z propozycją tematu o maltretowaniu zwierząt - w Trójce też są kociarze...
Krzysiekbolo pisze:Choć sam do tej instytucji mam bardzo mieszane uczucia, uważam że najbardziej nośnym medium w Polsce jest Kościół Katolicki. Nie mam pomysłu, jak wpłynąć na biskupów, aby napisali odpowiedni list apostolski, uwrażliwiający wiernych na problem okrucieństwa wobec zwierząt, do odczytania na kazaniu na mszy w każej parafii w diecezji.
Ale jestem przekonany, że jeśli macie dobry kontakt z proboszczem, możecie z nim pogadać o problemie, zainspirować go i może jakieś ostre kazanie w Waszej parafii na ten temat z ambony padnie.
Krzysiekbolo pisze:Choć sam do tej instytucji mam bardzo mieszane uczucia, uważam że najbardziej nośnym medium w Polsce jest Kościół Katolicki. Nie mam pomysłu jak wpłynąć na biskupów, aby napisali odpowiedni list apostolski uwrażliwiający wiernych na problem okrucieństwa wobec zwierząt, do odczytania na kazaniu na mszy w każdej parafii w diecezji.
Ale jestem przekonany, że jeśli macie dobry kontakt z proboszczem, możecie z nim pogadać o problemie, zainspirować go i może jakieś ostre kazanie w Waszej parafii na ten temat z ambony padnie.
Kumiko pisze:Domek Emilki pisze:Proponuję jeszcze radio, konkretnie publiczną Trójkę. Codziennie w południe mają tam program Kuby Strzyczkowskiego "Za, a nawet przeciw", za każdym razem na inny temat, trwa godzinę. Wypowiadają się eksperci i zwykli słuchacze, są wykorzystywane teksty z gazet i sieci, dane statystyczne itp. Można zasypać redaktora mailami z propozycją tematu o maltretowaniu zwierząt - w Trójce też są kociarze...
o, super pomysl, zakoduje
Cindy pisze:A jaka korzysc bedzie mial kosciol z tego![]()
![]()
Czy oni kiedys cos zrobili bezinteresownie![]()
Oni najbardziej mogliby przemowic do wsiunow - ale kto im za to zaplaciPrzeciez zwierzeta nie maja pieniedzy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Myszorek, puszatek i 124 gości