Trójka drombo i ona, pies i nowy mały duży :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro sty 12, 2011 9:37 Re: Trójka drombo i ona - jak nie urok to.. teraz choruje pies:(

:( Trzymam :ok:
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Śro sty 12, 2011 20:06 Re: Trójka drombo i ona - jak nie urok to.. teraz choruje pies:(

przyszły wyniki biopsji i wetka zadzwoniła do tż'a.. dużo nie wiem i bez konkretów, ale ponoć Pokera zaatakował wyjątkowo złośliwy nowotwór :crying: i to nie tylko śledzionę, ale i węzły, może nawet wątrobę. wetka jest w szoku, bo po wynikach krwi w życiu by nie powiedziała...
jutro dowiemy się jakie są dalsze plany.. ale jak to wetka stwierdziła, nawet po usunięciu śledziony (czego może nie przeżyć..), chemia to by była męczarnia...a on.. niby uszy podnosi na kolację, ale ryżu z kurczakiem nie chce dokończyć, co się nigdy nie zdarzało.
w domu jeszcze nie wygląda najgorzej, ale spacer to masakra.. noga za nogą, język na wierzchu..
nie sądziłam, że tak szybko mi go zabiorą :crying:
Obrazek

Aktualnie - Kacper, Benuś, Songo, Myszka i pies Antonio!

catawba

Od: Czw kwi 26, 2007 9:28

Post » Śro sty 12, 2011 20:12 Re: Trójka drombo i ona - jak nie urok to.. teraz choruje pies:(

Nie przestaję trzymać :ok: :ok: :ok:
Obrazek

wania71

Post » Śro sty 12, 2011 21:37 Re: Trójka drombo i ona - jak nie urok to.. teraz choruje pies:(

ja też się dołączę z kciukami :ok: :ok: :ok: :ok:

Ale jak to może być nowotwór, skoro żadnych guzów nie było widać ?
Obrazek
Obrazek

cassidy

Od: Śro paź 25, 2006 13:14

Post » Czw sty 13, 2011 8:40 Re: Trójka drombo i ona - jak nie urok to.. teraz choruje pies:(

nie wiem Madziu.. białaczka też jest nowotworem, co nie? a guzów niet..
ale złudzeń nie mam.. wetka musi mieć więcej informacji skoro twierdzi, że ten jest wyjątkowo złośliwy i to już w mocno zaawansowanym stadium.. jeśli faktycznie 3 organy są zaatakowane, a węzły są na bank, niewiele możemy zrobić.. ja już liczę dni..
wetka ma skonsultować sprawę i dać nam dziś znać co ewentualnie możemy zrobić. ja pewnie jeszcze spróbuję konsultować z innymi wetami, o ile jest szansa na uzyskanie zdjęcia i wyników biopsji.
niestety, stan Pokera się pogarsza..od wczoraj się pogorszyło, nie chce jeść :( niby uszy podnosi, ale bierze jedzenie do pyska i wypluwa. z ręki też średnio. te węzły chłonne ma tak powiększone, że prawdopodobnie to one są tu winne. albo go tak boli, albo uniemożliwiają swobodne przełykanie.. nie wiem. Próbowaliśmy zrobić "zupę", bo wodę pije bez problemu, ale też nie chciał. co przełknął, to niedługo zwrócił. w nocy znów wymiotował kolacją.. :( muszę się dowiedzieć czy możemy mu jakoś pomóc w tej kwestii.
ja jestem zdruzgotana, od wczoraj nieustannie beczę, w nocy też między 2 a 5 leżałam, słuchałam go i beczałam. jestem tak zapuchnięta, że wzięłam unż. nawet tż sobie wczoraj ze mną popłakał.
żeby to choć stało w miejscu i się nie pogarszało.. ale to idzie w takim tempie, że jestem zszokowana. No i szok, że w takim tempie się rozwinęło, a przez cały czas nie było absolutnie żadnych symptomów choroby :(
Poker jest moim pierwszym psem, dużym psem o którym marzyłam jako dziecko.. przyszedł do mnie razem z tż'em i razem z nim stworzyliśmy rodzinę. to nie miało się tak skończyć :crying: w każdym razie, jestem wdzięczna tż'owi, że dał mi tak cudownego psa..
Obrazek

catawba

Post » Czw sty 13, 2011 8:51 Re: Trójka drombo i ona - Poker ma nowotwór... :(

Haniu nie wiem co napisać :(
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Czw sty 13, 2011 9:36 Re: Trójka drombo i ona - Poker ma nowotwór... :(

Haniu...
Obrazek

wania71

Post » Czw sty 13, 2011 10:41 Re: Trójka drombo i ona - Poker ma nowotwór... :(

przytulam...
Obrazek
Obrazek

cassidy

Od: Śro paź 25, 2006 13:14

Post » Czw sty 13, 2011 11:03 Re: Trójka drombo i ona - Poker ma nowotwór... :(

Bardzo mi przykro, przytulam.

Haker1

Od: Pt lis 20, 2009 17:35

Post » Czw sty 13, 2011 11:23 Re: Trójka drombo i ona - Poker ma nowotwór... :(

dziękuję dziewczyny, że jesteście..

mamy wrażenie, że te wymioty są takie poranne, bo wczoraj po południu już nie wymiotował, dziś na razie też nie. dałam mu kawałek wołowinki, który miał być dla Kacpra, zjadł ze smakiem i póki co - nie wyszło żadną ze stron ;)
poszliśmy też na spacer .. tup tup tup.. na pole. uznałam, że spacery wokół płotu już są nudne, a na polu są nowe zapachy, uciekające zwierzaczki.. a bodźców nie można mu odmawiać, niech jeszcze ma po co stawiać uszyska :D szliśmy wolno, ale do przodu. nawet po jakimś czasie przestał dyszeć.
teraz, jako, że coś musi do żołądka wrzucić, a ryżu z kurczakiem nie chce, dałam mu psie przysmaki do konga i ochoczo się zabrał do jedzenia. Myślałam, że przez te powiększone węzły ma problem z jedzeniem.. czasem wygląda, jak by nie wiedział czy może coś wziąć do pyska.. jakby chciał, ale się bał i patrzy pytająco.. ale po pierwszych wahaniach, smakołyki pogryzł i połknął.. a gdzie tu porównywać twarde smakołyki do ryżu.. :roll: coś zaczynam przypuszczać, że jemu po prostu ryż nie podchodzi ;) porozmawiamy jeszcze z wetką o alternatywie w karmieniu, ale myślę o jakichś pachnących puszkach albo surowym kurczaku czy wołowinie. w sumie nie wiem czy psy mogą jeść takie surowe :oops: ale się dowiem ;) byle jadł i nie wymiotował..
Obrazek

catawba

Post » Czw sty 13, 2011 11:32 Re: Trójka drombo i ona - Poker ma nowotwór... :(

Przypomniałam sobie o Gafusi, suce mojej znajomej, opłakana, pożegnana, lekarze boją się ją uśpić, bo nie ręczą, że się wybudzi i czy coś tam w środku zostanie, jak zaczną wycinać. I trwa to już ze trzy lata.
Trzymam :ok:
Obrazek

wania71

Post » Czw sty 13, 2011 11:43 Re: Trójka drombo i ona - Poker ma nowotwór... :(

Beniu, a co jej jest? tzn. co ma w środku?

ja jestem bardzo ciekawa co wetka nam powie.. co zasugeruje..
Obrazek

catawba

Post » Czw sty 13, 2011 14:04 Re: Trójka drombo i ona - Poker ma nowotwór... :(

Nowotwór, ale szczegółów nie pamiętam, bo tak jak pisałam, to sprawa sprzed kilku lat, teraz o tym nie gadamy, bo sunia po prostu żyje i już. Jest w kiepskiej formie, czasem wydaje się, że to już, ale potem okazuje się, że baba jest nie do zdarcia :)
U niej zaatakowane są chyba płuca.
Obrazek

wania71

Post » Czw sty 13, 2011 14:14 Re: Trójka drombo i ona - Poker ma nowotwór... :(

no to ładnie.. też bym chciała, żeby tak sobie żył.. byle jadł, pił, wydalał, stawiał uszy, machał ogonem i żył bez bólu. może sobie dreptać, nie musi biegać ;)
na razie jest w miarę, może jutro dam radę iść do pracy :wink:

z dobrych wiadomości.. w końcu udało się naprawić kuchenkę, która była popsuta od przed świętami, już prawie miesiąc :mrgreen: dobrze, bo właśnie nam się skończył gaz w kuchence turystycznej :wink:
Obrazek

catawba

Post » Czw sty 13, 2011 19:54 Re: Trójka drombo i ona - Poker ma nowotwór... :(

catawba pisze:no to ładnie.. też bym chciała, żeby tak sobie żył.. byle jadł, pił, wydalał, stawiał uszy, machał ogonem i żył bez bólu. może sobie dreptać, nie musi biegać ;)
na razie jest w miarę, może jutro dam radę iść do pracy :wink: :

I za to trzymamy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
1 bryt, 2 dachówki, 3 devonki, 2 orienty, 2 azjaty, 1 kundelka i straszne kudłate MCO

FluszakPluszak

Od: Pt gru 08, 2006 0:28

[poprzednia][następna]