WRO,grafitowaBAJKA szuka domu stałego na CAŁE swoje życie

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob sty 08, 2011 17:46 Re: WRO,grafitowaBAJKA szuka domu stałego na CAŁE swoje życie

No i :?: :?: :?: :?: :?:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Sob sty 08, 2011 18:05 Re: WRO,grafitowaBAJKA szuka domu stałego na CAŁE swoje życie

poszedł po żwirei i-zaginął :piwa: :ryk: :ok:
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Sob sty 08, 2011 18:18 Re: WRO,grafitowaBAJKA szuka domu stałego na CAŁE swoje życie

I jak? I jak? :mrgreen:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Sob sty 08, 2011 20:17 Re: WRO,grafitowaBAJKA szuka domu stałego na CAŁE swoje życie

razem z nataszą 25 zawiozłyśmy Bajeczkę na jej spotkanie z domkiem :ok: rebelia1 i jej TŻ oraz synek Danielek - bardzo dobrze wypadli podczas wizyty i ciocia natasza szybciutko i chętnie wypełniała umowe w sprawie adopcji. Niestety też szybko okazało się że uaktywniła się alergia u Bartka i niestety Bajeczka nie może u nich zostać :(

biedna kicia, nie ma szczęścia :( to już kolejne podejście :(

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Sob sty 08, 2011 20:21 Re: WRO,grafitowaBAJKA szuka domu stałego na CAŁE swoje życie

Ojej, Bajeczko, a tak świetnie się zapowiadało.
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Sob sty 08, 2011 20:26 Re: WRO,grafitowaBAJKA szuka domu stałego na CAŁE swoje życie

Też mi bardzo przykro. Dziewczyny są świetne babeczki, nawet umowę spisa Bajeczka jest cudowna.
Absolutnie miziasta, nie boi się dzieci i jak już moje szczęście nie znało granic to pach... :(
(mam ochotę się rozwieść :evil: )
Przekazałam dla Bajeczki kocie żarełko i żwirek, niestety okazało się, że tylko tyle mogę zrobić. :(

rebellia1

Od: Sob wrz 09, 2006 20:10

Post » Sob sty 08, 2011 20:38 Re: WRO,grafitowaBAJKA szuka domu stałego na CAŁE swoje życie

Ale mi przykro :( Co za pech :(

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Sob sty 08, 2011 20:57 Re: WRO,grafitowaBAJKA szuka domu stałego na CAŁE swoje życie

Szczerze powiem, że siedzę w pokoju i łzy po cichu same ciekną. :( Ja wiem, że ona ma dobry DT, ale co z tego,kiedy zawojowała mnie kompletnie? :( To jest absolutnie niezwykły kot, mruczący, spokojny i przepiękny. (I chociaż wiem, że to nie nasza wina, to czuję się winna, że nie mogłam dać jej DS)

rebellia1

Post » Sob sty 08, 2011 21:30 Re: WRO,grafitowaBAJKA szuka domu stałego na CAŁE swoje życie

no, ale z tą alergią to się nic nie da zrobić?...

nawet tak na przyszłość...

odczulić?
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Sob sty 08, 2011 21:50 Re: WRO,grafitowaBAJKA szuka domu stałego na CAŁE swoje życie

Zapewne chyba można - nie jestem lekarzem. W naszym wypadku, co zresztą dziewczyny wiedzą i rozmawiałyśmy o tym także w trakcie wizyty alergia to nie pretekst czy wymysł. :? Miałam ogromną nadzieję na to, że Bajeczka znajdzie u nas DS.

rebellia1

Post » Sob sty 08, 2011 22:01 Re: WRO,grafitowaBAJKA szuka domu stałego na CAŁE swoje życie

rebellia1 pisze:Zapewne chyba można - nie jestem lekarzem. W naszym wypadku, co zresztą dziewczyny wiedzą i rozmawiałyśmy o tym także w trakcie wizyty alergia to nie pretekst czy wymysł. :? Miałam ogromną nadzieję na to, że Bajeczka znajdzie u nas DS.

no szkoda, widocznie dla Bajki inny domek pisany :(

rebelia1, nie zamartwiaj się, odpocznij już dzisiaj :ok:
p.s. dostanę przepis na rogaliki :mrgreen:

jessi74

Post » Sob sty 08, 2011 22:03 Re: WRO,grafitowaBAJKA szuka domu stałego na CAŁE swoje życie

jessi74 pisze:
rebellia1 pisze:Zapewne chyba można - nie jestem lekarzem. W naszym wypadku, co zresztą dziewczyny wiedzą i rozmawiałyśmy o tym także w trakcie wizyty alergia to nie pretekst czy wymysł. :? Miałam ogromną nadzieję na to, że Bajeczka znajdzie u nas DS.

To ja tez poproszę. Idę bo stado świń czeka przy korycie. I kwiczy.
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Sob sty 08, 2011 22:12 Re: WRO,grafitowaBAJKA szuka domu stałego na CAŁE swoje życie

turkawka pisze:
jessi74 pisze:

To ja tez poproszę. Idę bo stado świń czeka przy korycie. I kwiczy.

tez poproszę :kotek: :mrgreen:
nie martwmy się, ciocia zrobi ładne ogłoszenia Bajce i domek napewno się znajdzie :ok:
Ostatnio edytowano Sob sty 08, 2011 22:32 przez natasza25, łącznie edytowano 1 raz

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Sob sty 08, 2011 22:31 Re: WRO,grafitowaBAJKA szuka domu stałego na CAŁE swoje życie

Uwaga przepis (akurat na odreagowanie zagniotłam przed chwilą nowe :ryk: )
0,5 kg mąki (ale trzeba dać więcej -tak by było gęste ciasto i się nie kleiło)
200 ml mleka o temp. pokojowej
3 jajka - 2 do ciasta i 1 do posmarowania
25g drożdży (jak nie ma świeżych można użyć mrożone, tj. ja mrożę świeże na zapas, potem czekam aż się rozmrożą całkiem)
70g cukru
75g margaryny do pieczenia (ja biorę Kasię)
konfitura (albo gęsty dżem)

mąka + 2 jaja + mleko + drożdże + cukier - mieszamy razem
Roztapiamy margarynę, czekam aż trochę ostygnie i dodajemy do ciasta.
Zagniatamy, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ponad godzinkę, aby wzrosło (ja daję pod kaloryfer ;) ).
Po godzinie rozwałkowujemy na ok 1 cm - najlepiej, żeby wyszedł prostokąt. Smarujemy ciasto konfiturą i zwijamy w rulon.
Rulon tniemy na kawałki - zależnie jak duże bułeczki chcemy (ja tnę ok 4-5 cm).
Układamy na wyłożonej pergaminem i potłuszczonej blasze do pieczenia, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na kwadrans.
W tym czasie nagrzewamy piekarnik do 185 C (ja robię na termoobiegu). Jedno jajko rozbijamy i mieszamy z 2 łyżkami mleka.
Po kwadransie odstania, smarujemy nasze bułeczki tą mieszaniną jajka i mleka.
Wkładamy do piekarnika i pieczemy 10-15 minut zależnie jak szybko nam się zarumienią (dobrze stale podglądać)

Powinno wyjść tak:
Obrazek

(gdyby ktoś nie wiedział o co chodzi, to wczoraj piekłam i Jessi z Nataszą jadły, a że żyją tzn że przepis ok :ok: )

rebellia1

Post » Sob sty 08, 2011 22:40 Re: WRO,grafitowaBAJKA szuka domu stałego na CAŁE swoje życie

są super :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: potwierdzam :D

jessi74

[poprzednia][następna]