Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 13, 2011 20:54 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

Moje pytania, gdzie są wypowiedzi drugiej strony? Gdzie są wywiady z dziewczynami z forum? Czemu nie pokazali kociaków ich stanu obecnego i domów tymczasowych? Dlaczego był tylko biedny tatuś?

Osoba nie śledząca sprawy od początku po takim reportażu może pomyśleć tylko "biedna rodzina, czepiają się ich a oni chcieli dobrze, dzieciak też popełnił głupstwo ale teraz już wie i wszyscy powinni się odczepić".

Nie było pokazanych za dużo fragmentów filmu a mimo wszystko powinny być żeby ludzie zdali sobie sprawę z wagi sytuacji, powinny być pokazane fragmenty filmików ze zwierzakami jak były w schronie (przerażona Marika itp.) Powinni pokazać wszystkie zwierzaki jak wyglądają teraz, jak się zachowują i gdzie są. Jeżeli któreś jeszcze nie ma DT to mogli skorzystać z okazji i na antenie zaapelować o to żeby ktoś dał im DT.

Widać po reportażu że dziennikarze tylko zajęci byli swoją sensacją, absolutnie los zwierzaków i same zwierzaki ich nic a nic nie obchodziły.

Powinna się ta dziennikarka zapytać tatusia, jak wytłumaczy to że zwierzaki na widok ludzi robiły pod siebie, były przerażone, miały wybite ząbki, i jakim cudem oni w domu nie zauważyli że tak dziwnie się zwierzaki zachowują?

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

Post » Czw sty 13, 2011 20:58 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

Smutno mi po obejrzeniu tego reportażu :cry: , ta jednostronność reporterów Uwagi jest przerażająca. Jakbym była przeciętnym Kowalskim, to po takim przedstawieniu sprawy (nawet nie pokazali za dużo fragmentów filmu :evil: ), normalnie zaczełabym współczuć tej "biednej" rodzince :cry: . Może napiszemy do uwagi z zażaleniami... :roll:

kermita

Od: Wto sty 04, 2011 19:51

Post » Czw sty 13, 2011 20:59 Re: Kot z YT III. Czwartek w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

felin pisze:Najstraszniejsze jest to, że dziennikarze usilując być "obiektywni" często rozmywają sprawę do kompletnej ambiwalencji.

No i co? Pieprzony dziennikarski "obiektywizm" :evil:

Teraz sąd (i sporo ludzi) uzna, że biedaczek się zagubil w trakcie dorastania, że ma trudny okres, że wpadl w zle towarzystwo, że rodzice za dużo pracowali i nie mieli czasu dla dzieci, ble, ble, ble... Ale teraz już wie, że źle zrobil, więc należy mu dać szansę, oddać zwierzątka, żeby to udowodnil, a jak sąd będzie w bojowym nastroju (w co trudno mi po tym reportażu uwierzyć), to może faktycznie "skaże" go na pracę w schronisku :evil:

Niech mi ktoś jeszcze powie, że należy wierzyć w obiektywizm mediów i sądów i czekać cierpliwie co postanowią! A gdzie wypowiedź koleżanki z forum? Może powinna do nich zadzwonić i spytać czemu ją wycięli?
I jeszcze pani M. jako specjalistka :roll: Nikt im nie powiedzial co ta osoba reprezentuje? To czysta kpina!

Proponuję gremialny nalot na tvn i halaśliwy protest. Niech przynajmniej zorganizują dyskusję w studio i dadzą ludziom powiedzieć co ich oburza; bo chwilowo to można odnieść wrażenie, że nie wiadomo o co byl ten halas :evil:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Czw sty 13, 2011 20:59 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

no to wracamy do pytania - jaka rodzina pozwala na takie zachowania wobec zwierząt???
chyba tylko ciężka patologia

a chłopaczek już nie raz znęcał się nad zwierzakami tylko tym razem wpadł na pomysł jak "zabłysnąć" na YT
gdyby nie to zwierzaki dręczone by były do dzisiaj
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Czw sty 13, 2011 20:59 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

czyli ekspert jest z tej fundacji co złożył petycje http://www.petycje.pl/petycja/6267/o_wy ... askaderand :roll:

Mruczeek

Od: Sob kwi 19, 2008 10:35

Post » Czw sty 13, 2011 21:00 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

Można napisać komentarz na stronie uwagi ja to uczyniłam. Napisałam i komentarz do kociej mamy i do łez tatuśka. Fałszywy typ. okropny dom, okropni ludzie. Taaaa..koty spały ze starszym synem, k..a normalnie to może trafiać do ludzi, którzy nie mają do czynienia z kotami. Ja mojej Małgoni podawałam tabletkę i mija już 5dni jak ze mną nie śpi i mnie unika....Przestraszył się, ludzie zaczęli ich wytykać palcami, zaczęła się akcja w necie i ze strachu sobie wymyślili. No a pani redaktor to już sama siebie przeszła, mało brakowało aby przytuliła tatuśka. Wkurzyłam się na ten program!
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Czw sty 13, 2011 21:00 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

zasypmy tych gnoji mailami!!! :evil: niech wiedza co myslimy o ich reportazu! ciekawe ile im zaplacili za ten reportaz jednostronny! te komentarze na stronie...to tylko kot,siersciuch :evil:
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Czw sty 13, 2011 21:01 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

Też dodałem komenta i jakoś nie widzę go na stronie, wstawią tylko te które im wygodne
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

Post » Czw sty 13, 2011 21:02 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

biamila pisze: No a pani redaktor to już sama siebie przeszła, mało brakowało aby przytuliła tatuśka. Wkurzyłam się na ten program!

Ja miałam wrażenie, że zaraz zacznie płakać z tego współczucia.

kermita

Post » Czw sty 13, 2011 21:02 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

Ze strony http://uwaga.onet.pl/229044,reportaze,n ... detal.html

"Nikt mi nie uwierzy, ale lubię zwierzęta"
Oceń wideo

50%50%

Tak mówi 15-latek, który namówił 3-letniego brata, by znęcał się nad własnym kotem. Sfilmował sceny maltretowania i umieścił je w Internecie. Dom chłopców był dotąd pełen zwierząt, otoczonych ciepłą opieką.

Przeczytaj tekst.
autor: Uwaga!

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Czw sty 13, 2011 21:03 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

I mamy pierwszy współczujący komentarz pod filmem na stronie TVN:

Reportaż który obejżałam dzisiaj w Uwadze był wstrzasajacy!!Jak mozna wogole wpasc na taki pomysl?!! Dzieciak powinien dostac surowa nauczke za to co zrobil!! Najbardziej to szkoda mi tych rodzicow, bo widac po nich ze sie staraja i ze sami bardzo cierpia z tego powodu co sie stalo.Naprawde bardzo mi ich szkoda, nie kazdy rodzic potrafi dopilnowac dzieci, rodzice mysla o utrzymaniu i zapewnieniu dobrego bytu dzieciom jak i wychowaniu tylko jak pogodzic to wszystko w dzisiejszych czasach??Niech sie trzymaja i walcza z tym wszystkim bo to nie ich wina!!!

Tiaaa.
Wina systemu.

Bryska4

Od: Sob paź 25, 2008 17:59

Post » Czw sty 13, 2011 21:04 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

TVN uwaga ma chyba ostrą cenzurę na stronie....krytycznych komentarzy nie będzie :?
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Czw sty 13, 2011 21:04 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

Niestety jeszcze nie ma moich komentarzy na tvn...może go nie puszczą?
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Czw sty 13, 2011 21:06 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

Bryska4 pisze:I mamy pierwszy współczujący komentarz pod filmem na stronie TVN:

Reportaż który obejżałam dzisiaj w Uwadze był wstrzasajacy!!Jak mozna wogole wpasc na taki pomysl?!! Dzieciak powinien dostac surowa nauczke za to co zrobil!! Najbardziej to szkoda mi tych rodzicow, bo widac po nich ze sie staraja i ze sami bardzo cierpia z tego powodu co sie stalo.Naprawde bardzo mi ich szkoda, nie kazdy rodzic potrafi dopilnowac dzieci, rodzice mysla o utrzymaniu i zapewnieniu dobrego bytu dzieciom jak i wychowaniu tylko jak pogodzic to wszystko w dzisiejszych czasach??Niech sie trzymaja i walcza z tym wszystkim bo to nie ich wina!!!

Tjaaa, a dzieci wychowywać mają krasnoludki :roll:

kermita

Post » Czw sty 13, 2011 21:07 Re: Kot z YT III. Dziś w "UWADZE" TVN reportaż o sprawie.

... skoro jest cenzura to wlepiamy kopię komentarza TUTAJ a oryginał idzie do UWAGI!!!
Ostatnio edytowano Czw sty 13, 2011 21:08 przez animalon, łącznie edytowano 1 raz
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

[poprzednia][następna]