30 kotów w kawalerce. Zielonka k. W-wy

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sty 05, 2011 0:53 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Właściwie pani Elżbieta sama zajmuje się kotami w domu. Nikt jej nie pomaga i chyba nigdy nie łapała Rudzika. Tak sobie luzem chłopak biega. Na swój sposób garnie się do człowieka, bo przychodzi posiedzieć koło kanapy/kiedy nie ma gości/, w nocy przychodzi spać koło łóżka, ale dotnąć się nie da. Ucieka. Szuka bezpieczeństwa wśród kotów. Na zdjęciach widać niekiedy kawałek rudego futerka wystający zza innych. Wśród kotów jest łagodny i nieporadny, nie wdaje się w bójki, nawet oddać nie potrafi.

Może przypomnę FIBI, piękność skończoną :)
Fibi ma 2-3 lata, jest zdrowa i bezproblemowa, charakter miły, miziaczek, trochę ostrożna wobec obcych, ale nie chowa się, uczestniczy w spotkaniu siedząc na krześle. Łatwo dała się wciągnąć do zabawy z piórkiem. Z usposobienia spokojna. Wysterylizowana. Gotowa do adopcji.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

carmenco

Od: Śro cze 09, 2010 22:15

Post » Czw sty 06, 2011 18:35 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

W tym całym chaosie jakoś pominęłam Fibi - ale już to naprawiłam :)
Jej ogłoszenie: http://www.forum.natymczasie.pl/index.p ... skonczona/

Antares

Od: Wto lip 20, 2010 18:22

Post » Czw sty 06, 2011 21:29 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Bardzo dziękuję, Antares :)

carmenco

Post » Czw sty 06, 2011 22:29 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Ewo - ostatni raz proszę o kontakt tel.
Bardzo mi zależy na dobru tych kotów...

przyjaciel_koni

Od: Nie lis 11, 2007 21:01

Post » Pt sty 07, 2011 0:34 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

przyjaciel_koni pisze:Ewo - ostatni raz proszę o kontakt tel.
Bardzo mi zależy na dobru tych kotów...

Przyjacielu_koni, jak mam rozumieć te dziwne posty? :wink:
Moje namiary od dawna podane są do publicznej wiadomości /spójrz na podpis/. Zachęcam do kontaktu, jeśli coś Cię trapi. Nie musisz zamieszczać odezw :)

carmenco

Post » Pt sty 07, 2011 0:58 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Ewo - moje posty nie są dziwne (dla Ciebie zwłaszcza... -sądzę po ostatnich informacjach z Fundacji...)
Prosiłam o kontakt tel. I będę się przy tym upierać...

Ja naprawdę mam co robić i do czego dokładać...
Uważam, że jeden tel. do mnie nie nadszarpnie zbytnio Twojego budżetu..., a mój (z racji wykonywanych w sprawach adopcyjnych - nie dotyczących, co z żalem stwierdzam, kotów z tego miejsca... połączeń) owszem...
Myślę, że mamy o czym pogadać... Jeśli jesteś innego zdania... Nie ma sprawy...
Ale jak już kiedyś wspominałam to nie jest dobre podejście...
Wszystkie kociny zasługują na własne domy !

I jeszcze jedno - moja lista jest nieco innego "formatu"...
To odręczna lista wypisana przez opiekunkę kotów...

przyjaciel_koni

Od: Nie lis 11, 2007 21:01

Post » Pt sty 07, 2011 23:32 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Wysłałam PW :)
Ostatnio edytowano Pon sty 10, 2011 22:26 przez carmenco, łącznie edytowano 1 raz

carmenco

Post » Pt sty 07, 2011 23:33 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Dzisiaj KROPEK - amator walk z piórkiem /poległo, niestety/.

http://www.youtube.com/watch?v=DYGxvmfBGLk

Kropek liczy sobie 7-8 lat. Jest wesoły, odważny, kontaktowy, niczego się nie boi. Przeszłość bazarowa. Od kiedy Józek opuścił dom, aby rozpocząć karierę Bułkownika w dalekich stronach, Kropek zajął jego pozycję Najważniejszego Kota w Domu! :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

P.S. Misia też sobie nieźle z piórkiem radzi.
Obrazek

carmenco

Post » Pt sty 07, 2011 23:41 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Filmik Kropka dorzucony do ogłoszenia :ok:

Antares

Od: Wto lip 20, 2010 18:22

Post » Pt sty 07, 2011 23:43 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Dziękuję! :)

carmenco

Post » Sob sty 08, 2011 19:50 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Po dłuższej przerwie czytam wpisy i odnoszę nieodparte wrażenie,że "przyjaciel koni" wcale nie jest przyjacielem kotów ani przyjacielem kocich opiekunów.Dlaczego w tych wpisach jest tyle agresji.Gdzie była wzmiankowana fundacja adopcyjna gdy pani Elżbiecie brakowało jedzenia dla kotów,które miały być u Niej tylko chwilowo,a zajmuje się nimi całymi latami."Przyjacielu" jeśli nie pomagasz to nie mąć i nie przeszkadzaj pomagającym! :kotek:

kelly

Od: Śro lis 17, 2010 23:52

Post » Sob sty 08, 2011 22:18 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

A jak tam wszystkie kociaste się miewają :) jak im Nowy Roczek upływa :1luvu:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob sty 08, 2011 23:31 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

kelly pisze:Po dłuższej przerwie czytam wpisy i odnoszę nieodparte wrażenie,że "przyjaciel koni" wcale nie jest przyjacielem kotów ani przyjacielem kocich opiekunów.Dlaczego w tych wpisach jest tyle agresji.Gdzie była wzmiankowana fundacja adopcyjna gdy pani Elżbiecie brakowało jedzenia dla kotów,które miały być u Niej tylko chwilowo,a zajmuje się nimi całymi latami."Przyjacielu" jeśli nie pomagasz to nie mąć i nie przeszkadzaj pomagającym! :kotek:

Agresja 8O ,Przyjaciel koni ,nie jest przyjacielem kotów 8O ,gdzie to Kelly wyczytałaś :?:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Nie sty 09, 2011 0:16 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Dzisiaj poznałam Panią Elżbietę i Ewę-Carmenco osobiście. Chciałam powiększyć moje kocie stadko o Rudzika... ale poległam w obliczu jego dzikości. Jest przepięknym kotem, zakochałam się w jego rudym futerku i miodowych oczach, ale do niego trzeba kogoś naprawdę doświadczonego z kotami dzikawymi. I mam nadzieję, że kogoś takiego uda się odnaleźć...

W obliczu porażki wychowawczej postanowiłam przydać się chociaż do czegoś innego. Zamieściłam ogłoszenia Balbinki i Kropka na gumtree i koty.pl. Chętnie zajmę się zamieszczaniem ogłoszeń adopcyjnych w innych miejscach, tylko muszę wiedzieć, które koty-oprócz dwóch wspomnianych-mam ogłaszać?

Tutaj są linki do ogłoszeń:
http://www.koty.pl/adopcje/art2680,balbinka.html
http://www.koty.pl/adopcje/art2682,kropek.html
http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z252665814
http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z252668815

maga_cortazar

Od: Pt sty 07, 2011 16:27

Post » Nie sty 09, 2011 0:22 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

wielka szkoda że taki dziki Rudzik :(

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

[poprzednia][następna]