KOT Z YT II. Sprawca będzie sądzony! s. 93 Linki post 1

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro sty 12, 2011 0:54 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

co do wiedzy na temat mojego wykształcenia to strzelasz ślepakami, ale nie mam najmniejszego zamiaru tego korygować.
KotkaWodna

Post » Śro sty 12, 2011 0:57 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

KotkaWodna pisze:co do wiedzy na temat mojego wykształcenia to strzelasz ślepakami, ale nie mam najmniejszego zamiaru tego korygować.

Proszę nie karmić trolla. Już osiągnął to, co zamierzał - skutecznie zmienił temat. Nie dajmy się - bardzo proszę.
Ostatnio edytowano Śro sty 12, 2011 0:59 przez vega013, łącznie edytowano 1 raz

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Śro sty 12, 2011 0:59 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

rozumiem, że Ty na widok tego młodego bandyty powiedziałbyś mu przyjazne "dzień dobry, sąsiedzie!"?
nie obrażam samej siebie - ja nie morduję bezbronnych istot, tylko daję jasno do zrozumienia, że nie dziwię się aż tak drastycznym reakcjom ludzi, skoro na pomoc prawa/policji nie mogą liczyć. Akcja=reakcja, w końcu komuś naprawdę puszczą nerwy.
A podżeganiem można nazwać też pisanie np w tablicy "co nas wnerwia?", że "wkurzyła mnie moja niegrzeczna klasa 3c, chętnie bym ich wytargała za uszy" - i co, zerwie się na to banda złego ch...ja i poleci targać za uszy nieznośnych uczniaków?
nie odpowiadam za idiotów i ich interpretację moich wypowiedzi.

Źle mnie rozumiesz, wcale nie byłoby to przyjazne dzień dobry. Ale to by była sprawa między mną a gówniarzem.

Natomiast Twoje wypowiedzi o eliminacji i linczu, w przypadku rzeczywistego linczu mogą sprowadzić prawne kłopoty na Twoją głowę.
Krzysiekbolo

Post » Śro sty 12, 2011 1:05 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

Krzysiekbolo pisze:Natomiast Twoje wypowiedzi o eliminacji i linczu, w przypadku rzeczywistego linczu mogą sprowadzić prawne kłopoty na Twoją głowę.

Hmmm... Prawo nie może ukarać zwyrodnialców skutecznie i adekwatnie do wyrządzonej krzywdy, natomiast będzie karało kogoś, kto napisał, co myśli i na co (jego zdaniem) taki drań zasługuje? No tak - żyjemy w świecie absurdu.

vega013

Post » Śro sty 12, 2011 1:09 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

Krzysiekbolo pisze:Natomiast Twoje wypowiedzi o eliminacji i linczu, w przypadku rzeczywistego linczu mogą sprowadzić prawne kłopoty na Twoją głowę.

dzyń, dzyń..... pobudka..
witamy na pustyni Rzeczywistości, hallo!...
no comments.

hej, Vega, niniejszym właśnie zakończyłam karmienie trolli, tym bardziej, że jeść o tej porze jest podobno niezdrowo :ryk:
KotkaWodna

Post » Śro sty 12, 2011 1:14 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

Krzysiekbolo pisze:
rozumiem, że Ty na widok tego młodego bandyty powiedziałbyś mu przyjazne "dzień dobry, sąsiedzie!"?
nie obrażam samej siebie - ja nie morduję bezbronnych istot, tylko daję jasno do zrozumienia, że nie dziwię się aż tak drastycznym reakcjom ludzi, skoro na pomoc prawa/policji nie mogą liczyć. Akcja=reakcja, w końcu komuś naprawdę puszczą nerwy.
A podżeganiem można nazwać też pisanie np w tablicy "co nas wnerwia?", że "wkurzyła mnie moja niegrzeczna klasa 3c, chętnie bym ich wytargała za uszy" - i co, zerwie się na to banda złego ch...ja i poleci targać za uszy nieznośnych uczniaków?
nie odpowiadam za idiotów i ich interpretację moich wypowiedzi.

Źle mnie rozumiesz, wcale nie byłoby to przyjazne dzień dobry. Ale to by była sprawa między mną a gówniarzem.

Natomiast Twoje wypowiedzi o eliminacji i linczu, w przypadku rzeczywistego linczu mogą sprowadzić prawne kłopoty na Twoją głowę.

Nie przesadzajmy. Te wszystkie "sugestie" są pochodną frustracji z powodu impotencji - lub indolencji - organów sprawiedliwości. Nikt z nas - a przynajmniej ja - nie tknie gówniarza z bardzo prostego powodu: zabiwszy "świnię" (przepraszam śwniki) dostaloby się wyrok jak za czlowieka :evil: Nieoplacalny interes.

A halas należy w mediach robić po to, żeby takie kreatury do końca swoich dni w miejscach publicznych musialy chodzić z workiem na lbie i piętnem psychopaty.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro sty 12, 2011 1:14 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

Ja nie mówię o karaniu. Kurka Wodna nie byłaby ukarana (według mnie ), bo niby za co. Wypowiedź jej jest kręta ale dla przynajmniej dla mnie zrozumiała.

Natomiast zamieszana w ewentualne śledztwo w sprawie ewentualnego linczu jak najbardziej . Ciągana po sądach.
Krzysiekbolo

Post » Śro sty 12, 2011 1:17 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

Krzysiekbolo pisze:Ja nie mówię o karaniu. Kurka Wodna nie byłaby ukarana (według mnie ), bo niby za co. Wypowiedź jej jest kręta ale dla przynajmniej dla mnie zrozumiała.

Natomiast zamieszana w ewentualne śledztwo w sprawie ewentualnego linczu jak najbardziej . Ciągana po sądach.

słuchaj, BOLEC.
sąd, któremu pokazałbyś moje posty jako podżeganie do linczu, powachlowałby się brwiami i wlepił Ci grzywnę za zawracanie d...
..głowy urzędnikowi państwowemu.
KotkaWodna

Post » Śro sty 12, 2011 1:17 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

Krzysiekbolo pisze:Ja nie mówię o karaniu. Kurka Wodna nie byłaby ukarana (według mnie ), bo niby za co. Wypowiedź jej jest kręta ale dla przynajmniej dla mnie zrozumiała.

Mnie więcej przez pięć minut.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro sty 12, 2011 1:19 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

O kim piszesz?

vega013

Post » Śro sty 12, 2011 1:25 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

felin pisze:[
Nie przesadzajmy. Te wszystkie "sugestie" są pochodną frustracji z powodu impotencji - lub indolencji - organów sprawiedliwości. Nikt z nas - a przynajmniej ja - nie tknie gówniarza z bardzo prostego powodu: zabiwszy "świnię" (przepraszam śwniki) dostaloby się wyrok jak za czlowieka :evil: Nieoplacalny interes.

A halas należy w mediach robić po to, żeby takie kreatury do końca swoich dni w miejscach publicznych musialy chodzić z workiem na lbie i piętnem psychopaty.

Powiedzmy otwarcie: Usunąłby śmiecia, a dostałby wyrok jak za zabicie człowieka.
Co do napiętnowania i odrzucenia przez środowisko, masz całkowitą rację. Dlatego powinno się podawać dane osobowe zwyrodnialców do wiadomości publicznej. Poza tym społeczeństwo należy chronić przed psychopatami.

Edit: Usunąłby niebezpiecznego śmiecia, a dostałby wyrok jak za zabicie człowieka.
Ostatnio edytowano Śro sty 12, 2011 1:43 przez vega013, łącznie edytowano 1 raz

vega013

Post » Śro sty 12, 2011 1:29 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

obwarzanek_krakofski pisze:Czy to oznacza że namawiam do zrobienia tego na podstawie fikcji filmowej? :ryk:

Zgodnie z teorią Krzyśkabolo, wszyscy twórcy filmów sensacyjnych powinni zapełnić cele więzienne. Przecież tam pokazują przemoc, morderstwa - nawet pozytywni bohaterowie mordują. Nic, tylko podżeganie do przestępstwa. :wink:

vega013

Post » Śro sty 12, 2011 1:51 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

Kotko Wodna!
Po co ja miałbym Twoje wypowiedzi do sądu podawać. Myślę podobnie jak Ty, choć są różnice.
Natomiast myślę w dalszym ciągu myślę,że Twoja wypowiedź:
A jeśli odpadu nie da się przerobić na coś użytecznego dla społeczeństwa, a choćby tylko niegroźnego dla tegoż społeczeństwa (i zwierząt), to powinno się coś takiego eliminować. W ramach istniejących prawnych rozwiązań, o ile ludzie wcześniej sami nie rozwiążą problemu - patrz sytuacja z linczem w jednej z polskich wsi.
którą dalej podtrzymujesz jest skandaliczna i że możesz mieć przez nią problemy. Piszesz, że jeśli ci ludzie nie zostali wcześniej zlinczowani to należy ich wyeliminować, w ramach istniejących prawnie rozwiązań. Co rozumiesz przez eliminację w odróżnieniu od izolacji = więzienia?
Ps. Kotko. Poprawna wersja to "No comment" a nie "No comments"
Krzysiekbolo

Post » Śro sty 12, 2011 2:02 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

Krzysiekbolo pisze:Kotko Wodna!
Po co ja miałbym Twoje wypowiedzi do sądu podawać. Myślę podobnie jak Ty, choć są różnice.
Natomiast myślę w dalszym ciągu myślę,że Twoja wypowiedź:
A jeśli odpadu nie da się przerobić na coś użytecznego dla społeczeństwa, a choćby tylko niegroźnego dla tegoż społeczeństwa (i zwierząt), to powinno się coś takiego eliminować. W ramach istniejących prawnych rozwiązań, o ile ludzie wcześniej sami nie rozwiążą problemu - patrz sytuacja z linczem w jednej z polskich wsi.
którą dalej podtrzymujesz jest skandaliczna i że możesz mieć przez nią problemy. Piszesz, że jeśli ci ludzie nie zostali wcześniej zlinczowani to należy ich wyeliminować, w ramach istniejących prawnie rozwiązań. Co rozumiesz przez eliminację w odróżnieniu od izolacji = więzienia?

nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.
nadinterpretacja (na którą, jak pisałam gdzieś wcześniej, nie mam wpływu) także.
jeśli nie rozumiesz, że postuluję jak najskuteczniejsze stosowanie PRZEWIDZIANYCH PRAWEM możliwości ukarania bandytów, w tym również izolację ich od społeczeństwa w więzieniach, poprawczakach czy szpitalach dla psychicznie chorych, ZANIM dojdzie w tym kraju do tego, że ludzie zaczną stosować samosądy nie oglądając się na słabe prawo - no to pardon, ale ja dorosłemu bykowi z umiejętnością pisania i (teoretycznie) czytania ze zrozumieniem tego ani nie wytłumaczę, ani nawet nie chcę tłumaczyć.
KotkaWodna

Post » Śro sty 12, 2011 2:10 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

Kotko, ja czytać umiem. To ty pisałaś o eliminacji. Okazało się, że chodzi Ci jednak o izolację. Pisz precyzyjniej, bo różnica pomiędzy eliminacją a izolacją jest kolosalna.
Krzysiekbolo

[poprzednia][następna]