Koty ze śniegu-Toruń ul.Strzałowa

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 11, 2011 22:42 Re: Koty ze śniegu-Toruń ul.Strzałowa-szukaja DS!

Ale Ela ma błysk na futrze :1luvu: i z buźki podobna do Elci, kt teraz mieszka w Fundacji. Rodzina??
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Śro sty 12, 2011 7:45 Re: Koty ze śniegu-Toruń ul.Strzałowa-szukaja DS!

Jeny, wiem,że nie powinnam tu się rozpisywać nie na temat,ale jak zobaczyłam fotki Elli to wprost nie dowierzam,że to ten sam kot .
W fundacji Elunia była cichutka, unikała innych kotów i była raczej smutna.
Asia miała takie super określenie i nazywała jej sposób poruszania się " szpiegowskim chodem " .
to jest przykład jak własny dom wpływa na zachowanie i psychikę zwierza .
Superrr
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Śro sty 12, 2011 16:43 Re: Koty ze śniegu-Toruń ul.Strzałowa-szukaja DS!

jak tam piękna Gryzka -już po zabiegu i jak się ma kotecek? :ok:
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Śro sty 12, 2011 19:21 Re: Koty ze śniegu-Toruń ul.Strzałowa-szukaja DS!

Gryzka na szczęście zdrowa jak koń :). Za to rezydentka, do której się wprowadziła lekko zaniemogła i to z dużym prawdopodobieństwem w wyniku stresu dokoceniowego. Pomogłam ex-mężowi podjąć decyzję, żeby jednak pokazał ją wetowi dziś.

A za 1,5 godziny jadę odebrać Filkę z lecznicy, chyba, że szybciej się wybudzi i dojdzie do siebie. Żal mi jej okrutnie i siebie też - bo już zaczęła naprawdę się do mnie ufnie zbliżać, a tu znowu jakaś przykra niespodzianka... Mam nadzieję, że szybko zapomni o dyskomforcie i bólu związanym z operacją i znów będzie się do mnie przytulać i barankować. Bo dzisiaj - po przyjściu z pracy - po całym dniu siedzenia o głodzie i w samotności (była zamknięta w sypialni - z powodów logistycznych głównie) widziałam autentyczną radość na jej pyszczku :)
No ale Zła Duża (po uprzednim wymizianiu) włożyła znowu kitkę do transportera i wywiozła do doktora :/

Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. Oczywiście jak tylko znajdę chwilkę dam znać, co u kotecka.
Homo sapiens non urinat in ventum.

nebesska

Od: Czw lis 18, 2010 21:00

Post » Śro sty 12, 2011 20:07 Re: Koty ze śniegu-Toruń ul.Strzałowa-szukaja DS!

Po cichu podczytuję, ale przyszedł czas, żeby wszystkim, którzy pomogli bardzo serdecznie podziękować. Jestem sprawcą tego zamieszania.

Przede wszystkim dziękuję dziewczynom, które zabrały na DT te małe bidy. Ale również Pani, która zasponsorowała materiał na domki i zabrała jednego z podrostków do DS.Tym którzy kupili, bądź wpłacili pieniądze na jedzenie.Tym wszystkim, którzy poświęcili swój czas na to, aby w jakikolwiek sposób pomóc.

Codziennie zaglądam, aby nacieszyć duszę, że chociaż tym kotom się udało.Serdeczne dzięki!
Koty, które mieszkają na Strzałowej nie miały tyle szczęścia.Codziennie walczę razem z nimi o to by miały chociaż kawałek przestrzeni dla siebie.Żeby nikt nie kradł im jedzenia, nie wyrzucił lub nie zniszczył budek w których pomieszkują.Codziennie idąc do nich, boję się co zastanę.Dlatego tak bardzo cieszę się, że te kotecki nie podzielą ich losu.

Pozdrawiam

panijolka15

Od: Czw gru 24, 2009 20:52

Post » Śro sty 12, 2011 22:48 Re: Koty ze śniegu-Toruń ul.Strzałowa-szukaja DS!

panijolka15, między innymi dzięki takim wrażliwcom jak Pani udaje się uratować i polepszyć życie naszym braciom mniejszym.
Trzymam kciuki za codzienną codzienność i oby zima skończyła się jak najszybciej.

Wróciłam z Filką dopiero ok. 22.00, mała jest niewybudzona - operacja odbyła się o wiele później niż planowano, ponieważ przywieziono psa z wypadku i trzeba było szybko interweniować. Zatem leży teraz w transporterku ta malutka Filuńka jak laleczka szmaciana, opatulona kocykiem, z termoforkiem w środku. Zdrowe oczko jeszcze ma zaklejone, dopiero za jakieś 40 minut zdejmę plasterek i zakroplę; z miejsca po chorym oczku wystaje sączek - wyjmą go dopiero za 2-3 dni. Aż mnie dreszcze przechodzą, jak pomyślę, ile jeszcze malutka będzie musiała wycierpieć :(
Położyłam sobie 'krzyżyk' na przespanej nocy - bo co z tego, że kicia ze mną w sypialni jest? I tak raczej oka nie zmrużę. Chyba.

Dobrej nocy :)

nebesska

Post » Czw sty 13, 2011 8:10 Re: Koty ze śniegu-Toruń ul.Strzałowa-szukaja DS!

Jak Fila?

justyna p

Post » Czw sty 13, 2011 11:16 Re: Koty ze śniegu-Toruń ul.Strzałowa-szukaja DS!

trzymam kciuki bardzo bardzo mocno :ok: :ok: :ok:

Prawda, że pięknota

ula-misia

Post » Czw sty 13, 2011 20:10 Re: Koty ze śniegu-Toruń ul.Strzałowa-szukaja DS!

Będzie krótko - Filka OK, chociaż wczorajszej nocy pokazała, jaka z niej Zosia-Samosia. Napiszę więcej jutro, bo teraz jestem martwa. Spałam łącznie 2 godziny dziś, no i byłam normalnie w pracy, a potem u weta... i dopiero teraz schodzi ze mnie adrenalina. Marzę w tej chwili głównie o łóżku. :wink:
Pozdrawiam i dziękuję za kciuki i kibicowanie panience :)

nebesska

Post » Pt sty 14, 2011 19:58 Re: Koty ze śniegu-Toruń ul.Strzałowa-szukaja DS!

wyspana? No to czekamy na wieści/ mam nadzieję,że dobre/ :kotek: :mrgreen: :ok: :ok: :ok:

Prawda, że pięknota

ula-misia

Post » Pt sty 14, 2011 21:52 Re: Koty ze śniegu-Toruń ul.Strzałowa-szukaja DS!

Prawie zaspałam dziś do pracy. Musiałam odespać poprzednią noc.
Jak wspomniałam, Filkę dostałam jeszcze uśpioną - zaczęła się wybudzać dopiero ok. północy - od razu w wielkim stylu: zdjęła sobie kołnierz i zaczęła wyjmować sączek :/ (musiałam spory kawał odciąć). Próbowałam jej ten kołnierz znowu założyć, to zaczęła fikać jak krewetka i wszystkimi kończynami zdzierać z siebie to cudo :roll: Oczywiście jej się udało, a przy okazji ja zyskałam następne szramy na rękach.
Była jeszcze w narkotycznym amoku i wkrótce się uspokoiła i udało mi się ten kołnierz z powrotem założyć. Ale nockę to do kitu miałam - kitka co rusz uskuteczniała wędrówki i obijała plastikiem o ścianę i najbliższe sprzęty.

Ale rano już ok - zjadła trochę i poszła do kuwety. Po moim powrocie z pracy (a straaaasznie mi się dłużyło, miałam tysiąc wizualizacji tego, co może dziać się w domu) kitka okazała się rozkosznym kociakiem. Ja jeszcze nie widziałam tak miziastego kota! Filka jest radosna, przytula się, barankuje (nawet przez ten niewygodny plastik), no i jest skora do zabawy. Niestety - bardzo jej sączek przeszkadza - jak tylko uwalniam ją na moment z kołnierza (np. żeby się umyła po jedzeniu) od razu usiłuje przy nim grzebać. Na szczęście jutro już zostanie usunięty.
I mam nadzieję, że będzie tylko lepiej! :)

Jednym słowem - dzielny kotek i na pewno Wasze kciuki też jej dodały siły i energii :)

nebesska

Post » Sob sty 15, 2011 10:16 Re: Koty ze śniegu-Toruń ul.Strzałowa-szukaja DS!

bardzo dzielna Duża i jej kotecek :ryk: :ryk: :ryk: :mrgreen: :ok:

Prawda, że pięknota

ula-misia

Post » Sob sty 15, 2011 16:30 Re: Koty ze śniegu-Toruń ul.Strzałowa-szukaja DS!

Fila vel Czarne Słońce waży 2 kg! 8O

Się zdziwiłam, bo jak ją biorę na ręce to takie chuchereczko. Dałabym najwyżej 1,3 kg ;)

Dzisiaj został wyjęty sączek, bardzo dzielnie to zniosła (w nagrodę zyskałam kolejną szramkę na dłoni). I za tydzień zdjęcie szwów.

Już nie wytrzymałam - bo nie mogłam patrzeć, jak ona tęskni do towarzystwa zamknięta sama w sypialni - i po południu wypuściłam. Oczywiście rezydentki fukają i warczą na to dziwo w różowym, Filka ma to w głębokim poważaniu. I tylko mi jest smutnawo, bo moja atrakcyjność (jako obiekt zainteresowania kitki) zdecydowanie spadła ;).

Później wrzucę ze dwie fotki dzielnej panny. :kotek:

nebesska

Post » Sob sty 15, 2011 16:41 Re: Koty ze śniegu-Toruń ul.Strzałowa-szukaja DS!

sama tego chciałaś - trzeba było nie puszczać na pokoje :ryk: :ok:

Prawda, że pięknota

ula-misia

Post » Sob sty 15, 2011 17:50 Re: Koty ze śniegu-Toruń ul.Strzałowa-szukaja DS!

Bardzo sie ciesze, że wszystko poszło ok z oczkiem i że dziewuszka taka dorodna :lol: 2 kg to juz kawał kota!

justyna p

[poprzednia][następna]