Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 14, 2011 23:13 Re: Kot z YT III. I po reportażu. Kiepskim....

Proponuję jeszcze radio, konkretnie publiczną Trójkę. Codziennie w południe mają tam program Kuby Strzyczkowskiego "Za, a nawet przeciw", za każdym razem na inny temat, trwa godzinę. Wypowiadają się eksperci i zwykli słuchacze, są wykorzystywane teksty z gazet i sieci, dane statystyczne itp. Można zasypać redaktora mailami z propozycją tematu o maltretowaniu zwierząt - w Trójce też są kociarze...
Podaruj 1% kotom z FF - KRS 0000228933!
Przygarnij kotusia, adoptuj kicię:
http://www.fundacjafelis.org (strona w budowie)

Domek Emilki

Od: Pt lut 12, 2010 10:42

Post » Pt sty 14, 2011 23:15 Re: Kot z YT III. I po reportażu. Kiepskim....

Domek Emilki pisze:Proponuję jeszcze radio, konkretnie publiczną Trójkę. Codziennie w południe mają tam program Kuby Strzyczkowskiego "Za, a nawet przeciw", za każdym razem na inny temat, trwa godzinę. Wypowiadają się eksperci i zwykli słuchacze, są wykorzystywane teksty z gazet i sieci, dane statystyczne itp. Można zasypać redaktora mailami z propozycją tematu o maltretowaniu zwierząt - w Trójce też są kociarze...

o, super pomysl, zakoduje :ok:
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Pt sty 14, 2011 23:17 Re: Kot z YT III. I po reportażu. Kiepskim....

PS. Adres do red. Strzyczkowskiego: Kuba.Strzyczkowski@polskieradio.pl
Podaruj 1% kotom z FF - KRS 0000228933!
Przygarnij kotusia, adoptuj kicię:
http://www.fundacjafelis.org (strona w budowie)

Domek Emilki

Od: Pt lut 12, 2010 10:42

Post » Pt sty 14, 2011 23:30 Re: Kot z YT III. I po reportażu. Kiepskim....

Choć sam do tej instytucji mam bardzo mieszane uczucia, uważam że najbardziej nośnym medium w Polsce jest Kościół Katolicki. Nie mam pomysłu jak wpłynąć na biskupów, aby napisali odpowiedni list apostolski uwrażliwiający wiernych na problem okrucieństwa wobec zwierząt, do odczytania na kazaniu na mszy w każdej parafii w diecezji.

Ale jestem przekonany, że jeśli macie dobry kontakt z proboszczem, możecie z nim pogadać o problemie, zainspirować go i może jakieś ostre kazanie w Waszej parafii na ten temat z ambony padnie.
Krzysiekbolo

Post » Pt sty 14, 2011 23:44 Re: Kot z YT III. I po reportażu. Kiepskim....

Krzysiekbolo pisze:Choć sam do tej instytucji mam bardzo mieszane uczucia, uważam że najbardziej nośnym medium w Polsce jest Kościół Katolicki. Nie mam pomysłu, jak wpłynąć na biskupów, aby napisali odpowiedni list apostolski, uwrażliwiający wiernych na problem okrucieństwa wobec zwierząt, do odczytania na kazaniu na mszy w każej parafii w diecezji.

Ale jestem przekonany, że jeśli macie dobry kontakt z proboszczem, możecie z nim pogadać o problemie, zainspirować go i może jakieś ostre kazanie w Waszej parafii na ten temat z ambony padnie.

Na okoliczność kolędy odwiedził mnie proboszcz parafii franciszkańskiej. W ramach skarg i życzeń parafian życzyłam sobie kazania do młodzieży w temacie właściwego, nacechowanego miłosierdziem stosunku dla zwierząt.
Dodam tylko ,że rok temu apelowałam o to samo.
Proboszcz odparł,że na mszach dla dzieci jest moment, gdy dzieciaki same z siebie przez mikrofon modlą się o zdrowie mamy , babci, czasami któreś dziecko modli się w intencji psa lub kota a wierni odpowiadają "wysłuchaj nas Panie"
Jak Bóg miły po franciszkanach należałoby spodziewać się o wiele więcej !
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów \"ty\" choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu.

brombula

Od: Nie wrz 21, 2008 14:01

Post » Pt sty 14, 2011 23:44 Re: Kot z YT III. I po reportażu. Kiepskim....

Krzysiekbolo pisze:Choć sam do tej instytucji mam bardzo mieszane uczucia, uważam że najbardziej nośnym medium w Polsce jest Kościół Katolicki. Nie mam pomysłu jak wpłynąć na biskupów, aby napisali odpowiedni list apostolski uwrażliwiający wiernych na problem okrucieństwa wobec zwierząt, do odczytania na kazaniu na mszy w każdej parafii w diecezji.

Żartujesz oczywiście? Przecież Bóg stworzyl zwierzęta po, żeby slużyly czlowiekowi, a czlowieka po to, żeby byl panem stworzenia :mrgreen:
To jest stanowisko kk w tym kraju. Żeby bylo "śmieszniej", większość kleru w tym kraju wywodzi się z wioch, a wieś to - jak ktoś tu gdzieś zauważyl - stan umyslu :!:
Gdyby papież napisal encyklikę na ten temat, to może bylaby jakaś szansa, ale obecny papież pozbyl się swoich kotów, kiedy zostal papieżem (najwyraźniej nie licują ze stanowiskiem) :evil:
Że już nie wspomnę o kotach księdza Twardowskiego :strach:

Brombula, franciszkanie to taki kościelny folklor :mrgreen: Jak widać, niewiele wart.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pt sty 14, 2011 23:51 Re: Kot z YT III. I po reportażu. Kiepskim....

Kumiko pisze:
Domek Emilki pisze:Proponuję jeszcze radio, konkretnie publiczną Trójkę. Codziennie w południe mają tam program Kuby Strzyczkowskiego "Za, a nawet przeciw", za każdym razem na inny temat, trwa godzinę. Wypowiadają się eksperci i zwykli słuchacze, są wykorzystywane teksty z gazet i sieci, dane statystyczne itp. Można zasypać redaktora mailami z propozycją tematu o maltretowaniu zwierząt - w Trójce też są kociarze...

o, super pomysl, zakoduje :ok:

Słusznie. W Trójce jest wielu dziennikarzy-kociarzy, co roku obchodzą na antenie Dzień Kota. :D

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Pt sty 14, 2011 23:53 Re: Kot z YT III. I po reportażu. Kiepskim....

A jaka korzysc bedzie mial kosciol z tego :?: :roll:
Czy oni kiedys cos zrobili bezinteresownie :?:
Oni najbardziej mogliby przemowic do wsiunow - ale kto im za to zaplaci :?:Przeciez zwierzeta nie maja pieniedzy :smiech3:

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Pt sty 14, 2011 23:55 Re: Kot z YT III. I po reportażu. Kiepskim....

Co gorsza nie mają duszy :evil: :evil:

Wprawdzie nikt tego, jak na razie, nie udowodnil, ale to nieważne.
Za to po niektórych ludziach widać wyraźnie, że nie mają, ale i tak są panami stworzenia :twisted:

felin

Post » Sob sty 15, 2011 0:01 Re: Kot z YT III. I po reportażu. Kiepskim....

Cindy pisze:A jaka korzysc bedzie mial kosciol z tego :?: :roll:
Czy oni kiedys cos zrobili bezinteresownie :?:
Oni najbardziej mogliby przemowic do wsiunow - ale kto im za to zaplaci :?:Przeciez zwierzeta nie maja pieniedzy :smiech3:

tak, wiele sytuacji zna sie z autopsji niestety :evil: jesli nie maja z czegos korzysci to nie wchodzą w temat :/ ja tez juz myslalam o liscie do proboszcza itp lecz kilka osob utwierdzilo mnie ze szkoda znaczka, zreszta nigdy nie slyszalam zeby nawolywali do nalezytego traktowania zwierzat :(
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Sob sty 15, 2011 0:07 Re: Kot z YT III. I po reportażu. Kiepskim....

Będę adwokatem diabła. Kojarzę, że czytałem, że coraz więcej jest Mszy Świętych z udziałem zwierząt, choć zwierzęta w kościele budzą wielki sprzeciw moherów Jestem przekonany, że są w naszym kraju duchowni, którzy są ludźmi i to wrażliwymi ludźmi. Jak takich znacie, wykorzystajcie to. Ja z KK jestem na bakier.
Ostatnio edytowano Sob sty 15, 2011 0:19 przez Krzysiekbolo, łącznie edytowano 1 raz
Krzysiekbolo

Post » Sob sty 15, 2011 0:18 Re: Kot z YT III. I po reportażu. Kiepskim....

A ja w ogóle. Pojawiam się tam tylko przy okazji znajomych pogrzebów, chrztów, itp :mrgreen:

We Wroclawiu raz do roku :!: franciszkanie organizują taką mszę dla zwierząt. W telewizorze nawet o tym gadają, ale to nic nie zmienia. A przynajmniej mojej opinii o nich :evil:

felin

Post » Sob sty 15, 2011 0:20 Re: Kot z YT III. I po reportażu. Kiepskim....

No to witamy w klubie.
Krzysiekbolo

Post » Sob sty 15, 2011 0:22 Re: Kot z YT III. I po reportażu. Kiepskim....

Ale naprawdę nie wierzysz, że w wśród sług Bożych :wink: bywają osoby wrażliwe na krzywdę zwierząt?
Krzysiekbolo

Post » Sob sty 15, 2011 0:23 Re: Kot z YT III. I po reportażu. Kiepskim....

Chetnie dolacze do klubu - wierze w Boga - a nie w jego urzedasow :!:

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

[poprzednia][następna]