Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pt sty 07, 2011 10:33 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

W Sopocie na dworzu jest 3 mczy kociak z mamusią. Pręgusek, podobno bardzo ładny, z tych pręgusków szlachetniejszych. Zdrowy. Karmicielka idzie do szpitala i szuka domu dla kociaka. trezba go trochę zsocjalizować. Jego braciszek jest syjamkowaty i juz znalazł dom.

Czy ktoś ma jakieś wolne miejsce????
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Pt sty 07, 2011 11:35 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

dzidzia pisze:W Sopocie na dworzu jest 3 mczy kociak z mamusią. Pręgusek, podobno bardzo ładny, z tych pręgusków szlachetniejszych. Zdrowy. Karmicielka idzie do szpitala i szuka domu dla kociaka. trezba go trochę zsocjalizować. Jego braciszek jest syjamkowaty i juz znalazł dom.

Czy ktoś ma jakieś wolne miejsce????

W tej chwili 3 wolne miejsca, ale 2 zarezerwowane...czyli 1 do wzięcia...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pt sty 07, 2011 15:47 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

kochani po zniknieciu calineczki nie daje sobie rady z emocjami, mam nie kończącego sie doła, całymi dniami płaczę, nie jestem w stanie funkcjonować. muszę sobie zrobić choć tygodniowy urlop od PKDT- proszę wiec dzwońcie do mnie tylko w pilnych sprawach, na forum też wchodzić nie będę. potrzebuję odpoczynku psychicznego i trochę relaksu dla siebie- jakaś książka, film, oderwanie się od kocich nieszczesć.

stan adopcyjny 193 plus jeszcze 3 koty, ja gapa nie dopisałam kotki dejzi adoptowanej do mojej mamy (umowa nie spisana), kota barbossy vel midnajta weroniki (umowa nie spisana) i kotki sisi (umowa spisana ale nie sądziłam że przeżyje wiec nie ujmowałam jej na stan). no więc prawie 200 kotów :)

proszę do 10 stycznia wysłać mi na mój mail aexis1-75@o2.pl spis tymczasów wg zaleceń vivy.

na początku tyg chętnie "urodzę" wraz z marlenką sprawozdanie roczne do vivy- zapraszam do mnie :)

potwierdzam, mam kotkę aishe bezogonisatą, je załatwia się. nie robię jej póki co sesji paparazzi, bo jest jeszcze zestrachana i chowa się po kątach. dam jej czas, trochę sie mizia trochę syczy, różnie to bywa.

tak monika pacz- dobrze to ujęłaś,

faktura musi mieć podział na 3 pozycje:
- sterylki
- kastracje
- leczenie
suma tych trzech pozycji:........................

ja co miesiąc będę pisać sprawozdanie do naszych akt:
- sumy wydane na sterylizacje,
- sumy wydane na kastracje,
- sumy wydane na leczenie z hotelowaniem
- sumy wydane na inne produkty tj: żwir, karma, kuwety,
- spis adopcji comiesięcznych.
w celu tylko spisania stanów 12 miesięcy na koniec roku. teraz to jest rzeźnia i hardcore, musimy przeliczyć całoroczne faktury, jakby spis był prowadzony co miesiąc to była by to kwestia kilku godzin i sprawozdanie gotowe. dałyśmy ciała, bo w amoku ratowania kotów człowiek zapomniał e biurokracja to podstawa :(

nadal faktury opisujemy wg. zaleceń vivy z tyłu.

jezeli np. mpacz78 zakupiła za gotowkę w danym mies:
- faliweya,
- karmę do dt,
- żwir,
- kuwety
to opisuje to na osobnej kartce i sumuje koszt tych 4 faktur, z podaniem konta przelewowego- to ułatwi pracę księgowym z vivy. 4 faktury spina spinaczem łącznie z tym opisem i sumą faktur na osobnej kartce.

kotka sisi wróciła do nas :1luvu: :piwa: :ok: po serii stresów które nam zafundowała, je , mizia się, kuwetkuje- mi kamień spadł z serca :ryk: a kochani jej nowi opiekunowie nie chcą zwrotu kosztów- zafundowali jej leczenie za 350 zł :)
mam tez tymczaskę kotkę stokrotke jakby ktoś szukał samicy dorosłej burasi do adopcji :)

do usłyszenia za tydzień, ja uciekam do książek i dvd, łóżka- paaaapapap!!!!!!!!!!!!!!!!!
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pt sty 07, 2011 18:32 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

To jest Meksyk :( miejsce gdzie koty znajdują schronienie przed zimnem i miskę z jedzeniem, ale też i chorobę koty zarażają się od siebie co w konsekwencji kończy się jak Laura i Meksyk. To zdjęcia z tego miejsca, gdzie panuje zaraza i na to miejsce zbieramy pieniądze.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Od: Śro mar 30, 2005 13:43

Post » Sob sty 08, 2011 1:16 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Cały okrągły rok biegamy za kotami, łapiemy, leczymy, sterylizujemy a końca kocich problemów nie widać :(
Ten Meksyk trzeba zrobić od początku do końca bo za 2 miesiące znowu znajdziemy taką Laure albo Meksyka! Masakra! Szkoda, że możemy liczyć w tym przypadku tylko na siebie i ludzi posiadających współczucie dla zwierząt - naszych wspaniałych darczyńców, a gdzie jest reszta? Na Facebooku wysłałam zaproszenie do wydarzenia "Laura i ok. 20 innych Kociaków prosi o pomoc!!!" wszystkim swoim znajomym z prośbą chociaż o udostępnienie, i co? 3 osoby odpowiedziały na 130 :( Jak ludzi może nie ruszać krzywda zwierząt?
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Sob sty 08, 2011 7:36 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Okropne miejsce i masa pracy :( podobna sytuacja do tej na starym miescie w Gda....

http://allegro.pl/sliczna-i-proludzka-s ... 32754.html

Na Zaspie sie przypaletala na balkon karmicielki Pani Hani sliczna i miziasta kilkuletnia kotka....Pani Hania ma sama bardzo duzo kotow, w wiekszosci to koty przygarniete z ulicy, pol dzikie, nie nadajace sie do adopcji, ona juz wiecej kotow nie moze miec chocby i ze wzgledu na swoj wiek, nie chce gdy jej zabraknie by koty zostaly same...u niej jest tez Jumbo, ktorego Maria probowala adoptowac...
Pani Hania sterylizuje okoliczne koty...
Bardzo odpowiedzialna osoba i operatywna.
Pomagam jej z karma czasem i Maria tez ja wspiera
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Sob sty 08, 2011 12:39 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Czy wszyscy już wysłali listę tymczasów Sabinie?
Co powiecie na spotkanie 16 stycznia?
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Nie sty 09, 2011 15:48 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Mam pytanko :)
Kto z Was miał kiedyś czarną kotkę bez jednego oczka imieniem Rózia na DT albo gdzieś pod opieką ? :)
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Nie sty 09, 2011 17:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Marlon pisze:Czy wszyscy już wysłali listę tymczasów Sabinie?
Co powiecie na spotkanie 16 stycznia?

Jeszcze nie,własnie ją tworzę.

16.01 mi nie pasuje...17.01 mam egzamin.

EDIT : lista z tymczasami wysłana.

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pon sty 10, 2011 16:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Nie wiem, jak mogłabym pomóc :? Wysłałam maila do jednej przyjaciółki, może i tu ktos zna amatorów pięknych szylkretek? http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 61101.html
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Pon sty 10, 2011 17:17 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Hańka pisze:Nie wiem, jak mogłabym pomóc :? Wysłałam maila do jednej przyjaciółki, może i tu ktos zna amatorów pięknych szylkretek? http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 61101.html

Photos by Marea, ogloszenie by Maria_Kania 8) :roll:
Obrazek

Marea

Post » Pon sty 10, 2011 17:28 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Marea pisze:
Hańka pisze:Nie wiem, jak mogłabym pomóc :? Wysłałam maila do jednej przyjaciółki, może i tu ktos zna amatorów pięknych szylkretek? http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 61101.html

Photos by Marea, ogloszenie by Maria_Kania 8) :roll:

A skąd ja to, biedny żuczek, mam wiedzieć? :oops:
LUBMY SIĘ

Hańka

Post » Pon sty 10, 2011 17:39 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Hańka pisze:A skąd ja to, biedny żuczek, mam wiedzieć? :oops:

:lol:

No, nie mozesz :)

Tyle kocich bid wszedzie wkolo ze psymizmem napawa mnie zakladanie kolejnych watkow na forum, na ktore i tak odzewu brak :( ...

Kicia jest bardzo kochana, miziala sie do mnie, mozna ja nosic na raczkach, wziela sie znikad, przyszla na balkon...Pani Hania mieszka na Zaspie, okolica Zwirki i Wigury, ma kilkanascie kotow w domu, wiekszosc wychodzace, pol dzikie, nieadopcyjne juz starsze wiekiem, sama ledwo daje rade je utrzymac, pomagamy jej z Maria...dokarmia takze koty podworkowe, sterylizuje...Karmi zazwyczaj najtansza karma...i te domowe i podworkowe...
Nie wiadomo czy kicia jest wysterylizowana czy nie, czy domowa, czy podworkowa, ma jakby naciete ucho, ale ciezko okreslic czy to po sterylce, przydaloby sie usg, ale to koszta, na ktore Pani Hani nie stac...
Zrobilam ogloszenia, i liczymy ze znajdzie sie ktos kto da kici domek albo choc zainteresuje sie jej losem....
Obrazek

Marea

Post » Pon sty 10, 2011 18:43 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Marea pisze:

Tyle kocich bid wszedzie wkolo ze psymizmem napawa mnie zakladanie kolejnych watkow na forum, na ktore i tak odzewu brak :( ...

Kicia jest bardzo kochana, miziala sie do mnie, mozna ja nosic na raczkach, wziela sie znikad, przyszla na balkon...Pani Hania mieszka na Zaspie, okolica Zwirki i Wigury, ma kilkanascie kotow w domu, wiekszosc wychodzace, pol dzikie, nieadopcyjne juz starsze wiekiem, sama ledwo daje rade je utrzymac, pomagamy jej z Maria...dokarmia takze koty podworkowe, sterylizuje...Karmi zazwyczaj najtansza karma...i te domowe i podworkowe...
Nie wiadomo czy kicia jest wysterylizowana czy nie, czy domowa, czy podworkowa, ma jakby naciete ucho, ale ciezko okreslic czy to po sterylce, przydaloby sie usg, ale to koszta, na ktore Pani Hani nie stac...
Zrobilam ogloszenia, i liczymy ze znajdzie sie ktos kto da kici domek albo choc zainteresuje sie jej losem....

Eee, czy na pewno piszesz o kotce z tego ogłoszenia? Tam jest mowa o kotce kupionej...
LUBMY SIĘ

Hańka

Post » Pon sty 10, 2011 20:42 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Hańka pisze:
Marea pisze:

Eee, czy na pewno piszesz o kotce z tego ogłoszenia? Tam jest mowa o kotce kupionej...

chodzi o inna kotkę w ogłoszeniu!
ta kicia od p. Hanki co ogłaszamy z Marea ma inna treść...
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

[poprzednia][następna]