Piękna trikolorka już w DS :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 12, 2011 20:54 Re: Piękna trikolorka już w DS :)

Wróciła, zapędziła ją tam Psotka w kozi róg i się troszkę poobserwowały. Potem się jakoś rozeszły, bo Psotce się znudziło.
Pyza wróciła do nas i siedziała tak za ścianą blisko drzwi, że nie było jej widać z przedpokoju. Psotka chciała do nas przyjść i...stanęła jak wryta. Były w odległości ok. pół metra od siebie , zaczęły wyć i buczeć. Na szczęście Psotka wydawała swoje dźwięki ostrzegawcze, ale siedziała przy tym spokojnie, a nawet przycupnęła. To jakiś postęp, że nie przybiera tak od razu tej złowrogiej postawy i nie jeży się. Pyza jako ta grzeczniejsza wycofała się pierwsza i poszła sobie od niej, popatrzeć przez balkon :-)

Teraz już wieczór i Psotka pójdzie spać do dzieciaków, muszę zamknąć Pyzę jednak na noc, bo u dzieciaków nie ma drzwi w pokoju i mogłyby się w nocy wystraszyć...

niezapominajka

Od: Śro gru 22, 2010 11:37

Post » Śro sty 12, 2011 21:05 Re: Piękna trikolorka już w DS :)

niezapominajka pisze:Wróciła, zapędziła ją tam Psotka w kozi róg i się troszkę poobserwowały. Potem się jakoś rozeszły, bo Psotce się znudziło.
Pyza wróciła do nas i siedziała tak za ścianą blisko drzwi, że nie było jej widać z przedpokoju. Psotka chciała do nas przyjść i...stanęła jak wryta. Były w odległości ok. pół metra od siebie , zaczęły wyć i buczeć. Na szczęście Psotka wydawała swoje dźwięki ostrzegawcze, ale siedziała przy tym spokojnie, a nawet przycupnęła. To jakiś postęp, że nie przybiera tak od razu tej złowrogiej postawy i nie jeży się. Pyza jako ta grzeczniejsza wycofała się pierwsza i poszła sobie od niej, popatrzeć przez balkon :-)

Teraz już wieczór i Psotka pójdzie spać do dzieciaków, muszę zamknąć Pyzę jednak na noc, bo u dzieciaków nie ma drzwi w pokoju i mogłyby się w nocy wystraszyć...

Kto kogo?
Kotki dzieci czy dzieci kotek?
ciekawie tam macie
u mnie wszystko śpi...

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Czw sty 13, 2011 6:50 Re: Piękna trikolorka już w DS :)

Cammi,

:lol: oczywiście koty mogłyby wystraszyć dzieci :ryk:
dzieci straszą koty tylko w dzień, co najwyżej swoimi decybelami :wink:
Psotka wyszła na noc na spacer i Pyza miała chatę całą dla siebie.

Teraz się znowu pokisimy w pokoju do 14-ej, bo chcą mnie wyrzucić z mojej zdalnej roboty za słabe wyniki i nie mogę się poprawić, jednocześnie rozglądając się za kotami :( Kurcze zależy mi na tej pracy, bo fajnie w domu siedzieć i mieć oko na wszystkich. :roll: Pomijając oczywiście fakt, że gapa ze mnie i nie potrafię nic znaleźć sensownego.

niezapominajka

Post » Czw sty 13, 2011 8:07 Re: Piękna trikolorka już w DS :)

A nie da Ci się w tej pracy jakoś pomóc? Tzn. czy my jakoś nie mogłybyśmy ?

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Czw sty 13, 2011 8:12 Re: Piękna trikolorka już w DS :)

Witam z rana
ciekawa byłam jak po nocy u Was ...
Takie poburkiwania i fukanie u mnie też było , ale jak do łapkoczynów nie dochodzi to dobrze wrózy :)
Jeszcze z tydzień i będzie dobrze.

Praca w domku - ja chyba bym tak nie potrafiła, zaraz znalazła bym sobie 100 ciekawszych zajęć.
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Czw sty 13, 2011 14:10 Re: Piękna trikolorka już w DS :)

Jasdor
nie możecie mi pomóc w pracy, bo loguję się na stronkę i oceniam komentarze z forum, jak ok to dalej a jak nie to kasuję, cały szkopuł, żeby przerobić jak najwięcej. Dzisiaj zrobiłam 2500 komentarzy głównie dot. katastrofy smoleńskiej :twisted: , taka ilość jest w porządku, może mnie nie wyrzucą. PO takiej pracy mam wielką chęć odreagować jakoś, przytulając kota, a tu nie ma chętnych :D

Pyza w kanapie, zaraz tu wpuszczę Psotkę :)

niezapominajka

Post » Czw sty 13, 2011 14:27 Re: Piękna trikolorka już w DS :)

Jej,taka ilość komentarzy do przerobienia codziennie to się może czkawką odbić...
Tym bardziej,że ludzie lubią bzdury wypisywać.
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Od: Wto maja 19, 2009 13:46

Post » Czw sty 13, 2011 16:26 Re: Piękna trikolorka już w DS :)

Passa prawda, że bzdury.

Pyza nie wychodzi. Tak, że nie mam żadnych wieści, śpioszek z niej :)

niezapominajka

Post » Czw sty 13, 2011 18:59 Re: Piękna trikolorka już w DS :)

Trochę to chyba nie jest dobrze, że ona tak cały czas spędza w wersalce. Powinna się już trochę przyzwyczaić do "stada". A jak z apetytem i kuwetką?

jasdor

Post » Czw sty 13, 2011 20:01 Re: Piękna trikolorka już w DS :)

ja bym ją codziennie wyciągała z tej wersalki, jak u mnie siedziała za wersalką, to właśnie tak robiłam. Najpierw fukała, a potem już tylko kazała się miziać lub czesać :twisted:

Wiolaww

Od: Nie gru 12, 2010 16:55

Post » Czw sty 13, 2011 20:43 Re: Piękna trikolorka już w DS :)

Wyszła koło 17-tej i się kręci już koło nas. Miała małe starcia z Psotką i mnie nawet zaskoczyła, bo my tu wszyscy dziwimy się, że Pyza taka grzeczniutka, a ona dziś POGONIŁA Psotkę na pięterko :) Śmiesznie wyszło bo to Psotka ją goniła, zagoniła ją do pokoju, a potem zmykała po schodach co sił w nóżkach, bo Pyza chyba już postanowiła się troszkę "postawić".
Tak, że siły się troszkę wyrównały, nawet odgłosy Pyza już wydaje też konkretne, wcześniej tylko prychała, teraz buczy. Ogólnie to drzwi są otwarte, Psotka siada w przedpokoju i obserwuje Pyzę, jak się nie zbliża, to jest wszystko dobrze.

Wydaje mi się, że jej fajnie w tej kanapie się siedzi i chyba ostatnio przez pogodę jest troszkę ospała. Teraz poszła do koszyka, w nocy słyszałam jak kręciła się po domu. Nie chowa się tam raczej ze strachu, bo jak ja pracuję jest bardzo cicho,a i tak tam siedzi.Zauważyłam, że nie skacze wcale na kanapy, pierwszej nocy, jak spałam z nią to rano weszła pod kołdrę. Zastanawiam się, czy ten typ tak ma, bo na dywaniku lubi się poturlać. Z drugiej strony kot, który siedzi w legowisku swoim, nie wyleguje się na sofie, nie zostawia tam swojej sierści to byłby ideał :) Legowisko to ma być koszyk, a kiedyś drapak jakiś fajny. Oczywiście jak się zadomowi i będzie jednak kanapowcem też będzie kochana :)

niezapominajka

Post » Czw sty 13, 2011 20:57 Re: Piękna trikolorka już w DS :)

Jasdor z apetytem i kuwetką jest dobrze :)

niezapominajka

Post » Czw sty 13, 2011 21:04 Re: Piękna trikolorka już w DS :)

Moja Mysza śpi w garderobie - na kazdej z półek - wszystkie ciuchy w kłakach - teraz już je zapakowałam w odpowiednie worki :-)
Ale jak lubi to niech śpi tam gdzie chce - choćby i w wersalce
ale jako że to Wy jesteście szefem tego stada - to wyciągajcie ją stamtąd jak macie ochotę :-)

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Czw sty 13, 2011 21:17 Re: Piękna trikolorka już w DS :)

Na podstawie tego, co opisujesz i troszeczki własnych doświadczeń stwierdzam jednoznacznie, iż kotki będą szczęśliwie spędzać z sobą lub obok siebie resztę swojego kociego życia :D . One sobie dzielą chyba dom między siebie, a Psotka zostawiła Pyzie pokój , skoro obserwuje i nie stawia się .
W wersalce pewnie czuje sie najbezpieczniej, dlatego tam sypia w ciągu dnia, no i jest ciemno :) Moje też za dnia przesypiają najchętniej pod stołem na krzesełkach, zakryte obrusem. Nikt tam nie przeszkadza i nie pcha łap. 8) Chyba nie trzeba jej w tym przeszkadzać.
Co do spania pod kołderką, to jest chyba właśnie TEN TYP :wink: Moja jedna tez przesypia pod kołdrą całą noc, a drugiej nawet nakryć kocykiem nie można, bo zaraz się oburza.
Są też takie TYPY, które unikają kanap, jak ognia (to moja Kośka) wejdzie na krzesło, na fotel, na meblach lubi leżeć, ale jak ją sama nie raz położę na kanapę, to zmyka stamtąd ile sił w nóżkach - chyba nie lubi. Natomiast Malutka, to by tylko na kanapie i kocyku leżała.
No cóż. Moje dwa koty mają totalnie skrajne charakterki, może Pyzunia i Pstotka różnią się od siebie wymaganiami i przyzwyczajeniami.
A czy dzieciaczki dostępują prawa głaskania kotka?

jasdor

Post » Czw sty 13, 2011 22:19 Re: Piękna trikolorka już w DS :)

Lala przez 1 tydzień spala na krześle pod stolem, teraz przeniosla sie do budki (ale tylko noce) w dzień wlazi do szafy i tam kimie.
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

[poprzednia][następna]