DT SMARTI - pierwsza część.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 08, 2011 2:41 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

Biedny kociao... :( Czasem te koty, te bardzo chore, trzymają się tylko po to żeby nie odejść samotnie, żeby poznać dom, ciepło, a jak tylko są bezpieczne wtedy organizm się poddaje... Ciekawa.świata coś o tym wie... Likierek przypomina mi Krseczkę... :cry:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob sty 08, 2011 7:43 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

tak czesto bywa, ze organizm w zlych warunkach sie mobilizuje i nie pokazuje, ze cos z nim nie tak. a jak sie zwierzak znajdzie w bezpiecznym miejscu, to organizm jakby sobie myslal: oho, nie musze sie juz starac. i nastepuje silniejsze lub slabsze zalamanie zdrowotne.
ale ze to musial byc fip. :(
My two American dreams. Disco [*] June 10, 2009, Jazz [*] October 16, 2005
Fiodor [*] 30.01.2011 - na zawsze w moim sercu.
Pysia [*] 18.04.2014 - moja księżniczka.

aga-zgaga

Od: Sob lip 04, 2009 8:28

Post » Sob sty 08, 2011 11:54 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

Jestem załamana :crying: .... tak bardzo chciałam żeby już było dobrze :(
ObrazekObrazekObrazek

ket

Od: Wto sty 17, 2006 10:26

Post » Sob sty 08, 2011 12:09 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

Likierek leży,jest słabiutki.
Rano wyciągnęłam go zza pieca i starałam mu się dać trochę conva ale nawet nie chciał się oblizywać,więc dałam spokoj..teraz byłam ale leży i nie wygląda jakby miał na cokolwiek ochotę..jest taki biedniutki..niech sobie odpoczywa.

reszta stadka w jak najlepszych humorkach.
Edisonka już drugi dzień bez swojego twarzowego kołnierza i się nie drapie!(tylko na noc jej go zakładam)
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob sty 08, 2011 12:16 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

EdytaB_a pisze:
EdytaB_a pisze:plaster można posmarować olejem - wtedy , jak nasiąknie ładnie odchodzi od sierści

marzenia nie wiem czy doczytałaś, ale to sprawdza sie na ludziach i zwierzakach

udało mi się przed chwila trochę strzykawką polać ten plaster z zewnątrz oliwą - to już jest coś?? Jest jakas szansa? Oczywiscie nie liczę oblanej szafki w kuchni i częśći podłogi..
Dzisiaj przyszła do mnie jak byłam w łazience i oczywiście nie miałam potrzebnego zestawu - ten plasterek jest chyba w miare już luźny - dzisiaj rano koteńka mocno pracowała nad nim. Może to polanie troszkę oliwą da jakiś efekt? Sprawdzałam teraz - wyraxnie plaster jest pokryty oliwą, oczywiście nie cały, ale chodzi mi o to, że nie ściekła.. Tylko nie wiem czy ta ilość sprawi, ze plaster nasiąknie.. :roll:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob sty 08, 2011 12:18 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

smarti pisze:Edisonka już drugi dzień bez swojego twarzowego kołnierza i się nie drapie!(tylko na noc jej go zakładam)

ojej!! Nawet nie wiedziałam, że jej ściągasz kołnierz!! :piwa: :piwa: :piwa: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob sty 08, 2011 12:37 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

Cześć Kochani!
Biedny Likierek, bardzo mi go żal :( Oby mu się choć trochę polepszyło :ok:
Ciekawe czy w schronie były przypadki anemii zakaźnej, o której wspomniała Gibutkowa?

Głaski dla całej gromadki i trzymajcie się mocno! :1luvu: :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob sty 08, 2011 12:41 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

Erin pisze:Ciekawe czy w schronie były przypadki anemii zakaźnej, o której wspomniała Gibutkowa?

Pewnie tego nie wie nikt kto ma kontakt ze schronem w Łodzi..

Marzenia11

Post » Sob sty 08, 2011 12:53 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

Nieustannie zapraszam na bazarek na dt smarti - teraz głównie potrzebne sa pieniążki dla Likierka. Jeżeli możecie to rozeslijcie link do bazarku po zaprzyjaźnionych wątkach.

viewtopic.php?f=20&t=122194&start=0

Marzenia11

Post » Sob sty 08, 2011 13:00 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

Iwonka, przykro mi z powodu Likierka :(

P.S ja dalej uparcie czytam Edison :kotek: :lol: jeszcze się nie przestawiłam

Marzenia mam nadzieję, że pomoże ta oliwa, u nas zawsze się ten sposób sprawdzał.
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Sob sty 08, 2011 13:01 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

EdytaB_a pisze:Marzenia mam nadzieję, że pomoże ta oliwa, u nas zawsze się ten sposób sprawdzał.

Mi tylko chodzi o to, czy to musi być duża ilość? Ja po prostu polałam ze strzykawki na plaster.. Miałam na to sekundę - ukradłam ze dwie :twisted:

Ja tez nie mogę sie przestawić z Edisona na Edisonkę :D

Marzenia11

Post » Sob sty 08, 2011 13:10 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

Marzenia11 pisze:
Erin pisze:Ciekawe czy w schronie były przypadki anemii zakaźnej, o której wspomniała Gibutkowa?

Pewnie tego nie wie nikt kto ma kontakt ze schronem w Łodzi..

albo wie ale nie może powiedzieć...

Edison-ka dostała porcję siemienia-to jej ładnie wyścieła przełyk i może jeść-je calkiem ładnie swoje jedzonko,chociaż rozmoczone ją brzydzi..mnie też.

Likiercio leży z boku pieca ,taki biedniutki ,ale nie śpi,ma tylko półprzymknięte oczki..
boję sie o niego-nawet nie mogę go wygliglac i wyprzytulać tak jak wczoraj, bo nie chcę go wyciągać zza tego pieca..

teraz lecę do Teściowej z faworkami do szpitala bo dziś Jej urodziny :) .
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob sty 08, 2011 13:17 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

ale pamiętasz, że o 16 będziemy z wizytą u Melci?
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Sob sty 08, 2011 13:17 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

Dużo zdrowia dla Teściowej! :ok: :piwa:

Dla Likierka i innych chorowitków również :1luvu: :kotek: :ok:
Szkoda, że nie można uzyskać tej informacji ze schronu, ale nie nie poradzimy pewnie :(
A siemię podajesz zalane wodą czy w jakiejś innej postaci?

Trzymajcie się cieplutko i uważajcie, bo ślizgawki wszędzie.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob sty 08, 2011 13:23 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

smarti mysle ze gdyby była taka wiedza napewno bys sie dowiedziala.
Nikt takich rzeczy by nie ukrywal gdy liczy sie zycie kota.
Nigdy nie mialam tam jakichkolwiek problemow.
A sama bylam tam wolontariuszka. I wiem jak wszystko wyglada od podstaw.
Nie doszukujmy sie zlej woli tam gdzie jej nie ma.

Trzymam kciuki za Likiera i za Ciebie.
Bo jesli to FIP to potrzeba Ci wiele sily i wytrwalosci.
Wspolczuje bardzo :(
I modle sie o cud by to jednak nie byl FIP, chyba wolalabym te anemie zakazna.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

[poprzednia][następna]