Nim będzie za późnoSchŁódź. Psysio- zły kot?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 10, 2011 21:57 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia b. źle :((((

no ale matka bijąca dziecko z postu TW Z. ma się nijak do histeryzującego bachora z Twojego postu.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon sty 10, 2011 21:57 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia b. źle :((((

Tajemniczy Wujek Z. pisze:I odpowiem sobie jeszcze na zadane przez mnie pytanie: dlaczego sprawa gówniarza rzucającego kotem "ruszyła"? Bo filmik trafił w ręce dziennikarzy. Przecież jest coś takiego jak:
http://wiadomosci.onet.pl/cynk/
http://www.alert24.pl/
http://www.rmf24.pl/goraca-linia
Dlaczego tego nie użyjecie?

mi się wydaje, że za malo medialne..........
nie odszukujmy się tu chodzi o oglądalność....
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Pon sty 10, 2011 22:00 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia b. źle :((((

smarti pisze:no ale matka bijąca dziecko z postu TW Z. ma się nijak do histeryzującego bachora z Twojego postu.

Proszę, zajmujmy się kotem, a nie klepaniem nie na temat. EOT
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Pon sty 10, 2011 22:01 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia b. źle :((((

EdytaB_a pisze: mi się wydaje, że za malo medialne..........

Masz okaleczone zwierze, zakrwawione zdjęcia, złego człowieka... czego chcesz więcej?
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Pon sty 10, 2011 22:05 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia b. źle :((((

zdrowego zwierzęcia, dobrego czlowieka

Tajemniczy dzwoń np. do Uwagi
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde

EdytaB_a

Post » Pon sty 10, 2011 22:08 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia b. źle :((((

Zgłoszenie do prokuratury może złożyć każdy, w sprawie filmu na YT zgłoszenie było w kilku przecież miejscach, a główna sprawa toczyła się potem już w miejscu popełnienia przestępstwa (sąd właściwy dla sprawcy o ile dobrze kojarzę). I według mnie lecznica jak najbardziej, z własną opinią, ze zdjęciami i wynikami badań mogłaby to zrobić, a jednocześnie pokiwać palcem schronisku, które powinno zrobić to pierwsze. Bo jeśli zgłosi to ktokolwiek wcześniej przed schroniskiem to na pewno padnie pytanie "dlaczego schronisko tego nie zrobiło?" i najprawdopodobniej będzie nawet tak że schronisko będzie początkowo występowało jako "podejrzany".

Maila sklecić oczywiście mogę, tylko muszę mieć zdjęcia, historię itp. żeby wiedzieć o czym dokładnie pisać i co chcemy osiągnąć. Do tego, jeśli to ma być sprawa do mediów, to musiałaby też być osoba kontaktowa na miejscu, znająca sprawę, udzielająca informacji (dane takiej osoby/osób).
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon sty 10, 2011 22:09 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia b. źle :((((

Tajemniczy Wujek Z. pisze:

Masz okaleczone zwierze, zakrwawione zdjęcia, złego człowieka... czego chcesz więcej?

medialne?? te zdjęcia Pelasi to za mało aby to zgłosić?? no ludzie to chyba żart, trzeba to zgłosić :evil: :evil:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Pon sty 10, 2011 22:15 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia b. źle :((((

Kocia Lady pisze:
Tajemniczy Wujek Z. pisze:

medialne?? te zdjęcia Pelasi to za mało aby to zgłosić?? no ludzie to chyba żart, trzeba to zgłosić :evil: :evil:

przeciez ja nie piszę , że to okrucieństwo nie powinno ujśc babie na sucho
tylko zastanawiam się co trzeba zrobić, żeby poruszyć tym TV - mam nadzieję, ze to co napisala Gibutkowa wystarczy
moze podchodzę do tego zbyt sceptycznie
Pamietasz historię schronu pod Kielcami - bylo TV a i owszem - ...........tylko co dalej,
Bo to Polska wlaśnie :(

EdytaB_a

Post » Pon sty 10, 2011 22:22 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia b. źle :((((

Gibutkowa pisze:Zgłoszenie do prokuratury może złożyć każdy, w sprawie filmu na YT zgłoszenie było w kilku przecież miejscach, a główna sprawa toczyła się potem już w miejscu popełnienia przestępstwa (sąd właściwy dla sprawcy o ile dobrze kojarzę). I według mnie lecznica jak najbardziej, z własną opinią, ze zdjęciami i wynikami badań mogłaby to zrobić, a jednocześnie pokiwać palcem schronisku, które powinno zrobić to pierwsze. Bo jeśli zgłosi to ktokolwiek wcześniej przed schroniskiem to na pewno padnie pytanie "dlaczego schronisko tego nie zrobiło?" i najprawdopodobniej będzie nawet tak że schronisko będzie początkowo występowało jako "podejrzany".

Maila sklecić oczywiście mogę, tylko muszę mieć zdjęcia, historię itp. żeby wiedzieć o czym dokładnie pisać i co chcemy osiągnąć. Do tego, jeśli to ma być sprawa do mediów, to musiałaby też być osoba kontaktowa na miejscu, znająca sprawę, udzielająca informacji (dane takiej osoby/osób).

To już jest decyzja schroniska, wolontariuszy i lecznicy i kwestia czasu, kiedy zgłosi to ktoś inny - chyba lepiej według mnie aby zgłosiła to instytucja pod której opieką jest Pelasia albo nawet wspólnie z lecznica jako ekspertem, z opinia lecznicy o zaniedbaniach do jakich dopuścił były właściciel. Też nie ma co winić schroniska - nawet najlepiej "przetrzepany" przyszły opiekun może się okazać psychopata, a ci się pięknie maskują :|

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pon sty 10, 2011 22:24 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia b. źle :((((

Dziewczyny!
Ale pamiętajcie,że w postępowaniu MUSI być organizacja prozwierzęca!
Tylko ona wykonuje uprawnienia pokrzywdzonego, bo przecież Pelasia się sama nie odwoła od np. postanowienia o umorzeniu. A zgłaszającemu ani schronisku ani klinice takie uprawnienia nie przysługują!

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Pon sty 10, 2011 22:26 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia b. źle :((((

Carmen201 pisze:Dziewczyny!
Tylko ona wykonuje uprawnienia pokrzywdzonego, bo przecież Pelasia się sama nie odwoła od np. postanowienia o umorzeniu. A zgłaszającemu ani schronisku ani klinice takie uprawnienia nie przysługują!

TOZ?
Mail do TOZu najbliższego z prośbą o zajęcie się sprawą plus do wiadomości do telewizji :twisted:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pon sty 10, 2011 22:28 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia b. źle :((((

Schronisko już zajęło się tą sprawą. Jak zwykle przyjdzie karteczka o niskiej szkodiwości czynu itd. Skupmy się może na samej kotce, dobrze?

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pon sty 10, 2011 22:29 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia b. źle :((((

Gibutkowa pisze:
Carmen201 pisze:Dziewczyny!

TOZ?
Mail do TOZu najbliższego z prośbą o zajęcie się sprawą plus do wiadomości do telewizji :twisted:

TAK TAK I ZBIERZMY PODPISY !!!!!

sylss

Od: Pon sty 10, 2011 9:27

Post » Pon sty 10, 2011 22:32 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia b. źle :((((

Aniu
nawet jeśli pójdzie karteczka..
To nie jest powód, żeby tego nie zgłaszać.
Jakby tak zgłaszać w KAŻDEJ sprawie tego typu, to na prawdę wrażliwość policyjno - prokuratorska mogłaby być już inna..

A pani "opiekunka" chociaż takie nieprzyjemności będzie miała, że będą ją ciągać po organach do składania zeznań.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Pon sty 10, 2011 22:34 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia b. źle :((((

Nie napisałam, żeby nie zgłaszać. Zgłaszane jest zawsze w takich sytuacjach. Teraz też.
Naprawdę, szkoda się nad tym roztrząsać, bo nie pomoże to kotu i mi tez nie i wolontariuszom tez nie.
Kotka w dniu adopcji rok temu nie była czipowana. Koty są u nas czipowane od kilku miesięcy. Dane mamy, sprawa nie zostanie bez odzewu.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

[poprzednia][następna]