30 kotów w kawalerce. Zielonka k. W-wy

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sty 09, 2011 1:12 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

maga_cortazar pisze:Zamieściłam ogłoszenia Balbinki i Kropka na gumtree i koty.pl. Chętnie zajmę się zamieszczaniem ogłoszeń adopcyjnych w innych miejscach, tylko muszę wiedzieć, które koty-oprócz dwóch wspomnianych-mam ogłaszać?

Witaj na naszym wątku! :) Bardzo się cieszę, że się zalogowałaś! Dziękuję za ogłoszenia. Linki aktywowałam - zastanawiałam sie od kogo :) Prześlę Ci materiały do następnych ogłoszeń. Na pierwszym miejscu Madzia i Gucio. Następne: Fibi, Psotka, Misia itd. Przyszła płytka ze zdjęciami od Pętelki :1luvu: , wyszły ładnie. Będzie z czego wybrać.

Dziękuję w imieniu kotków za wielki wór karmy i żwirku! :)

CatAngel pisze:A jak tam wszystkie kociaste się miewają :) jak im Nowy Roczek upływa :1luvu:

Nowy Roczek upływa w kawalerce podobnie jak Stary :) Trochę smutków, trochę radości, zasadniczo nie jest u kotków źle :ok:

carmenco

Od: Śro cze 09, 2010 22:15

Post » Nie sty 09, 2011 1:29 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Jak przekazać Wam jakiś grosz dla kawalerkowych kotów? Proszę o nr konta.

mhsa

Od: Czw lip 10, 2008 1:27

Post » Nie sty 09, 2011 2:02 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Dziękuję, carmenco. Zleciłam przelew. Odpowiedziałam na Twoją prywatną wiadomość, ale nie wiedzieć dlaczego... nie chce wyjść, "wisi" w folderze "do wysłania", nie rozumiem :-/ Mam jeszcze jedno pytanie.

mhsa

Post » Nie sty 09, 2011 8:21 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

mhsa pisze:Dziękuję, carmenco. Zleciłam przelew. Odpowiedziałam na Twoją prywatną wiadomość, ale nie wiedzieć dlaczego... nie chce wyjść, "wisi" w folderze "do wysłania", nie rozumiem :-/ Mam jeszcze jedno pytanie.

Wiadomości wiszą w folderze "do wysłania" do czasu gdy zostają przeczytane przez adresata :wink:

Antares

Od: Wto lip 20, 2010 18:22

Post » Nie sty 09, 2011 11:36 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

carmenco pisze: Linki aktywowałam - zastanawiałam sie od kogo :)

Wiem, widziałam :) Byłyśmy w tym samym czasie on-line, bo kończąc ogłoszenie Kropka już widziałam, że Balbinka "wisi" :)

carmenco pisze: Prześlę Ci materiały do następnych ogłoszeń. Na pierwszym miejscu Madzia i Gucio. Następne: Fibi, Psotka, Misia itd. Przyszła płytka ze zdjęciami od Pętelki :1luvu: , wyszły ładnie. Będzie z czego wybrać.

Super! Myślę, że trzeba też uaktualnić bloga na blogspocie. Dopisać dokładne opisy o kotach i dodać więcej zdjęć (super, że są nowe!). Ludzie "kupują" oczami, więc ładne zdjęcia na pewno pomogą! Poza tym mam taki pomysł, żeby do każdego ogłoszenia dodawać adres tego bloga (np. na zdjęciach, tak jak to zrobiłam na gumtree, bo tam niestety w treści ogłoszenia nie można dodać aktywnego linku do innej strony :| ) Wtedy jest też większa szansa na pomoc doraźną w postaci żwirku i karmy. Oferuję pomoc w spisaniu opowieści Pani Elżbiety o kotach, publikacji ich w necie, obróbce zdjęć itp. Jedno Twoje słowo Carmenco i jestem!

carmenco pisze: Dziękuję w imieniu kotków za wielki wór karmy i żwirku! :)

Mam nadzieję, że na początku przyszłego miesiąca też nam się uda coś wyskrobać :)

maga_cortazar

Od: Pt sty 07, 2011 16:27

Post » Nie sty 09, 2011 19:07 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Iwona66 zdziwiła się,gdzie w wypowiedzi"przyjaciela koni" wyczytałam agresję.Według mnie słowa"nie zmuszaj mnie do tzw.reakcji bezpośredniej..."są nie tylko agresywne,ale to ewidentna groźba.Czyżbym przeoczyła gołąbka z gałązką oliwną? Nie dziw się więc,że mam duże wątpliwości co do dobrych intencji osoby,która tak się zwraca do pani Ewy.To właśnie "carmenco"dostrzegła problem i zaangażowała się w walkę o poprawę losu tych kotów.A przy okazji jeśli"przyjaciel koni" "jest porażony infem od źródła" to może warto poszukać też i innych źródeł.

kelly

Od: Śro lis 17, 2010 23:52

Post » Nie sty 09, 2011 19:23 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Kelly nie będe wchodzić w dyskusje ,jak Ty odebrałaś słowa napisane
przez przyjaciela koni .
Podrzucę wątek do góry :ok:
Koty z Zielonki do domków :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Nie sty 09, 2011 19:28 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Również podrzucę :)

Szkoda, że Rudzik taki dzikusek :(

Kropek jest prześliczny <3
Obrazek

"Jeśli coś jest dla ciebie drogie, walcz o to. Nie pozwól nikomu się tego pozbawić."

Jeśli ktoś nie szanuje zwierząt - nie jest człowiekiem.

Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Koninie:
http://www.schroniskokonin.fora.pl

priscilla

Od: Pt lis 12, 2010 23:35

Post » Nie sty 09, 2011 23:11 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Wiadomości wiszą w folderze "do wysłania" do czasu gdy zostają przeczytane przez adresata :wink:

Dziękuję za info!

mhsa

Post » Pon sty 10, 2011 1:28 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

maga_cortazar pisze:Poza tym mam taki pomysł, żeby do każdego ogłoszenia dodawać adres tego bloga (np. na zdjęciach, tak jak to zrobiłam na gumtree, bo tam niestety w treści ogłoszenia nie można dodać aktywnego linku do innej strony :| ) Wtedy jest też większa szansa na pomoc doraźną w postaci żwirku i karmy. Oferuję pomoc w spisaniu opowieści Pani Elżbiety o kotach, publikacji ich w necie, obróbce zdjęć itp. Jedno Twoje słowo Carmenco i jestem!

Bardzo dobry pomysł z dodawaniem adresu bloga na zdjęciu :ok: Już się zastosowałam. Blog jest od niedawna. Powoli uzupełniam jak umiem. Pomoc pisarska bardzo by się przydała. I każda inna. Dziękuję :1luvu:

Obrazek
Poznajecie ślicznotkę? Psotka w obiektywie Pętelki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Madzia i Gucio. "Wiek domniemany 3 - 4 lata, zdrowe, spokojne, miziaki. Są tu od roku, wcześniej były oddane osobie chorej, gdy tafiła do szpitala, rodzina zwróciła koty. Tym sposobem trafiły do kawalerki. Madzia i Gucio zawsze były razem i wskazana wspólna adopcja, ale to nie jest warunek."

carmenco

Post » Pon sty 10, 2011 9:22 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Psotka absolutnie powaliła mnie swoja słodyczą. Jest niesłychanie miłym i lubiącym pieszczoty kotem. I do tego krówka :1luvu: Kropek to mój faworyt jeśli mówimy o kocurach. Natomiast Madzia i Gucio - piękne, czarne jak węgiel. Różnią się jedynie wielkością. Gucio bardzo miły, lubi zabawę, a jak się przekona, że to nie żaden "zły ludź" go nawiedził to i pieszczoty chętnie przyjmuje :)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Pętelka

Od: Pt lut 13, 2009 23:59

Post » Pon sty 10, 2011 21:58 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Pętelka pisze:Psotka absolutnie powaliła mnie swoja słodyczą. Jest niesłychanie miłym i lubiącym pieszczoty kotem. I do tego krówka :1luvu:

Zgadza się :)
Psotki ciąg dalszy:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wiek - 8 lat, wysterylizowana, grzeczna, miła, przyjacielska, chętnie się bawi. Jeśli przyjdą goście, zawsze jest obecna i uczestniczy w spotkaniu.

carmenco

Post » Pon sty 10, 2011 22:07 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

iwona66 pisze:Kelly nie będe wchodzić w dyskusje ,jak Ty odebrałaś słowa napisane
przez przyjaciela koni .
Podrzucę wątek do góry :ok:
Koty z Zielonki do domków :ok:

:) :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon sty 10, 2011 22:34 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Skarbonka na dzień 10.01.2011:
4.01.2011 było: 309,47 zł
od tego czasu wpłynęło na konto:
+ 50 zł od księżnej_kluski
+ 30 zł od mhsa
razem w skarbonce: 389,47 zł
Bardzo dziękuję księżnej i mhsa :1luvu: :1luvu: :1luvu:

carmenco

Post » Pon sty 10, 2011 23:25 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Może przypomnę KRUSZYNKĘ:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

"KRUSZYNKA z pawlacza. Kruszynka jest śliczną, zdrową i subtelną kotką w wieku około 7 lat, ma ogromne zielone oczy, a w nich wielki smutek. Jako młodziutka koteczka została wyciągnięta spod schodów w celu sterylizacji. Jak trafiła pod te schody - nie wiadomo.
Po zabiegu, pani Elżbieta przyjęła Kruszynkę do swej pełnej kotów kawalerki, ratując w ten sposób kotkę przed powrotem na ulicę, bo innych chętnych do zaopiekowania się Kruszynką nie było.
Niestety, Kruszynka - delikatna i nieśmiała - źle się czuje wśród innych kotów. Znalazła sobie bezpieczny azyl na pawlaczu w kuchni i tam, w kąciku tego pawlacza, upływa jej życie.
Siedzi w tej kryjówce co najmniej 5 lat. Dokładne daty zatarły się w pamięci.
Zdjęta z pawlacza nie walczyła, nie wyrywała się, pozwoliła się obejrzeć, ale gdy tylko uścisk ręki zelżał - od razu hop na pawlacz :-(
Ratunkiem dla Kruszynki byłby dom bez innych zwierząt ze spokojnymi, cierpliwymi i serdecznymi ludźmi - którzy daliby jej szansę wyjść z ukrycia, dowiedzieć się jak miło być głaskaną i przytulaną, jak miło mruczeć sobie na kolanach opiekuna. Bo tego wszystkiego Kruszynka jeszcze nie miała okazji się dowiedzieć :-( ".

carmenco

[poprzednia][następna]