WAWA Błagam o pomoc! 5 mies. kot choruje, nikt nie wie na co

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon sty 10, 2011 17:26 Re: WAWA Błagam o pomoc! 5 mies. kot choruje, nikt nie wie na co

Żwirek możesz zmieniać stopniowo - do znanego kotu dosypywać drewnianego. najpierw małe ilości, potem coraz więcej. Nagła zmiana może się zwierzakowi nie spodobać. Jak się czuje Jimmy? Gorączkuje nadal?
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Pon sty 10, 2011 19:04 Re: WAWA Błagam o pomoc! 5 mies. kot choruje, nikt nie wie na co

Różnie bywa z tą temperaturą, raz mniej raz więcej.
Dzisiaj przed kilkoma minutami było 39,2 więc taki lekki stan podgorączkowy, zależy jak dla kogo, niektórzy uznają, że powyżej 39 jest gorączka, inni, że powyżej 39,5.

Generalnie codziennie Jimmy ma dostawać Telofedynę na gorączkę.

Generalnie po kotku widzę, że jakoś ostatnimi czasy mu lepiej.

Wiadomo, że jest lekko ospały itp, nie bawi się tak jak wcześniej, ale od 3 tygodniu choruje i nie wymagam od niego nie wiem czego..

Doszłam już do perfekcji w podawaniu mu tabletek.

W tym tygodniu lub następnym czeka nas kolejna wizyta u okulisty.
Jimmy miał zmętnienie oczka (plamkę na rogówce, okulista powiedział, że to włókniak, dostaje na to krople). Poprawiło się, ale jeszcze nie znikło do końca.

Pod koniec tyg, lub na początku przyszłego czeka nas też wizyta u obecnego lekarza prowadzącego.

Mam nadzieję, że jak najszybciej dojdzie do siebie.

Zdecydowanie polepszył mi samopoczucie fakt, iż dzięki badaniom krwi możemy RACZEJ wykluczyć FIPa.

KotekJimmy

Od: Sob gru 25, 2010 11:32

Post » Śro sty 12, 2011 10:16 Re: WAWA Błagam o pomoc! 5 mies. kot choruje, nikt nie wie na co

Paluszek pisze:To nie przesada, tylko wskazanie weta - i to mądrego.

Spoko - zaszkodzić nie zaszkodzi, więc można. Tylko może być kłopotliwe dla pracujących, gdy konieczne jest podawanie antybiotyku co 8-12h. Na pewno nie oddał bym kota do szpitala, żeby się takiego zalecenia sztywno trzymać.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Śro sty 12, 2011 11:59 Re: WAWA Błagam o pomoc! 5 mies. kot choruje, nikt nie wie na co

Co u Jimmiego?
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Śro sty 12, 2011 14:09 Re: WAWA Błagam o pomoc! 5 mies. kot choruje, nikt nie wie na co

Chyba coraz lepiej :) ale nie chcę zapeszać, od 2 dni nie ma gorączki, ma 39,2 - 39,3 stopnie.
Nie przerywamy terapii aby całe paskudztwo przez które chorował wyplenić z jego organizmu.

Ładnej je - ostatnio jadł tylko tuńczyka w puszcze, więc znajomy poradził, bym inne karmy mieszała z tuńczykiem i podziałało! Je też inne rzeczy wymieszane z tuńczykiem w sosie własnym, chętniej się bawi, nawet sam do niej wzywa, jest radośniejszy.

Mam nadzieję, że będzie tylko lepiej.

Dzisiaj na 18.30 jesteśmy zapisani do okulisty - oczko lepiej, ale mała plamka została, ciekawe co powie okulistka??

Dziwna przypadłość - liże okno balkonowe - kilka razy już go na tym przyłapałam.. Od 2 dni chyba mu przeszło.. Słyszeliście o czymś takim??

KotekJimmy

Post » Śro sty 12, 2011 14:12 Re: WAWA Błagam o pomoc! 5 mies. kot choruje, nikt nie wie na co

Moja kotka, jak była bardzo chora, lizała płytki balkonowe. Nie wiem, dlaczego.
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Śro sty 12, 2011 17:40 Re: WAWA Błagam o pomoc! 5 mies. kot choruje, nikt nie wie na co

Baaardzo dobrze :)
Cieszę się :)
Beliowen kiedyś tłumaczyła, że jak dziecko liże ścianę to brakuje mu żelaza...jakoś tak. Czegoś Jimmiemu brakuje. Może następne badania wykażą ? jak zrobisz, wrzuć tu wyniki, na pewno ktoś mądry popatrzy.

Kazia

Post » Śro sty 12, 2011 17:49 Re: WAWA Błagam o pomoc! 5 mies. kot choruje, nikt nie wie na co

Kilka postów wcześniej wrzuciłam już jego wyniki z ostatniej wizyty, ale nasz lekarz powiedział, że są ok, nic szczególnego na nich nie widać..

A przynajmniej nie to co spowodowało chorobę..

P.S. Przed kilkoma minutami zmierzyliśmy temperaturkę!!!!!!
Już 3 dzień bez gorączki :)))))

KotekJimmy

Post » Śro sty 12, 2011 19:21 Re: WAWA Błagam o pomoc! 5 mies. kot choruje, nikt nie wie na co

Super :)

Kazia

Post » Śro sty 12, 2011 19:30 Re: WAWA Błagam o pomoc! 5 mies. kot choruje, nikt nie wie na co

Tak trzymać :ok:
Paluszek

Post » Śro sty 12, 2011 19:34 Re: WAWA Błagam o pomoc! 5 mies. kot choruje, nikt nie wie na co

Jesteśmy właśnie po wizycie w klinice :)
Pani Dr okulistka powiedziała, że jest w szoku, że super oczko zdrowieje :)
Do "zmętniałego" nadal mamy wkrapiać codziennie krople, a do drugiego już nie codziennie a co dwa dni.

Powiedziała, że super Jimmuś się trzyma i że nawet po futerku widać, że zdrowieje.

Lekarz prowadzący internista też powiedział, że:
wszystko super, kontynuujemy kuracje antybiotykową, pewnie jeszcze jakoś z 3 tyg.
co do Lacidofilu - to nie należy go podawać przed antybiotykiem, a 2-3 godziny po antybiotyku,
no i jeszcze w razie gorączki mamy podawać tolfedynę

KotekJimmy

Post » Śro sty 12, 2011 19:52 Re: WAWA Błagam o pomoc! 5 mies. kot choruje, nikt nie wie na co

cieszę się, że tak dobrze :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Śro sty 12, 2011 19:55 Re: WAWA Błagam o pomoc! 5 mies. kot choruje, nikt nie wie na co

Trzymam mocno kciuki, żeby kotek szybko zdrowiał :ok: :ok: :ok:
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Śro sty 12, 2011 20:01 Re: WAWA Błagam o pomoc! 5 mies. kot choruje, nikt nie wie na co

Oby tylko nie zapeszyć...

KotekJimmy

Post » Śro sty 12, 2011 22:30 Re: WAWA Błagam o pomoc! 5 mies. kot choruje, nikt nie wie na co

Kazia pisze:Baaardzo dobrze :)
Cieszę się :)
Beliowen kiedyś tłumaczyła, że jak dziecko liże ścianę to brakuje mu żelaza...jakoś tak....

Ołowiu - Beliowen mieszka w bunkrze przeciawtomowym. :wink:

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

[poprzednia][następna]