~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 08, 2011 17:55 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

patkazal pisze:Uff :) To dobrze..

Chociaż niestety żadne jedzenie nie przekonało dzisiaj ani wczoraj Ciekawskiej, więc zdecydowaliśmy się podać jej leki w mięsku na siłę.. Dzisiaj wyglądała marnie od rana i chyba nie było już na co czekać.. Skonsultowaliśmy to jeszcze przed południem z Moniką..

No i walka była na śmierć i życie przez dobre pół godziny.. W sumie nie spodziewaliśmy się aż takiej paniki.. Bez ofiar się nie obeszło, ale leki podane :D i przy okazji wreszcie coś zjadła.. Chyba spodziewała się czegoś dużo gorszego, bo jak daliśmy jej to mięsko, to przy pierwszym kawałku jeszcze próbowała nas gryźć, ale dwa następne zjadła w zasadzie od razu.. Potem troszkę ją pogłaskaliśmy po główce i uszkach i trochę się jakby uspokoiła, ale jeszcze na nas buczała od czasu do czasu.. Przy okazji dowiedzieliśmy się, że mała nie ma dwóch siekaczy.. Dostała antybiotyk i lek przeciwzapalny i przeciwbólowy i siedzi obrażona na cały świat pod łóżkiem w sypialni.. Na szczęście ma tam sporo miejsca..

Ale ten stres na pewno jej się nie przysłużył :( Zobaczymy co będzie jutro..

Będzie dobrze :ok:

Jutro być może będzie pamiętała, że dostała mięsko i da się szybko złapać. Może też jak poczuje się lepiej po antybiotyku i przeciwbólowym to sama zje.

monikah

Od: Pt kwi 10, 2009 17:54

Post » Sob sty 08, 2011 17:58 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

A z innej beczki - mała Zosia-Miczita pojechała dzisiaj do domku.
Będzie miała na własność Dużą, Dużego i dziewięcioletnie Małe-Duże :D.

monikah

Post » Sob sty 08, 2011 18:00 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

świetnie :ok:

patkazal

Od: Nie paź 10, 2010 18:10

Post » Sob sty 08, 2011 21:01 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Budyń - nasz wypełniony waniliowym kremem kocurek - miał dzisiaj mnóstwo przygód.

W związku z tym, że zarówno on jak i Zosia mieli zrobione testy (ujemne), postanowiliśmy je na trochę połączyć, żeby zobaczyć jak reagują na inne koty. Zośka-Miczita była w siódmym niebie - zaczepiała Budynia, przewracała się przed nim na plecy, mruczała do niego i gruchała, pacała go łapkami :). Tajemniczy Wujek zrobił film i pewnie go wrzuci jak będzie miał chwilę czasu.
Budyń był początkowo zdezorientowany, potem lekko zdenerwowany zaczepkami, ale wreszcie się rozochocił i zaczął bawić z Zosią (może trochę brutalnie, ale jednak :)). Pod kociec kociaki rozegrały między sobą regularny mecz piłki nożnej (a może ręcznej :)).
Kiedy Zosia pojechała do domu, Budyń wrócił do swojej celi. Nie miał jednak dosyć, stał przed drzwiami izolatki i miauczał. Nie chodziło mu nawet o nasze towarzystwo - koniecznie chciał wyjść i pospacerować. Założylismy mu więc szelki i poszedł na spacer. Zwiedził całą kociarnię. Trochę to trwało, ponieważ bardzo często robił przystanki i się rozkładał - to na podłodze, to na stole, czy fotelu :).
Poza tymi przygodami, Budyń miał jeszcze rano gości, którzy starali się go wymęczyć :D. Niestety nie udało się. Kiedy wychodziłyśmy z iskrą dalej miauczał i szukał rozrywki :).

monikah

Post » Sob sty 08, 2011 21:11 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Każdy, ale to każdy, kto czyta nasz milanowski wątek musi tu zajrzeć: viewtopic.php?f=13&t=91558&p=6910781#p6910781

:)
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Sob sty 08, 2011 21:23 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Super wieści!

To co: ostały się na ten moment Budyń i Pszczółka... i dzikusy?

Żbiku wygląda pięknie :)
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Sob sty 08, 2011 22:55 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Budyń i Miczita - ostatnie podrygi (w schronisku):

http://www.youtube.com/watch?v=jSN9r15plsk

Chyba trzeba namówić nowych opiekunów Miczity-Zośki, żeby przygarnęli drugiego kota. Ona tak bardzo się ucieszyła z wizyty Budynia :)
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Sob sty 08, 2011 23:44 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Szalony Kot pisze:Podeslij im filmik ;)

Taki jest plan 8)
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Nie sty 09, 2011 1:33 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

A ja chciałabym pouprawiać trochę prywaty :). To nowy wątek Muffinki, mojej tymczaski viewtopic.php?f=1&t=122531
Wprawdzie nie jest z naszego schroniska, ale wychowywała się ze schroniskowymi tymczasami :mrgreen:

monikah

Post » Pon sty 10, 2011 19:27 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Powiedzcie, czy potrzebujecie dla psiaków pościeli do izolacji bud..? Bo ogólnie swego czasu z Wami o tym rozmawiałam i wtedy mówiliście, że na jesień to średni pomysł, bo wilgoć za szybko wchodzi do środka i trzeba wyrzucać materiał, bo gnije. Więc nie wiem, jakie jest Wasze stanowisko na teraz :) A mam wielki wór pościeli, jak coś, to zawiozę na Paluch :)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon sty 10, 2011 19:37 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Zapytaj może tutaj: http://www.wolontariatschronisko.fora.pl/ My się w psich zwyczajach do końca nie orientujemy.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Pon sty 10, 2011 20:12 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Ja się orientuję bo ja się ostatnio zepsiłam (przynajmniej w schronisku)

No więc kołdry nie są raczej używane z w.w. powodu.

Natomiast chyba (chyba) używają kołder w schronisku w Józefowie...
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Pon sty 10, 2011 20:14 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Ja mam raczej pościele - prześcieradła, duże, grube obrusy, poszewki na kołdry i poduszki.
Wiem, że na Paluchu czasem biorą dla kotów, ale już tam wiozłam duuużo ostatnio i teraz pomyślałam, że zawiozę komu innemu, ale z drugiej strony wiem, że Wy nie za bardzo tego używacie ;]
No dobrze, to będzie Józefów :)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto sty 11, 2011 9:06 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Tajemniczy Wujek Z. pisze:Budyń i Miczita - ostatnie podrygi (w schronisku):

http://www.youtube.com/watch?v=jSN9r15plsk

Chyba trzeba namówić nowych opiekunów Miczity-Zośki, żeby przygarnęli drugiego kota. Ona tak bardzo się ucieszyła z wizyty Budynia :)

Jak tak siedzi na tylnych łapach i wymachuje przednimi to mam jedno skojarzenie - Godzilla :ryk: :ryk: Choć Godzilla jednak trochę brzydsza :lol:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

[poprzednia][następna]