Nim będzie za późnoSchŁódź. Psysio- zły kot?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 11, 2011 0:50 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia b. źle :((((

Tajemniczy Wujek Z. pisze:
smarti pisze:masz rację-oczywiście że na samej kotce skupić się trzeba bo ona jest tu najważniejsza,
ale to nie zaszkodzi równolegle robić coś z problemem tej sadystki.

a jaka karteczka przyjdzie to zobaczymy-może tym razem będziemy zaskoczeni..

Ja mimo wszystko uważam, że przychylność prasy na pewno nie zaszkodzi. Inaczej sprawa już jest położona :| To jest właśnie ten model myślenia: może tym razem sąd się weźmie za sadystę... i tak zawsze.

Tu myślę że można by "popłynąć na fali" (sorry za takie sformułowanie) tej sprawy z YT, coś w stylu "to nie jedyny taki przypadek, jest ich więcej dlatego trzeba zaostrzyć prawo" itp. Jeśli nie konkretnie przypadek Pelasi jako coś odrębnego to może by się skontaktować z dziewczynami z wątku z YT, które mają udzielać wywiadów żeby choć "napomknęły" o innych tego typu sprawach medialnie. Też żeby to nie był przypadek "jednostkowy" ale żeby to uchwycić jako szerszy problem o dużej skali.

No i kciuki za dziewczynkę :ok: :ok: :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto sty 11, 2011 6:53 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia b. źle :((((

felin pisze:
CoolCaty pisze:Schronisko już zajęło się tą sprawą. Jak zwykle przyjdzie karteczka o niskiej szkodiwości czynu itd.
Skupmy się może na samej kotce, dobrze?

Niedobrze :!: Bo tylko, jeśli będzie się naglaśniać takie sprawy w nieskończoność, to w końcu coś się zmieni :!:

Niestety właśnie takie podejście daje przyzwolenie kolejnym zwyrodnialcom i innym ludzkim pokrakom,
które nie powinny mieć dostępu do bezbronnych czworonogów.

Jestem za nagłasnianiem sprawy!
I faktycznie przypadek krakowski ('kot kaskader' z YT) jest znakomitym pretekstem do zrobienia szumu
wokół sprawy Pelasi i jej oprawczyni !!!
Obrazek

KasiaF

Od: Sob sie 14, 2010 19:15

Post » Wto sty 11, 2011 8:10 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia b. źle :((((

CoolCaty pisze:Wykąpałam ją dzisiaj i to jej przyniosło dużą ulgę. Odmoczyłam strupki, wysuszyłam, rozczesałam. Cały czas się tuliła i próbowała ugniatac łapkami. Musiałam wyjąć wenflon, bo porobiły jej się ogromne obrzęki. Kupiłam srebro koloidalne i nasmarowałam poranioną skórę buzi i nóżek. Buźkę wysmarowałam w środku balsamem szostakowskiego. Po tym wszystkim spała naprawdę spokojnie. Wstawała tylko skorzystać z kuwetki. Musiałam jej so kuwety włożyć igninę, bo pisek przyklejał jej się do poranionej skóry. ale ładnie korzysta z takiej wersji kuwety. Jest słaba i bardzo chuda, ale czyściutka i pachnąca. Widać, że jest jej lepiej. Skóra na pewno wygląda lepiej, nosek udrożniam na bieżąco.
Będziemy walczyć z całych sił o nią i liczę na to, że ona sie też łatwo nie podda.

Aniu, niejednego cudu już dokonałaś, wierzę, że i tym razem się uda :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Wto sty 11, 2011 8:16 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia b. źle :((((

Pelasiu, trzymaj się Kochanie! :1luvu: :kotek: :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto sty 11, 2011 8:50 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia b. źle :((((

Walcz Skarbeńku :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Wto sty 11, 2011 8:56 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia b. źle :((((

Pelasiu, nie poddawaj się koteńko :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto sty 11, 2011 9:06 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia b. źle :((((

Pelasiu, walcz słoneczko!
Aniu! wierzę, że dacie radę!
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Wto sty 11, 2011 9:10 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia b. źle :((((

nie będę pisała niczego o byłej "właścicielce" Pelasi, bo słów po prostu szkoda...

mam nadzieję, jak Wy wszyscy, że koteczka da radę - przy pomocy lecznicy i wszystkich wspierających ją osób :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

CC - czy potrzebujecie jakiegoś wsparcia w leczeniu Pelasi? tzn. pewnie kasy, bo jak ja inaczej mogę wesprzeć... :oops:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Wto sty 11, 2011 12:27 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia b. źle :((((

Walcz dzielnie malutka
jesteś pod najlepszą opieką :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto sty 11, 2011 12:32 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia b. źle :((((

Ja też trzymam kciuki, za to biedne zwierzątko.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Wto sty 11, 2011 12:42 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia b. źle :((((

Cały czas, najmocniej jak potrafię , zaciskam kciuki za Pelasię!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jak dobrze, że jest pod najlepszymi skrzydłami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Walcz, koteńko :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto sty 11, 2011 12:59 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia b. źle :((((

joluka pisze:nie będę pisała niczego o byłej "właścicielce" Pelasi, bo słów po prostu szkoda...

mam nadzieję, jak Wy wszyscy, że koteczka da radę - przy pomocy lecznicy i wszystkich wspierających ją osób :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

CC - czy potrzebujecie jakiegoś wsparcia w leczeniu Pelasi? tzn. pewnie kasy, bo jak ja inaczej mogę wesprzeć... :oops:

Dołączam się do pytania.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto sty 11, 2011 13:12 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia b. źle :((((

Witajcie. Zarejestrowałam się dziś na forum, żeby mieć na bieżąco informacje o Pelasi. Od kiedy zobaczyłam na facebooku zdjęcia kici, a potem na allegro, nie mogę sobie w ogóle znaleźć miejsca... W moim domu rodzinnym są dwa koty, kochane i rozpieszczane do wszelkich granic, na zewnątrz mama prowadzi też "kocią restaurację", bo w niebiednej bynajmniej dzielnicy domków jednorodzinnych nie każdemu przychodzi do głowy, że koty też jedzą... niby wszystkie mają właścicieli, ale błąkają się głodne po mrozie... więc są regulanie dokarmiane i mają parę budek albo powykładanych ściółką pudełek na werandzie...

Moja kicia jest schroniskowa, mamy ją trzeci rok. Były to lata sukcesywnej, ciężkiej pracy, żeby się dała oswoić, przez pierwsze miesiące każda próba dotyku powodowała rzucanie się z zębami. Ubolewam tylko, że Sheesha nie toleruje innych kotów za grosz, bo moim pierwszym odruchem było natychmiastowe zgłoszenie się po Pelasię (latem znaleźliśmy chorą, zabiedzoną odrobinkę z kocim katarem, mieszkała u nas przez prawie 3 miesiące, ale Szisz robił straszne cyrki i maluszek wylądował u koleżanki z pracy - lepiej nie mógł trafić).

Nie wyobrażam sobie, jak można było doprowadzić domowego kota do takiego stanu. Nie mieści mi się w głowie, kim trzeba być, żeby nie zareagować na postępującą chorobę, nie podjąć stosownych kroków, skoro podjęło się już decyzję o adopcji. Sziszka, Cieć i Behemot posłali malutkiej cegiełki przez allegro, rozesłałam link do aukcji mailem po wszystkich znajomych i rodzinie - mam nadzieję, że z efektami, uruchomiłam znajomych na FB. Kicia musi przeżyć. Gdyby trzeba było cokolwiek - piszcie koniecznie, do p. Beaty też już napisałam, w razie czego proszę o wiadomość na pw.

Wracając do ewentualnego doniesienia: nie jestem za robieniem zadym, ale obawiam się, że samo skupienie się na kici nie wystarczy, bo takie przypadki będą się powtarzać. Kary za znęcanie się są śmiesznie niskie, to fakt, ale mają jeszcze jeden wymiar: wstyd społeczny. Uważam, że podobne przypadki należy upubliczniać w prasie i telewizji, bo takie osoby jak "właścicielka" Pelasi mają rodziny, znajomych, sąsiadów, współpracowników, dzieci mają kolegów z podwórka - i o ile policja zrobi niewiele, o tyle obciach towarzyszący nagłośnieniu, może zrobić swoje. Nie chcę się wtrącać ani niczego narzucać, najważniejsze, żeby kicia przeżyła, ale na samą myśl, że zwyrodnialcy chodza bezkarnie, coś mi się robi po prostu.
Właśnie doszłam do wniosku, że szczytem miłości człowieka do kota jest to, że gdy kot obsika Ci nowe fioletowe rajstopy, zaczynasz się z tego śmiać :)

Shirin

Od: Wto sty 11, 2011 11:59

Post » Wto sty 11, 2011 13:14 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia b. źle :((((

Gibutkowa pisze:
joluka pisze:CC - czy potrzebujecie jakiegoś wsparcia w leczeniu Pelasi? tzn. pewnie kasy, bo jak ja inaczej mogę wesprzeć... :oops:

Dołączam się do pytania.

Dużo ciepłych myśli na pewno.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto sty 11, 2011 13:19 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia b. źle :((((

Ciepłych myśli dla Ani CC :1luvu: przesyłamy całe mnóstwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nieustająco!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

[poprzednia][następna]