Pięknooka Wiki... Maleńka za metą

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 09, 2011 18:49 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) DT/DS od lutego lub schronisko!OPOLE

Ba,mnie też...dotąd nie było pytań o kicię...
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Od: Wto maja 19, 2009 13:46

Post » Nie sty 09, 2011 20:01 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) DT/DS od lutego lub schronisko!OPOLE

Będą, na pewno :ok: I Wiki znajdzie cudowny dom :ok:
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Nie sty 09, 2011 20:20 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) DT/DS od lutego lub schronisko!OPOLE

Wiki jest piekna i madra :1luvu: :1luvu: szybciutko do domeczku!!! :ok: :ok: :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Nie sty 09, 2011 23:22 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) DT/DS od lutego lub schronisko!OPOLE

Całkiem mądra rzeczywiście - przynajmniej jakiś dobry instynkt społeczny ma ;)
Coś się powinno dla niej znaleźć...

Tu można kupić kapcio-skarpety ;) viewtopic.php?f=20&t=122578
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Pon sty 10, 2011 9:40 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) DT/DS od lutego lub schronisko!OPOLE

Fajne te kapcie, a ja mam mikroskopijne stopy (36).

Wiki miałaby większe szanse na dom gdyby nie ten felv+, ludzie boją się chorób i związanych z tym wydatków.
Tylko jakiś dom forumowy, znający się na tym, mógłby ewentualnie się nią zaopiekować.

Chyba, że felv się nie potwierdzi, to wtedy domki powinny się bić o pięknooką panienkę.

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Pon sty 10, 2011 10:53 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) DT/DS od lutego lub schronisko!OPOLE

Wydaje mi się, że właśnie na forum raczej trudno znaleźć - wszyscy zakoceni po pachy, mała szansa, że ktoś weźmie "ryzykownego" kota :(
Z tego co widzę, to niektórym się udaje wyadoptować białaczkowce :roll:

Mam nadzieję, że po prostu powtórny test wyjdzie ujemny i będzie łatwo o dom :ok:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pon sty 10, 2011 13:50 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) DT/DS od lutego lub schronisko!OPOLE

DZIEŃ DOBRY
Obrazek

Co do szukania domu kotu z białaczką - myślę,że na forum jest dużo więcej uświadomionych w tej materii osób,niż przeciętnie "w przyrodzie". I to jest duży plus. Poza tym niektórzy mają białaczkowce i takie domy są idealne - choć pewnie gdyby były zainteresowane,to już dawno by się zgłosiły...
Z drugiej strony faktycznie domy niezakocone to raczej poza forum,ale sądzę,że z kolei trudno o taką adopcję z powodu uprzedzeń.Uprzedzeń w ogóle do chorób,niekoniecznie do tej konkretnej. Przecież niektórzy nawet nie chcą zwierząt ze schroniska,bo ryzyko,że będzie chore.

Wiki ma ogłoszenia również w necie, działamy na wielu frontach ;)

Test zamówiony i to najważniejsze.
Wkrótce też więcej fot,bo jakąś sesyjkę nam się strzeliło :mrgreen:
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Pon sty 10, 2011 14:30 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) DT/DS od lutego lub schronisko!OPOLE

Dzień dobry Wikuniu, ale miło Cię widzieć :D
A to zalotne spojrzenie - miodzio :love:

violavi

Post » Pon sty 10, 2011 17:30 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) DT/DS od lutego lub schronisko!OPOLE

passa pisze:DZIEŃ DOBRY
Obrazek

az trudno uwierzyc, ze te oczka nie sa sztucznie pokolorowane :love: :1luvu:

tillibulek

Post » Pon sty 10, 2011 17:43 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) DT/DS od lutego lub schronisko!OPOLE

az trudno uwierzyc, ze te oczka nie sa sztucznie pokolorowane :love: :1luvu:

właśnie miałam się przyznać,że mała nosi kolorowe soczewki kontakowe - do nabycia w zooplusie :ryk: do wyboru:zielone,niebieskie,żółte,seledynowe...
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Pon sty 10, 2011 19:39 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) DT/DS od lutego lub schronisko!OPOLE

chodzilo mi raczej o Photoshopa, ale ok, wyszlo szydlo z worka :ryk: :ryk: :ryk:

tillibulek

Post » Pon sty 10, 2011 20:52 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) DT/DS od lutego lub schronisko!OPOLE

A może przyszły dom Wikusi można odesłać do domu posiadającego białaczkowca z pytaniami i wątpliwościami? Gdyby ktoś się zgłosił, ale się bał, co to za choroba, a może zakaźna dla ludzi, co go może czekać, itp.
To zdjęcie koniecznie do ogłoszeń powinno pójść. Niesamowity szmaragd oczu :1luvu:
Obrazek

Wody — uczy pragnienie.
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Post » Pon sty 10, 2011 21:33 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) DT/DS od lutego lub schronisko!OPOLE

fiszko - rozumiem,że można przekierowywać do Ciebie? Trzymam za słowo ;)

Mała ma najpiękniejsze oczy,gdy przy świetle dziennym patrzy w kierunku okna. Wtedy są najintensywniej zielone.Ale skłonić ją,by zaczekała na fotę, nie jest łatwo ;) Jak czasem ją przydybię z aparatem na przejściowym stuporku,to wychodzą fajne zdjęcia.Najczęściej jednak wygląda to tak,że ja widzę fajny motyw,sięgam po aparat,a po motywie już ani śladu :lol: A czasem mam wrażenie,że ona świetnie wie,że jest w centrum uwagi obiektywu i zaczyna się wygibać na wszystkie możliwe strony...
Drapako-deszczułka jest teraz dla niej czymś w rodzaju nowej zabawki...mała podchodzi do niej radośnie mrucząc i to przy drapaczku najbardziej lubi być głaskana - jakieś takie miejsce,które kojarzy się z samymi dobrymi rzeczami :mrgreen:

Jeśli ten plus miałby się potwierdzić,to życzę wszystkim kotom dodatnim,żeby się cieszyły taką radością życia i apetytem... :smiech3:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Pon sty 10, 2011 21:41 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) DT/DS od lutego lub schronisko!OPOLE

Jak najbardziej 8) Wiele doświadczenia nie mam, ale podzielę się tym, co wiem :)

Póki co, to kciuki za minusik trzymajmy :ok:
Obrazek

Wody — uczy pragnienie.
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Post » Wto sty 11, 2011 8:47 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) DT/DS od lutego lub schronisko!OPOLE

Dzień dobry :D
Kolejny dzień nadziei na dom.

violavi

[poprzednia][następna]