Murzynek już na zawsze szczęśliwy - w ds

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt gru 31, 2010 7:32 Re: Murzynek-świadek morderstwa. Pilnie dt

trudno się rozstawać z takim kotem
szczególnie czarnym

pozdrawiam Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto sty 04, 2011 7:29 Re: Murzynek-świadek morderstwa. Pilnie dt

co słychać do Murzynka?
przeprowadza się? Obrazek

Patmol

Post » Śro sty 05, 2011 14:07 Re: Murzynek-świadek morderstwa. Pilnie dt

Oj Murzynek dał mi wczoraj popalić...
Ale zacznę od początku:
szykowałam się do wyjazdu na sterylki aborcyjne z dwoma sukami z przytuliska, już ubrana gotowa do wyjścia wołam psy (bo bawiły się na podwórku), widziałam Murzynka, że jest po drugiej stronie korytarza i wiedziałam że od kilku dni usilnie próbuje wyjść na dwór, ale zawsze się bał jak psy wchodziły do domu... więc wpuszczam psiaki, a ten mały cwaniak jak ruszył z drugiej części korytarza, jak rzucił się do drzwi, nie mogłam ich zamknąć bo moja sunia była w połowie, a ten między jej nogami i już był na dworze... Nie biegłam za nim, bo bałam się że zacznie uciekać i nie będzie znał drogi powrotu, więc wołałam, ale on zaczął biegać zadowolony po podwórku... Wiedziałam,że teściowa i TZ są w domu, więc mieli pilnować...
Murzynka od 17 stej nie było - wróciłam z kliniki około 21:30, chodziłam po podwórku, nawoływałam i nic..., o 22 giej kiedy to wyszłam na dwór i wypuściłam psiaki, chodziłam z nimi i znów wołałam i nic, nagle moja sunia zaczęła biegać pod naszymi sosnami i piszczeć... więc ja psy do domu i kicikicikici... od razu słyszę radosne miau miau :)
cwaniak Murzynek skakał sobie radośnie z sosny na sosnę i za nic nie chciał do mnie przyjść... ale w końcu udało mi się go chwycić, szybko pobiegłam z nim do domu, ulżyło mi że jest, zjadł chyba z 2 saszetki i co?
pod drzwi i miauuuu miauuuuuuu - znów głuptas chciał iść na dwór.... spodobało mu się kurde... :ryk:

akrum

Od: Wto gru 15, 2009 7:35

Post » Śro sty 05, 2011 15:12 Re: Murzynek-świadek morderstwa. Pilnie dt

Więc może domek wychodzący? :wink:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Czw sty 06, 2011 14:52 Re: Murzynek-świadek morderstwa. Pilnie dt

jestem pod wrażeniem wyczynów Murzynka Obrazek

Patmol

Post » Nie sty 09, 2011 0:26 Re: Murzynek-świadek morderstwa. Pilnie dt

Czarnuch przetransportowany już? :)

Agucha

Od: Śro paź 13, 2010 21:49

Post » Nie sty 09, 2011 1:14 Re: Murzynek-świadek morderstwa. Pilnie dt

napisałam właśnie długiego posta i mi go wcięło...

więc napiszę tylko tyle, że po wczorajszym telefonie od Pani, która od lat pracuje z kotami skrzywdzonymi, zna kocią psychikę, Murzynek zostaje u nas na stałe.
Więcej dlaczego tak napiszę jutro, bo dziś już mi się oczy same zamykają.

akrum

Post » Nie sty 09, 2011 12:51 Re: Murzynek-świadek morderstwa. Pilnie dt

Super
ale farciarz Obrazek

odpinam banerek :mrgreen:

Patmol

Post » Pon sty 10, 2011 11:26 Re: Murzynek-świadek morderstwa. Pilnie dt

No więc tak w długim skrócie:

Z uwagi na to,że zadzwoniła do mnie Pani specjalistka od kociej psychiki, która od lat zajmuje się kotami po przejściach, przeczytała wątek Murzynka i zdecydowała interweniować :) długo rozmawiałyśmy i powiedziała mi jakie mogą być skutki kolejnej zmiany domu, kolejnego stresu, gdy Murzynek jeszcze z depresji nie wyszedł.. a już nam zaczął ufać, że może nie przeżyć kolejnego zawodu i zmian.
Tak więc moje 2 tymczasowe psiaki już w DS siedzą i mam nadzieję, że już tam zostaną, kolejnych psów na DT na razie brać nie mogę, więc moje psiule będę intensywnie teraz uczyła,że Murzynka atakować nie można, a Murzynka zgodnie z radami pani behawiorystki będę uczyła życia z psami.
Moje koty już Murzynka zaakceptowały

Tak więc MURZYNEK ZOSTAJE U NAS NA STAŁE
Mój kocurek Węgielek ma się z kim bawić, ma z kim chodzić na spacerki, bo Murzynek zaczął wychodzić na dwór i wraca ładnie do domku :) Mruczek, mój stary duży kocur nie zwraca uwagi na Murzynka, on żyje w swoim świecie, czyli kanapa-kuchnia-kuweta-kanapa :)

A tak z ciekawostek:
Jak jeszcze mieszkałam z mamą, to dokarmiałam dwa koty i na oba wołałam Murzynek, owe koty jak się przeprowadziłam do TZ rozchorowały się solidnie, więc po leczeniu zabrałam je tymczasowo do nas i tak z Murzynków stały się Mruczkiem i Węgielkiem i z DT zrobiło się DS :)
Więc małego czarnego przynosząc do domu na DT nazwałam Murzynek, bo stwierdziłam, że skoro to imię przyniosło szczęście moim kocurkom, to może dzięki temu i teraz ten kolejny znajdzie super domek i co?
Murzynek został Murzynkiem i znów DT zmieniło się na DS :)
Tak więc teraz mam 3 CZARNE KOCURY BEZ JAJCOLI W DS :)

Chyba będzie miał u mnie dobrze, co myślicie? Będzie szczęśliwy??

akrum

Post » Pon sty 10, 2011 11:37 Re: Murzynek-świadek morderstwa. Pilnie dt

akrum pisze:Będzie szczęśliwy??
Chyba - JEST! :ok:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pon sty 10, 2011 11:41 Re: Murzynek-świadek morderstwa. Pilnie dt

Wiedziałam :twisted:
Tu też pogratuluję jedynej słusznej decyzji :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Agucha

Od: Śro paź 13, 2010 21:49

Post » Pon sty 10, 2011 12:44 Re: Murzynek-świadek morderstwa. Pilnie dt

Rzeczywiście to decyzja najlepsza z najlepszych :dance2:
Wcale Ci się nie dziwię bo też mam ogromną słabość do czarnych kociaków :D A Murzynek nr 3 jest przesympatyczny i trudno go nie pokochać tak całym sercem :1luvu:

A może ten dom tymczasowy co chciał Murzynka wziąłby pięknego czarnego rocznego Kajtusia? Podobny do Murzynka i z Pabianic czyli bliżej do Warszawy :wink: Masz z nim jakiś kontakt?

Zobacz Kajtusia: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=121394
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Od: Pon sie 10, 2009 22:07

Post » Pon sty 10, 2011 14:02 Re: Murzynek-świadek morderstwa. Pilnie dt

Zaraz podeślę, bo ten domek mówił, że w razie co jeśli się znajdzie ktoś chętny na Murzynka, to pomogą innej potrzebującej kociej istotce.

akrum

Post » Pon sty 10, 2011 17:32 Re: Murzynek-świadek morderstwa. Pilnie dt

akrum pisze:Zaraz podeślę, bo ten domek mówił, że w razie co jeśli się znajdzie ktoś chętny na Murzynka, to pomogą innej potrzebującej kociej istotce.

Dzięki, może się zakochają? :D
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Od: Pon sie 10, 2009 22:07

Post » Wto sty 25, 2011 11:41 Re: Murzynek-świadek morderstwa. Pilnie dt

Witajcie :)

Murzynek już w pełni zadomowiony u nas :)
Kochany psotnik się z niego zrobił :)
Ostatnio przyniósł w pyszczku pisklątko wróbelka chyba - już nieżywe... ale był zadowolony, a ja... musiałam kopać dziurę na ogrodzie, by zakopać pisklaka... :roll:
Murzynek jak się trochę ociepliło, to dużo czasu na dworze spędzał, chodził po podwórku, skakał po naszych sosnach, po płocie... gania się z Węgielkiem :)
Z uwagi na to iż Mruczek ma czerwoną obróżkę, Węgielek białą, to Murzynek dostał żółtą i ślicznie w niej wygląda :)
To taka specjalna obróżka, która w sytuacji gdyby się gdzieś zaczepił, to ona się od razu rozrywa - więc jest bezpieczny i widoczny - bo to odblaskowa jest i przeciw insektom :)

Z psiakami już lepiej - nauczył się na nie syczeć, wiec jak syknie, to psiule odpuszczają...

Mam nową tymczasowiczkę - sunie Kropkę, która jest mega wypłoszkiem, boi się wszystkiego, więc jak Murzynek obok niej przeszedł i kichnął, to biedna Kropka jakby prądem rażona uciekła w najciemniejszy kąt pokoju.
Kropka to psiak kociolubny, więc jest ok :)

Murzynek skacze po szafach, ostatnio jego ulubionym miejscem do spania jest lodówka - wskakuje na lodówkę i tam sobie śpi :) z szafek w kuchni zrzuca różne pudełka, które mu stoją na drodze, więc łapką pach pach i już pojemniki na podłodze leżą :)
Ostatnio z parapetu zrzucił doniczkę z kwiatem :)

A w ogóle hitem było, jak wszedł ze mną do łazienki, ja robiłam siu, a on... nie chciał być gorszy, wszedł do miski, z którą chciałam iść pranie z pralki wyjąć, kucnął i siusiu zrobił - a co :)
I to nie jedyny raz, bo sytuacja się co kilka dni powtarza :) Gdzie zobaczy miskę - tam idzie nasiusiać :)

Od kilku dni też chodziłam po domu i czułam smrodek kocich siuśków. Poprałam wszystkie dywany (bo mój stary Mruczek czasami jak się źle czuje i chce to pokazać, to sika na dywan), zmyłam podłogę i nadal... W końcu wczoraj przyłapałam Murzynka... oglądałam coś w telewizji i zaraz słyszę, jakby woda gdzieś leciała. Wyciszyłam TV, dotykam od razu zawór od kaloryfera czy nie przecieka... idę dalej za odgłosem lejącej wody, patrzę a z doniczki wyskakuje Murzynek (duża doniczka-od dużego kwiata), patrzę w doniczkę - mokro, wącham - smrodek kocich siuśków... :twisted:
więc już namierzyłam skąd dochodził ten zapach od kilku dni...
ten Murzynek to ma pomysły - a 3 kuwety ma do dyspozycji :ryk:

Ogólnie żarłok z niego niesamowity - muszę mu już po woli ograniczać jedzenie, bo je więcej niż moje 2 koty razem wzięte...
Uwielbia masło i miód - czasami jak otworzę słoik z miodem, to zaraz już siedzi przy nim i wylizuje... słodka dupcia z niego :)

Na kolanach uwielbia spać wtulony w człowieka - a najlepiej jak człowiek siedzi przy kaloryferze :)
No i oczywiście jak pranie jest świeżo ściągnięte z suszarki i przygotowane do prasowania to Murzynek hopshops i już na nim śpi :)

POZDRAWIAMY
Aga i TZ oraz Murzynek,Mruczek, Węgielek, psiaki Pestka, Bork i tymczasowiczka Kropka :)

akrum

[poprzednia][następna]