Nim będzie za późnoSchŁódź. Psysio- zły kot?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 14, 2011 23:48 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Carlito ŹLE!!+SYLWIO-SOS!!:((

no wiem. i nie wiem co robić.
u nas w takiej syt dziewczyny wyciągają do szpitalika.
a czy CC to nie wet schroniskowy?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt sty 14, 2011 23:51 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Carlito ŹLE!!+SYLWIO-SOS!!:((

gosiaa pisze:Smarti, ale jak to zrobić technicznie, zabrać kota do lecznicy na badania i odwieść do schronu... przecież to serce pęka :(

tak, zabrac kota do lecznicy zrobić jonogram, poczekać na wynik i dawac go do smarti.
Qrde, wiem że peka - mnie również peka i ryczę niosąc kota w transporterze (z tego powodu np kompletnie nie uczestniczę w łapankach kotów).... ale jeszcze dłużej ryczę i pęka mi serce gdy kot odchodzi... i pewnie wy wszystkie/wszyscy macie tak samo.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt sty 14, 2011 23:53 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Carlito ŹLE!!+SYLWIO-SOS!!:((

smarti pisze:no wiem. i nie wiem co robić.

Głowy nie dam, ale mam wrażenie, że nie.... bardziej wet współpracujący (zaprzyjaźniony) z wolontariuszkami...
Ruru, Duszku, poprawcie jeżeli się mylę
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Pt sty 14, 2011 23:56 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Carlito ŹLE!!+SYLWIO-SOS!!:((

Marzenia11 pisze:
gosiaa pisze:Smarti, ale jak to zrobić technicznie, zabrać kota do lecznicy na badania i odwieść do schronu... przecież to serce pęka :(

tak, zabrac kota do lecznicy zrobić jonogram, poczekać na wynik i dawac go do smarti.

Niezależnie od wyniku? :(

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt sty 14, 2011 23:59 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Carlito ŹLE!!+SYLWIO-SOS!!:((

gosiaa pisze:
Marzenia11 pisze:

Niezależnie od wyniku? :(

poczekaj, ale od jakiego wyniku? Jonogramu? Przeciez napisałam - poczekac na wynik - a dalej : oddać go smarti, bo ufam, ze wynik będzie jeszcze dawał szansę na leczenie :D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob sty 15, 2011 0:04 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Carlito ŹLE!!+SYLWIO-SOS!!:((

Bianka 4 pisze:
smarti pisze:no wiem. i nie wiem co robić.

Głowy nie dam, ale mam wrażenie, że nie.... bardziej wet współpracujący (zaprzyjaźniony) z wolontariuszkami...
Ruru, Duszku, poprawcie jeżeli się mylę

CC jest wetką schroniskową również.
Ostatnio edytowano Sob sty 15, 2011 0:05 przez Catnaperka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Sob sty 15, 2011 0:05 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Carlito ŹLE!!+SYLWIO-SOS!!:((

ja też wierzę że to młody kot i nie może być jeszcze tak bardzo żle..
ale leczenie może kosztować bardzo drogo i tu zaczynają się schody..

no i wychodzi na to ze nawet jakby było tragicznie to lepiej żeby w domu a nie w schronie...
ja się załamię..
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Sob sty 15, 2011 0:07 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Carlito ŹLE!!+SYLWIO-SOS!!:((

mnie się też wydaje że przy okazji awantury o Pelasię sama tak napisała a skoro tak to żaden problem dla niej zrobić te potrzebne badania.
zresztą może już je zrobiła bo to podobno podstawa do oceny szans kicia.

smarti

Post » Sob sty 15, 2011 0:11 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Carlito ŹLE!!+SYLWIO-SOS!!:((

CC pracuje w schronisku tylko na jakąś część etatu...
Jest tam raz, 2 razy w tygodniu...
W ten weekend Jej nie ma - pracuje w lecznicy.
Postaram się czegoś dowiedziec i popytac o możliwości zrobienia tych badań, o które prosisz, smarti. Jutro będę w lecznicy u Cc z krówkiem zebranym z ulicy, to zapytam...
Ruru ma byc jutro w schronisku - to spróbujemy sie jakoś komunikować...
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Sob sty 15, 2011 0:11 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Carlito ŹLE!!+SYLWIO-SOS!!:((

smarti pisze:ja też wierzę że to młody kot i nie może być jeszcze tak bardzo żle..
ale leczenie może kosztować bardzo drogo i tu zaczynają się schody..

no i wychodzi na to ze nawet jakby było tragicznie to lepiej żeby w domu a nie w schronie...
ja się załamię..

Jonogram i mocz.
No a skoro on nie je to jeszcze parametry wątrobowe.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Sob sty 15, 2011 0:19 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Carlito ŹLE!!+SYLWIO-SOS!!:((

noo,racja o moczu zapomnialam.

idę spać bo padam .do jutra...i trzymaj się Carlito!

smarti

Post » Sob sty 15, 2011 0:29 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Carlito ŹLE!!+SYLWIO-SOS!!:((

w lecznicy u Ani i tak nie ma USG
to by trzeba gdzie indziej...
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Sob sty 15, 2011 0:32 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Carlito ŹLE!!+SYLWIO-SOS!!:((

ruru pisze:w lecznicy u Ani i tak nie ma USG
to by trzeba gdzie indziej...

Ale jest m.in. na Janosika w lecznicy "Na Stokach" chyba tam w ogóle wożą zwierzęta ze schroniska na rtg i USG. Można by po drodze to USG zrobic.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Sob sty 15, 2011 0:33 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Carlito ŹLE!!+SYLWIO-SOS!!:((

usg to tylko podobno powie czy to zmiany anatomiczne czy nie.
jeśli anatomiczne to pomocy nie ma (ale to byłoby przewlekłe wtedy podobno),a jeśli nie to jest.
ale jakoś nie bardzo wierzę że to zmiany wrodzone-to pewnie stres schronowy+ po śmierci dużego.

smarti

Post » Sob sty 15, 2011 2:27 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Carlito ŹLE!!+SYLWIO-SOS!!:((

:ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

[poprzednia][następna]