Julka - KsiĄżniczka na włościach:-).

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sty 08, 2011 23:16 Julka - KsiĄżniczka na włościach:-).

Julka - piękna i delikatna szylkretka. Wyjątkowo ciekawie umaszczona pregus z rudymi maźnięciami.
Spokojna i delikatna - potrzebująca dłuższej chwilki by poczuć się pewnie.

Tak mogłam napisać do niedawna.

Julka to ostatni z 4 "moich" stryszaków. Gdy je poznałam stado liczyło 18 sztuk........powoli znajdowały domy. Zostały te, którym się nie poszczęściło.
Julcia nie miała go wyjątkowo. Miała trafić na tymczas do mojej znajomej. Wybrana i chciana. Traf sprawił, ze zamiast niej pojechała Plotka. Ma dom od dawna......

Julka mieszka na ciemnym i nieogrzewanym strychu. Teraz jest tam przeraźliwie zimno, latem panuje okropny zaduch.Nie brakuje jej jedzenia........zabrakło zainteresowania.

Gdybym zabrała ją pól roku temu pewnie mogłabym napisać, ze o niej, że jest kochana miziasta wyjątkowa.....Ale nie zabrałam........bo ważniejsze były kociaki, potem znajda, potem chory pers........Efekt?
Nie podchodzi już sama z siebie. Owszem wzięta na ręce mruczy.......ale sama z siebie nie podejdzie.
Powoli dziczeje.....
Moze powinnam odpuścić.......pomyśleć, że zrobiłam ile mogłam i ktoś przecież moze pozostać na strychu.Wmówić sobie, ze będzie jej tam źle......

Ale nie potrafię.........kurcze nie potrafię.........i czuję się winna. Wystarczył przypadek, miejsce w kolejce po nowe życie.....wiecej szczęścia, zwykły fart......by wygrac lub stracić wszystko.

Julka straciła......A ja nie umiem odebrać jej tej ostatniej szansy.......

Porządny tymczas - kochający dom - czyjaś wyciągnięta w jej stronę ręka. Tak mało i tak wiele jednocześnie.

http://img4.imageshack.us/gal.php?g=96486759.jpg -

Juleczka jest wysterylizowana oczywiście.

I od razu mówię : NIE MA SZANS na lepsze zdjęcia.......nie tam gdzie jest
Ostatnio edytowano Wto cze 07, 2011 20:39 przez Neigh, łącznie edytowano 3 razy
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Sob sty 08, 2011 23:24 Re: Strychowa Julka - pregus z rudym.....kot wyzwanie.

kciuki za domek dla tej pięknej rudawej buraski :ok: :ok: :ok:
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

Post » Sob sty 08, 2011 23:27 Re: Strychowa Julka - pregus z rudym.....kot wyzwanie.

Będziemy kibicować :ok:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Sob sty 08, 2011 23:30 Re: Strychowa Julka - pregus z rudym.....kot wyzwanie.

Dzięki:-)

Wątki bez kibicowania umierają. ........

Jestem kawał upartej baby .......nie poddamy się z Julcią tak łatwo.....

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Sob sty 08, 2011 23:34 Re: Strychowa Julka - pregus z rudym.....kot wyzwanie.

my też nie :D więc kciuki do góry dla ostatniego " Twojego " kotka ze strychu :ok: :ok: :ok:
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

Post » Sob sty 08, 2011 23:39 Re: Strychowa Julka - pregus z rudym.....kot wyzwanie.

A jak można taki skarb w linku ukrywać :evil:

Obrazek

Obrazek

Prześliczna jest :!:
Ostatnio edytowano Sob sty 08, 2011 23:41 przez Nemi, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Sob sty 08, 2011 23:43 Re: Strychowa Julka - pregus z rudym.....kot wyzwanie.

:1luvu:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Sob sty 08, 2011 23:45 Re: Strychowa Julka - pregus z rudym.....kot wyzwanie.

To prawda.........
Ona jest taka hmm delikatna.......efemeryczna....... zwiewna.

Jest inna.....niż taki obiektywnie ładny Cymek
Albo przekochany Ryś.

Powiem tak - NIGDY nikogo nie nabrałam. Myślę, ze kazdy kto wziął ode mnie kota poświadczy.
Julcia wymaga pracy, empatii, ciepła, spokoju........woli.
Nie umiem zaakceptować faktu, ze miałaby skończyć tam.......bo ona jest na to za delikatna, za ulotna......nie pasuje

I co poradzę że tak ją właśnie widzę? I wiem ze TAK właśnie jest.

Obrazek

Neigh

Post » Nie sty 09, 2011 0:17 Re: Strychowa Julka - pregus z rudym.....kot wyzwanie.

Neigh pisze:(...)
Jest inna.....niż taki obiektywnie ładny Cymek
Albo przekochany Ryś.
(...)

O ... a moje wrażenie są inne :) Cymek, owszem jest ładny i oryginalny. Może się spodobać, bo chyba mało jest kotów o takim ubarwieniu. I troszkę jest takim słodziakiem do schrupania :P

A Julka to kocica marzenie :1luvu: Kocica magiczna :P Najpiękniejsza na świecie ... Eh.. po prostu słów mi brak :!:

Ryś to zupełnie inna para kaloszy :P Qurczę ... dawno u niego nie byłam ... Pędzę nadrobić ...
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Nie sty 09, 2011 10:56 Re: Strychowa Julka - pregus z rudym.....kot wyzwanie.

W jakim wieku przypuszczalnie jest Julka i jaka jest do innych kotów?

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Nie sty 09, 2011 10:57 Re: Strychowa Julka - pregus z rudym.....kot wyzwanie.

Kurde, piękna jest.
Mądry ryjek, biala koncówka ogona.

:ok: kciuki za domek.

ennante

Od: Pt sie 08, 2008 12:59

Post » Nie sty 09, 2011 12:15 Re: Strychowa Julka - pregus z rudym.....kot wyzwanie.

Siknę sobie u Julki :lol:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Nie sty 09, 2011 13:11 Re: Strychowa Julka - pregus z rudym.....kot wyzwanie.

J.D. pisze:W jakim wieku przypuszczalnie jest Julka i jaka jest do innych kotów?

Do innych kotów to ok, bo mieszkała przeciez w licznej grupie. A wiek....hmm myślę ze tak ok 2 lat.

Ja ją poznałam jak już była dorosła, ale na strych trafiła zdaje się jako podrostek.
Mogę tylko ocieniać "na oko" albo przekazywać to co mówi właścicielka strychu i opiekunka kotów......

Moja rola to się ogranicza jedynie do szukania im domów. Nooo i wpadania na strych najczęściej przy okazji zabierania któregoś:-)

Obrazek

Neigh

Post » Nie sty 09, 2011 13:18 Re: Strychowa Julka - pregus z rudym.....kot wyzwanie.

Neigh pisze: Myślę, ze kazdy kto wziął ode mnie kota poświadczy.
.

:ok: Prawda :)
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

[następna]