DT SMARTI - pierwsza część.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 14, 2011 21:28 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

No też jestem w szoku jaka ona lajtowa jest. W ogóle ma w nosie otoczenie i sobie leży. A z tą piłeczką to wręcz pozuje do zdjęcia.
Jolu dziękuję, że ratujesz koteczkę :1luvu:
magdajedral

Post » Pt sty 14, 2011 21:33 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

Jolu,super że jesteś :D
i bardzo cieszy mnie to siedzenie obojga za kanapą :D -to znaczy że przyjażń się zawiązuje Obrazek
-dobrze że Buri cięta bo jeszcze małe prześliczne burasie by z tego były :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt sty 14, 2011 21:42 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

Dziękuję za miłe powitanie i dobre słowa, ale ona Wam zawdzięcza życie.
Burania przeglądała się w lustrze i była trochę zdziwiona chyba że widzi następnego kota :P
Zobaczymy jak będzie wyglądało dziś spanie, czy znajdzie się dla mnie trochę miejsca...
Smarti- no cóż jakby były małe, to byśmy najwyżej babciami zostały, a co :ryk:
Powiem Wam dziewczyny, że dumna jestem z Tita, obawiałam się bardzo jak przyjmie nowego kota na swoim terenie którego nie musiał jak dotąd z nikim dzielić. Jest bardzo grzeczny, martwię się tylko bo muszę ich jutro zostawić samych.
Mam nadzieję że będzie ok. :ok:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pt sty 14, 2011 21:44 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

.aaa i brat wet.Rysia weżmie ode mnie kicie ale nie teraz-ma kicia 17-to letniego,bardzo już chorutkiego i chciał dopiero na zastępstwo,czyli oby jak najpóżniej..

czyli nadal szukamy domków dla Toma i Jerrego :1luvu: :kotek: :kotek: :1luvu:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pt sty 14, 2011 22:04 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

Jolu, a teraz zasłoń oczy i zatkaj uszy, bo napisze coś co pewnie Ci się nie spodoba.... trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: , żeby Brunia nie musiała się już więcej przeprowadzać. Mam wrażenie, że znalazła bratnią kocią duszę.
No, a teraz już możesz i odsłonić oczy i odetkać uszy :wink:

Smarti, a może ogłoszenia u Aniołka zamówić? W tym wieku Maluchy pewnie miałyby "branie", ale tak bardzo bym chciała, żeby poszły w dwupaku....
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Pt sty 14, 2011 22:11 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

ja tez bym bardzo chciała bo z nich dobrana parka jest :kotek: :kotek:
25-go drugie szczepienie,dziś strongholda kupiłam aby świerzba wykurzyć do cna i mogą śmigać bo przytulanki są straszne :D :D

smarti

Post » Pt sty 14, 2011 22:12 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

Smarti Ty masz zwyczajnie dobrą ręke :) (mówiąc skromnie :mrgreen: 8)
Witam Jolu
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Pt sty 14, 2011 22:19 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

Bianka :ryk:
ja wzrok mam dobry, a serce miękkie :1luvu:
ale powiem Ci w tajemnicy że marzę o tym samym i chyba sobie już nie wyobrażam żeby ktoś mi Buranię zabrał :mrgreen:

Edytko, ja też witam

Smarti, zapomniałam zapytać czy to szczepienie będzie bolało moje kicie? :cry:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Pt sty 14, 2011 22:34 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

Jolu, całkowicie Cię rozumiem i jednocześnie podziwiam Smarti za to co robi. We wrześniu znalazłam 6-7 tygodniowego kociaka w krzakach przy metrze Centrum (a raczej on mnie zawołał). Wzięłam i powiedziałam sobie, że odrobaczę, zaszczepię i znajdę mu dom. Troszkę się to przeciągnęło, bo u małej (okazało się, że to dziewczyna) po 2 tygodniach wylazł lekki KK. I w pewnym momencie stwierdziłam, że jej nie oddam, zaprzyjaźniła się z psami i młodszymi kotami i nie mam sumienia ich tej więzi pozbawiać, nie mówiąc o tym, że sama tę bestię pokochałam. I nic mi nie przeszkadza... potworek skacze po mnie codziennie o 4-5 rano, masakruje mi kwiaty, włazi w miejsca w które żaden z pozostałych 5-ciu kotów nigdy nie wlazł.... takiej małpiatki jeszcze nie miałam...
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Pt sty 14, 2011 22:41 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

Jolu nic się nie bój tych szczepień. Koty to nie małe dzieci, które na widok białego fatrucha zaczynają się drzeć :) Tym bardziej, że to nie Ty będziesz szła do weta ale on do Was przyjdzie. Więc kotki będą u siebie i nawet nie zauważą jak już lekarz będzie wychodził.
magdajedral

Post » Pt sty 14, 2011 22:59 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

Oj Madzia, to Ty nie widziałaś w akcji Tita, mojej krwi i porwanych bluzek...

Bianka, ja nigdy nie miałam tymczasków bo dobrze wiem że nie nadaję się do tego :roll:

Trochę mi szkoda małego bo Buri warczy na niego, a on na siłę próbuje się zaprzyjaźnić. Na razie oboje leżą na łóżku, a ja między nimi. Chyba powinnam coś Titusiowi na uspokojenie dać bo widzę że on bardzo to przeżywa.
Aha, Smarti, Buri trochę kasłała.
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Pt sty 14, 2011 23:15 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

Jola, spokojnie. Gorzej by było na odwrót gdyby to wcześniejszy kot warczał na przybysza albo na Ciebie, bo miałby Ci za złe przyprowadzenie konkurenta. Wiem o czym piszę, wierz mi :wink: Oni się dogadają. Możesz im pomóc Feliwayem, a jak będzie to dłużej trwało to możesz zamówić albo dla jednego albo dla obydwu krople Bacha - dobiera je i wysyła forumowa Ryśka, u mnie bardzo dobrze podziałały ale u mnie to starsza rezydentka się zeźliła a do tego była przerażona, nie jadła, nie chodziła do kuwetki, chodziła na niskim podwoziu. Po kroplach jak ręką odjął. Teraz z perspektywy czasu widzę że to była dobra decyzja z dokoceniem, bo moja Sibel była niejadkiem, wszystkiego się bała. Odkąd jest Mietek Sibel pięknie je, przytyła nam ładnie, nie ma objawów swojej choroby, jest odważniejsza, bardziej zabawowa, po dość długim czasie obrażenia na nas mizia się jeszcze bardziej niż kiedyś, nie ucieka panicznie przed gośćmi. Nie ma między nimi wielkiej miłości, nie śpią przytuleni, nie myją się nawzajem ale oboje się o siebie martwią i jedno biegnie na pomoc drugiemu (jak drugie się drze kiedy czyszczę mu uszy ;) ). Czasem się tłuką ale w 90% to jest zabawa. No i Sibel nie jest już taka smutna, samotna przez te 8 godzin jak jesteśmy w pracy :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt sty 14, 2011 23:27 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

viewtopic.php?f=1&t=122646 dziewczyny zobaczcie 8O
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Sob sty 15, 2011 0:12 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

Kicie pięknie śpią, na przemian wyrzucając z siebie ciężki oddech po dniu pełnym wrażeń.
Ale mam koty.
Dobranoc
B&T&J
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Sob sty 15, 2011 0:22 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

Dziewczyny!!! Pełna mobilizacja!!
APEL swoj kieruję zwłaszcza do stałych bywalczyń, ale oczywiście pomoc każdej osoby mile widziana.

smarti chce wziąć do swojego DT bardzo chore kicie z Rybnika oraz Carlita - ale to zależy, jak zwykle, od finansów, gdyż - łatwo to przewidzieć, że w ich stanie będą one na pewno większe niż standardowe.

POTRZEBA WYDARZENIA NA FB
AUKCJI CEGIEŁKOWEJ na allegro, tak jak miał Promyś
PODNOSZENIA BAZARKÓW, KTORE JUŻ SĄ i fantów na następne bądź zorganizowania nastepnych
wszelkiego wsparcia dla smarti

Rybniczanki są z tego wątku viewtopic.php?f=13&t=110881&start=180
a Carlito ze schroniska z Łodzi viewtopic.php?f=1&t=121096&start=795

Mam nadzieję, ze smarti nie będzie miała nic przeciuwko temu, co napisałam, i liczę na Wasza pomoc!!!
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

[poprzednia][następna]