Pronature Holistic

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 08, 2011 21:54 Pronature Holistic

Właśnie zaczynamy z Pronature Holistic z łososiem.

Spotkaliśmy stoisko karm Pronature i 1st Choice na wystawie w Wwie i zaczynamy karmić naszą gromadkę.

Wyśle, że jakość składników organicznych, bardzo duża ilość mięsa , większa niż w chwalonym tu Orijenie będzie korzystna.
Składy i informacje o karmie są dostępne na ich stronie http://www.pronatureholistic.pl (na dole jest klik żeby ściągnąć ulotke )

Do karmy przekonała nas dodatkowo ich znakomita smakowitość ( co jak wiemy może być najbardziej istotne) , koty szaleją :)

Znalazłem na youtube fajny filmik : http://www.youtube.com/watch?v=dKVwcH4AgbU

Ciekawy jestem czy ktoś z Was karmi również Pronature swoje koty.
Ostatnio edytowano Nie sty 09, 2011 0:56 przez Aleba, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Zmieniłam tytuł
koty? to przyjemność ...

Loolek

Od: Pt lut 19, 2010 14:00

Post » Sob sty 08, 2011 21:57 Re: Pronature Holistic - Najwyższa jakość karmy , nowy lider

Człowieku jeżeli dla ciebie 19 > 75 to proponuję wrócić siędo podstawówki :?
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

Post » Sob sty 08, 2011 22:08 Re: Pronature Holistic - Najwyższa jakość karmy , nowy lider

moze warto poszukać szkoły jesli porownujesz skład to masz 19>0 :ryk:
koty? to przyjemność ...

Loolek

Post » Sob sty 08, 2011 22:15 Re: Pronature Holistic - Najwyższa jakość karmy , nowy lider

Tak bardzo interesujące, właśnie wziąłem sobie paczkę Acany i jakoś dziwnie mam 65 % składników rybnych z czego 40% łosoś, jakoś dziwnie to twoje zero, może zanim zaczniesz robić reklamę to sprawdź skład konkuręcji bo wychodzisz na dupka :?
Obrazek

Satyr77

Post » Sob sty 08, 2011 22:27 Re: Pronature Holistic - Najwyższa jakość karmy , nowy lider

jesli umiesz dobrze czytać to pewnie zobaczysz na opakowaniu że te 75% to "premium animal ingredients " - odejmij wiec sobie tłuszcz i inne zwierzęce składniki

jeśli znasz francuski lub angielski polecam stronę : http://www.championpetfoods.com/acana/s ... lation=gfc

Orijen ani Acana nie podają w składach żadnych swoich składników ilości w % w składzie...

W przypadku karm polecam więcej spokoju i nie wysyłanie mnie do szkoły , karmiłem Orijenem i niestety jeden kot miał kłopot z nerkami ... (pominę ich smakowitość, która nie jest rewelacyjna)

Powodzenia 8)
koty? to przyjemność ...

Loolek

Post » Sob sty 08, 2011 22:40 Re: Pronature Holistic - Najwyższa jakość karmy , nowy lider

Polecam zaznajomienie się z opakowaniami tam skład jest podany, co prawda nie po polsku, ale jest. I tak Acana Pacifica zawiera 40% ODWODNIONEGO ŁOSOSIA. Jeżeli masz jakieś wątpliwości proszę bardzo scan z opakowania.
Obrazek
Obrazek

Satyr77

Post » Sob sty 08, 2011 23:13 Re: Pronature Holistic - Najwyższa jakość karmy , nowy lider

.... widywałem takie naklejki w Polsce na Acanie i ale gdy teraz ich poszukasz nie znajdziesz...

Powiem więcej nie znajdziesz też składu Orijena i Acany na ich polskiej stronie, dlatego poszukałem gdzie indziej.

Najbardziej miarodajna jest strona producenta, znasz pewnie powiedzenie " Polak potrafi " , wszyscy szukamy oryginalnych karm i pytamy czy coś jest gdzieś po drodze przesypywane, pakowane itd...

Wracając jednak do sedna - przypominam że wątek jest o karmieniu Pronature Holistic

Jeśli starasz się mnie obrażać wysyłając do szkoły żeby mi udowodnić jaką masz w domu świetna karmę to chyba nie o to chodzi :)

Polecam zapoznać sie bliżej z Pronature, to naprawdę fajny produkt , kupić sobie małe opakowanie i wrócić do rozmowy - inaczej ja mówię o karmach które znam (znam też Orijen/Acana) a Ty znasz tylko jeden produkt i starasz się mnie atakować.

Warto też wziąć worek Pronature Holistic i tam gdzie mi przeczytałeś swoje 75% znajdziesz na Pronature Holistic Salmon 89% - to chyba więcej ? :mrgreen:

Opisuję tu swoje doświadczenie i jestem ciekawy doświadczenie innych, którzy spróbowali właśnie tej karmy ( innych jak to z kotami pewnie też )
Opinii o smakowitości itd.

Zapraszam więc do dyskusji. Myśle że Pronature Holistic jest bardzo ciekawym produktem, to kanadyjska karma o składnikach klasy organicznej .

A jeśli chodzi o mięso, które powinno być źródłem protein dla naszych kotów to Pronature Holistic Salmon zawiera go 89%
koty? to przyjemność ...

Loolek

Post » Sob sty 08, 2011 23:17 Re: Pronature Holistic - Najwyższa jakość karmy , nowy lider

Cholera ślepy chyba jestem ale na twoich wspaniałych ulotkach składu widzę 19% łososia i nijak mi się to nie wydaje więcej niż 40% w Acanie, ale widocznie mnie uczyli innych procentów niż tych w szkółce dla kiepskich sprzedawców :mrgreen:
Obrazek

Satyr77

Post » Sob sty 08, 2011 23:21 Re: Pronature Holistic - Najwyższa jakość karmy , nowy lider

A ile procent zboża i produktów zbożowych?

Czy mogę prosić o dokładny skład tej karmy?

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Sob sty 08, 2011 23:25 Re: Pronature Holistic - Najwyższa jakość karmy , nowy lider

Dokładnie nie jest podane, ale skład optymistycznie się nie przedstawia, wygląda na to, że zawiera grubo ponad 50% zbóż.
Obrazek

Satyr77

Post » Sob sty 08, 2011 23:27 Re: Pronature Holistic - Najwyższa jakość karmy , nowy lider

Satyr77 pisze:Dokładnie nie jest podane, ale skład optymistycznie się nie przedstawia, wygląda na to, że zawiera grubo ponad 50% zbóż.

Moim zdaniem ten "lider" zdecydowanie odpada.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Sob sty 08, 2011 23:29 Re: Pronature Holistic - Najwyższa jakość karmy , nowy lider

Dokładnie, a mając takiego kiepskiego sprzedawce to długo na rynku sięnie utrzymają, jakoś nie zgłębili konkurencji na którą się powołują. Jakby określili żę są lepszi od RC to jeszcze bym był w stanie zaakceptować, ale podawanie Acany i Orijen to lekka przesada :mrgreen:
Obrazek

Satyr77

Post » Sob sty 08, 2011 23:34 Re: Pronature Holistic - Najwyższa jakość karmy , nowy lider

przesyłam skład.

SKŁADNIKI: Świeży łosoś atlantycki (19%), suszony (dehydratyzowany) kurczak(37%), ryż niełuskany (8%), kasza
jęczmienna perłowa, tłuszcz z kurczaka, mączka śledziowa (źródło DHA), mieszanka
owocowa (3% zawiera: suszone jabłka, suszone jagody, suszony ananas), suszone całe jaja, suszona pulpa
buraczana, naturalny aromat kurczaka, suszone pomidory, proszek celulozowy, otręby ryżowe, proso,
całe nasiona lnu (źródło kwasów tłuszczowych omega-3), sól, węglan wapnia, sproszkowane drożdże
(źródło mannanooligosacharydów), suszony korzeń cykorii (źródło fruktooligosacharydów), skorupka
krewetki i kraba (źródło glukozaminy), Yucca schidigera w proszku, nowozelandzkie zielone małże (źródło
glikozaminoglikanu GAG), strzykwa (źródło chondroityny), awokado, kamosa ryżowa, suszone wodorosty,
suszona lucerna, suszona japońska zielona herbata, mieszanka ziołowa (0,02% zawiera: suszony
rozmaryn, suszoną pietruszkę, suszone liście mięty, kozieradkę), suszony szpinak, suszony brokuł,
suszony kalafior.
koty? to przyjemność ...

Loolek

Post » Sob sty 08, 2011 23:37 Re: Pronature Holistic - Najwyższa jakość karmy , nowy lider

Loolek pisze:j...karmiłem Orijenem i niestety jeden kot miał kłopot z nerkami ......

Jaki jest związek Orijena z nerkami?

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Sob sty 08, 2011 23:38 Re: Pronature Holistic - Najwyższa jakość karmy , nowy lider

A gdzie ty masz te 37% kurczaka ja jakoś nie widzę podanych tam procentów.
SKŁADNIKI: Świeży łosoś atlantycki (19%), suszony (dehydratyzowany) kurczak, ryż niełuskany (8%), kasza
jęczmienna perłowa, kasza owsiana, tłuszcz z kurczaka, mączka śledziowa (źródło DHA), mieszanka
owocowa (3% zawiera: suszone jabłka, suszone jagody, suszony ananas), suszone całe jaja, suszona pulpa
buraczana, naturalny aromat kurczaka, suszone pomidory, proszek celulozowy, otręby ryżowe, proso,
całe nasiona lnu (źródło kwasów tłuszczowych omega-3), sól, węglan wapnia, sproszkowane drożdże
(źródło mannanooligosacharydów), suszony korzeń cykorii (źródło fruktooligosacharydów), skorupka
krewetki i kraba (źródło glukozaminy), Yucca schidigera w proszku, nowozelandzkie zielone małże (źródło
glikozaminoglikanu GAG), strzykwa (źródło chondroityny), awokado, kamosa ryżowa, suszone wodorosty,
suszona lucerna, suszona japońska zielona herbata, mieszanka ziołowa (0,02% zawiera: suszony
rozmaryn, suszoną pietruszkę, suszone liście mięty, kozieradkę), suszony szpinak, suszony brokuł,
suszony kalafior.

Pomijam już zupełnie fakt że przy suchych karmach nie używa się "świerzych" produktów, tylko odwodnione, najczęściej w postaci liofilizatów.
Obrazek

Satyr77

[następna]