Nim będzie za późnoSchŁódź. Psysio- zły kot?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 10, 2011 22:34 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia b. źle :((((

A podpisy pod czym?

Proceduralnie - zgłosić może każdy. Więc można ale nie trzeba porozumiewać się z TOZem czy inną organizacją. Ale TRZEBA ją zawiadomić o złożonym zawiadomieniu z prośbą o wstąpienie do sprawy w charakterze pokrzywdzonego. I to, moim zdanie, do nie jednej z taką prośbą można wystąpić, bo nie każda może być rychliwa.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Pon sty 10, 2011 22:53 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia b. źle :((((

Schronisko na pewno tego nie odpuści.
Dyrekcja jest strasznie "cięta" na takich zwyrodnialców.
Nie sądzę, aby była potrzeba mieszać w to inne organizacje.
Proszę - nie róbmy "zadymy" bo teraz najważniejsze jest zdrowie i stan Pelasi.
I myślę, że aby zawiadomienie miało silne podstawy - trzeba zebrać zdjęcia, przejść się do jej dawnej lecznicy, wypytać...
I chcemy to wszystko zrobic. W uzgodnieniu z dyrekcją, a nie za jej plecami. Bo ona z całą pewnością pomoże w tych działaniach.
Dajcie nam tylko trochę czasu
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pon sty 10, 2011 22:58 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia b. źle :((((

Duszku, ja wierzę, że tam działacie i nie odpuścicie.
Tylko tyle wskazuję, że to MUSI być organizacja (wg kpk i ustawy o ochronie zwierząt). Jeśli schronisko jest TOZowskie, to TOZ oczywiście jak najbardziej. Ale jeśli schronisko jest odrębną jednostką, nie wpisaną do KRS, to ono samo NIE MA UPRAWNIEŃ do działania w procesie karnym.

Carmen201

Post » Pon sty 10, 2011 23:04 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia b. źle :((((

CoolCaty pisze:Schronisko już zajęło się tą sprawą. Jak zwykle przyjdzie karteczka o niskiej szkodiwości czynu itd. Skupmy się może na samej kotce, dobrze?

Niedobrze :!: Bo tylko, jeśli będzie się naglaśniać takie sprawy w nieskończoność, to w końcu coś się zmieni :!:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pon sty 10, 2011 23:04 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia b. źle :((((

Carmen201 - schronisko jest odrębną jednostką, ale przy schronisku działają swie Fundacje i poza nimi Schronisko ma inne zaprzyjaźnione Fundacje, więc z tym nie będzie problemu. To nie pierwszy i nie ostatni taki przypadek niestety, więc wiemy jak działać w takich sytuacjach.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pon sty 10, 2011 23:05 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia b. źle :((((

Tak jak Gucwińskiego oskarżyla Fundacja VIVA
Żenujące 1.000 zł musi zapłacić za tyle lat...
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Pon sty 10, 2011 23:10 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia b. źle :((((

O, już rozumiem i już się nie mądrzę:)
Ale czytam i :ok: za Pelasię są.

Carmen201

Post » Pon sty 10, 2011 23:12 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia b. źle :((((

Aniu, a jak Pela
czy chociaż troszkę lepiej?
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon sty 10, 2011 23:17 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia b. źle :((((

Wykąpałam ją dzisiaj i to jej przyniosło dużą ulgę. Odmoczyłam strupki, wysuszyłam, rozczesałam. Cały czas się tuliła i próbowała ugniatac łapkami. Musiałam wyjąć wenflon, bo porobiły jej się ogromne obrzęki. Kupiłam srebro koloidalne i nasmarowałam poranioną skórę buzi i nóżek. Buźkę wysmarowałam w środku balsamem szostakowskiego. Po tym wszystkim spała naprawdę spokojnie. Wstawała tylko skorzystać z kuwetki. Musiałam jej so kuwety włożyć igninę, bo pisek przyklejał jej się do poranionej skóry. ale ładnie korzysta z takiej wersji kuwety. Jest słaba i bardzo chuda, ale czyściutka i pachnąca. Widać, że jest jej lepiej. Skóra na pewno wygląda lepiej, nosek udrożniam na bieżąco.
Będziemy walczyć z całych sił o nią i liczę na to, że ona sie też łatwo nie podda.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pon sty 10, 2011 23:21 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia b. źle :((((

Jeśli nie jest gorzej to jest nadzieja że koteńka da radę, że się nie poddaje, że walczy.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon sty 10, 2011 23:30 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia b. źle :((((

Da radę:) Super przeczytać,że jest troszkę lepiej:)))

sylss

Od: Pon sty 10, 2011 9:27

Post » Pon sty 10, 2011 23:31 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia b. źle :((((

:ok:
Ostatnio edytowano Pon sty 10, 2011 23:34 przez sylss, łącznie edytowano 1 raz

sylss

Od: Pon sty 10, 2011 9:27

Post » Pon sty 10, 2011 23:31 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia b. źle :((((

Zostawmy na razie sprawę prokuratury tym co już w tej sprawie coś robią - skoro Ania pisze że coś się w tym temacie dzieje to tak jest i roztrząsanie tego na forum nie pomoże a może zaszkodzić
Forum jest publiczne i każdy ma do niego dostęp
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pon sty 10, 2011 23:38 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia b. źle :((((

CoolCaty pisze:Schronisko już zajęło się tą sprawą. Jak zwykle przyjdzie karteczka o niskiej szkodiwości czynu itd. Skupmy się może na samej kotce, dobrze?

masz rację-oczywiście że na samej kotce skupić się trzeba bo ona jest tu najważniejsza,
ale to nie zaszkodzi równolegle robić coś z problemem tej sadystki.

a jaka karteczka przyjdzie to zobaczymy-może tym razem będziemy zaskoczeni..
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon sty 10, 2011 23:54 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia b. źle :((((

smarti pisze:masz rację-oczywiście że na samej kotce skupić się trzeba bo ona jest tu najważniejsza,
ale to nie zaszkodzi równolegle robić coś z problemem tej sadystki.

a jaka karteczka przyjdzie to zobaczymy-może tym razem będziemy zaskoczeni..

Ja mimo wszystko uważam, że przychylność prasy na pewno nie zaszkodzi. Inaczej sprawa już jest położona :| To jest właśnie ten model myślenia: może tym razem sąd się weźmie za sadystę... i tak zawsze.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

[poprzednia][następna]