Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 13, 2011 13:11 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

terenia1 pisze:
MartynaP pisze:moge dyzur 16 wieczorem wziasc

Dzięki już naniosłam :D
A teraz zapraszam na zapisy na przyszły tydzień :mrgreen:
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 17.01.-23.01.2011
17.01. pon. rano brak wie. Teresa
18.01. wt. rano Monika wie. brak
19.01. śr. rano brak wie. brak
20.01. czw. rano brak wie. brak
21.01. piat. rano brak wie. Teresa
22.01. sob. Martyna wie. brak
23.01. niedz. rano brak wie. brak

23.01 rano
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw sty 13, 2011 13:45 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Dorota Wojciechowska pisze:
terenia1 pisze:Dziewczyny a może ktoś by się podjął tak konkretnie pilotowania tej sprawy z kocimi gadżetamiod "a" do "z"

To może najwygodniej jakiś karton w KC i tam każdy z dyżurantów by znosił, a kto nie dyżuruje to doniesie uprzejmie do dyżuranta :D
Przed dniami przejzymy to z MałGosią i posegregujemy.
Jakby co to ja deklaruję suię do pomocy.
Można by tez rozdawać nasze ulotki- tym starszym uczestnikom dnia kota
ja mam 2 fajne podkłady na biurko z pięęęęęknym małym srebrnym puchatym koteczkiem, kiedyś kupiłam w Biedronce i ze względu na gabaryty nie wystawiałam na bazarku.
teraz będą jak znalazł. I jeszcze kilka drobiazgów kociowych się znajdzie
:ok:

Super :>D

Dzień kota odbędzie się jednak... w dzień kota ;>) W czwartki co prawda biblioteka jest czynna dla czytelników do 15, ale w sumie kierowniczka z MałGosią stwierdziły, że to nawet dobrze, bo będzie można się skupić na imprezie, a nie trzeba będzie też jednocześnie zajmować się wypożyczaniem książek itp ;>)

Pozdrawiam

całek

Od: Czw kwi 23, 2009 22:23

Post » Czw sty 13, 2011 14:14 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Dorota Wojciechowska pisze:
terenia1 pisze:
MartynaP pisze:moge dyzur 16 wieczorem wziasc

Dzięki już naniosłam :D
A teraz zapraszam na zapisy na przyszły tydzień :mrgreen:
18.01. wt. rano Monika wie. brak
19.01. śr. rano brak wie. brak
20.01. czw. rano brak wie. brak
23.01. niedz. rano brak wie. brak

23.01 rano

a ja wtorek i środa wieczór
Ostatnio edytowano Czw sty 13, 2011 14:26 przez Mara S, łącznie edytowano 1 raz

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw sty 13, 2011 14:22 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

taa mu tu o dniu kota a bieżace, statutowe sprawy się odezwały.

zadzowniła pani z Klimontowa do schroniska, jej mama ma kotke wychodzacą, która z jednego miotu dorosłego kocurka a z ostatniego 6, sześciomiesięcznych podrostków.
mama złamała nogę a ta pani nie da rady się zajmować mamą i kotami, więc chciała oprócz dorosłej kotki całą siódemkę wrzucić do schronu. Co udało mi się wynegocjować.
W niedzielę podjadę odrobaczyć i zaszczepić maluchy, w następnym tygodniu weźmiemy kotkę dorosłą i kocurka na sterylkę/kastrację. maluchy zostaną u pani, Marta zrobi im zdjęcia i ogłosimy. Szczepienie na wypadek jakby jednak pani chciała je oddać do schronu. Jak zaczną chorować to sobie w ep strzelimy. Postaram sie wynegocjować pieniądze na to wszystko od tej pani :evil: choć nie była przekonana po co sterylizować i odrobaczać, nie mówiąc o szczepieniu,

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Czw sty 13, 2011 14:41 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

konkurs Tesco

schronisko w Sosnowcu wypadło poza pierwszą 5 - wysyłajcie gdzie sie da i nie głosujcie na małe schroniska, które nie mają szans bo to tylko zmarnowany głos !!!

Filomen

Post » Czw sty 13, 2011 15:46 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

no to po prośbie jeszcze jestem ;)
czy ktos moze kto ma dyzur przed niedziela bedzie u weta z jakimis kotem?
potrzebuje zakupic dwie ksiazeczki dla szczeniakow -oddalabym kase znaczy w chatce moge zostawic opisana jakby co
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Czw sty 13, 2011 17:17 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Aaaa, pan wlaśnie dzwonił, że w niedzielę chciałby z żoną po Frania jeśli jeszcze jest 8O Jak ja go oddam?
Bo mają już jednego kotka, umowa ok etc. Przez telefon też brzmiał calkiem sensownie...
Ale jak ja oddam tego pulpeta? On mi się dopiero teraz otworzył :(
Choć pewnie w domu z 1 kotkiem innym to będzie mu łatwiej znaleźć sobie miejsce...
Nie myślalam, że tak szybko chętny na Frania będzie :oops:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw sty 13, 2011 17:19 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Alienor pisze:Aaaa, pan wlaśnie dzwonił, że w niedzielę chciałby z żoną po Frania jeśli jeszcze jest 8O Jak ja go oddam?
Bo mają już jednego kotka, umowa ok etc. Przez telefon też brzmiał calkiem sensownie...
Choć pewnie w domu z 1 kotkiem innym to będzie mu łatwiej znaleźć sobie miejsce...

nIE RYC MAŁA NUIE RYC - ZASTĘPCZO DAMY CI 5 INNYCH- JUŻ COŚ EWA NAMIERZA 8O
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw sty 13, 2011 17:33 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Nieee, żadnych maluchow przez jakiś czas 8O
Bo Franio ma w sobie to coś :1luvu: I tak się jakoś nastawiłam, że u mnie posiedzi... bo jest taki puchaty... krągły... śliczny... do schrupania...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw sty 13, 2011 18:11 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

18.01. wt. rano Monika wie. MaraS
19.01. śr. rano brak wie. MaraS
20.01. czw. rano Bogusia i Asia wie. brak
23.01. niedz. rano Dorotka wie. brak
Ostatnio edytowano Czw sty 13, 2011 18:22 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw sty 13, 2011 18:14 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

gosiakot pisze:
Na prośbę Bogusi i Asi wpisuję je na czwartek rano-13 stycznia. Ponadto informuje, że ponieważ obie panie mają czas tylko w czwartki rano , można je wpisywać na dyżury w ten dzień aż do odwołania - gdyby coś im wypadło powiadomią nas wcześniej.
.

Ja tak dla przypomnienia zacytuje Gosie, bo widze, że czwartek jest nie obsadzony dyzurem :wink:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Czw sty 13, 2011 18:20 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Iweta pisze:
gosiakot pisze:
Na prośbę Bogusi i Asi wpisuję je na czwartek rano-13 stycznia. Ponadto informuje, że ponieważ obie panie mają czas tylko w czwartki rano , można je wpisywać na dyżury w ten dzień aż do odwołania - gdyby coś im wypadło powiadomią nas wcześniej.
.

Ja tak dla przypomnienia zacytuje Gosie, bo widze, że czwartek jest nie obsadzony dyzurem :wink:

Dzięki Iwonko ja gapa :mrgreen:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw sty 13, 2011 19:44 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Alienor pisze:Aaaa, pan wlaśnie dzwonił, że w niedzielę chciałby z żoną po Frania jeśli jeszcze jest 8O Jak ja go oddam?

Nie oddawaj Frania :!:

to żart oczywiście jak ma Franio kochany mieć super domek to niech sobie idzie sioo
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Czw sty 13, 2011 20:07 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

20.01. czwartek -wieczór

terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 17.01.-23.01.2011
18.01. wt. rano Monika wie. MaraS
19.01. śr. rano brak wie. MaraS
20.01. czw. rano Bogusia i Asia wie. brak
23.01. niedz. rano Dorotka wie. brak

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Czw sty 13, 2011 20:28 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

własnie wróciłam z Almavetu, zawiozłam dwie kotki ze schronu na sterylke. Spieszyłam się bo Piotrek alarmował ze jest kotka przed porodem bardzo gruba. Kotka po rozlożeniu nog okazała sie spasionym kocurem kastrowanym> Dobrze ze w schronie sprawdziłam. Ale wzięłam za to drugą zdrową.
W Alamavecie wzielam dla nas zamówione leki na biegunke, prokolin, dowiedzialam się ze lizyne trzeba podawać co 12 godzin, 2 x dziennie a nie raz dziennie :oops: czyli tabletka na pół i 2 x dziennie do karmy.

z Efisią podjadę w sobotę do kontroli więc ewentualnie mogę zabrać jeszcze Tofiki na sprawdzenie. Jestem umówiona na 12. Wezme tez fakture za 1/2 miesiąca. :roll:
Kicia biało - czarna w schronie boks 1 bardzo wystraszona, przydałby się jej DT. Nie jest chora ale boi sie bidulka wszytskiego. czasem kichnie ale nic poza tym.

Filomen

[poprzednia][następna]