Do ZAMKNIĘCIA!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob sty 01, 2011 20:24 Re: Ko(t)miksy+KOTmoterstwo. Głosujemy + pierwsze polowanie...

VVu pisze:A po wtóre przypominam o głosowaniu, dzięki któremu możemy wspomóc wybraną instytucję lub osobę, zajmującą się "kocią robotą".
Tu jest link do wątku: viewtopic.php?f=1&t=121815
Ja już oddałem swój głos.

Dziękuję VVu Obrazek

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Sob sty 01, 2011 21:02 Re: Ko(t)miksy+KOTmoterstwo. Głosujemy + pierwsze polowanie...

Pierwszy kotmiks w nowym roku i jak zwykle genialny :lol: :lol: :lol:
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Pon sty 03, 2011 11:27 Re: Ko(t)miksy+KOTmoterstwo. Głosujemy + pierwsze polowanie...

super ko(t)miks :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro sty 05, 2011 10:53 Re: Ko(t)miksy+KOTmot. Pan Sylwester Frodo chce się przedstawić

Willow_ - nie ma za co, przecież nie na Ciebie zagłosowałem. :mrgreen:
Ewaw i Kociara82 - bardzo dziękuję za pochwały!

A dzisiaj chciałbym zachęcić do śledzenia losów kota Sylwestra (to imię robocze, od dnia przygarnięcia zabłąkańca) z Bielska Podlaskiego.
Wątek założyła Erin i to właśnie Jej ten kotek na jednym zdjęciu przypominał Frodo Bagginsa (mi też!!).

Podaję link do wątku sylwestrowego puchatka z Podlasia: Sylwester z Bielska Podlaskiego w DT u Pinokio - szuka DS

A powyższe KOTmoterstwo podnoszę nie komiksem, ale rysunkiem:
Obrazek
Ostatnio edytowano Czw lut 16, 2012 0:21 przez VVu, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Śro sty 05, 2011 11:30 Re: Ko(t)miksy+KOTmot. Pan Sylwester Frodo chce się przedstawić

VVu pisze:Willow_ - nie ma za co, przecież nie na Ciebie zagłosowałem. :mrgreen:

Przecież to nie za zagłosowanie było (tym bardziej, że nie na mnie), tylko za przypomnienie o sprawie Obrazek

Willow_

Post » Śro sty 05, 2011 12:37 Re: Ko(t)miksy+KOTmot. Pan Sylwester Frodo chce się przedstawić

Willow_ pisze:
VVu pisze:Willow_ - nie ma za co, przecież nie na Ciebie zagłosowałem. :mrgreen:

Przecież to nie za zagłosowanie było (tym bardziej, że nie na mnie), tylko za przypomnienie o sprawie Obrazek

Na jedno wychodzi. :wink: :D
Ale właśnie, właśnie - głosujmy! Link w podpisie Willow_!
ObrazekObrazek

VVu

Post » Śro sty 05, 2011 13:14 Re: Ko(t)miksy+KOTmot. Pan Sylwester Frodo chce się przedstawić

VVu, wielkie dzięki! :ok: :ok: :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw sty 06, 2011 13:14 Re: Ko(t)miksy+KOTmot. Pan Sylwester Frodo chce się przedstawić

tu jest watek Matyldy, kotki troszke wiekowej, ale nieziemsko spragnionej milosci, czulosci, pieszczot :1luvu: :arrow: viewtopic.php?f=1&t=120910&start=0 Koteczka jest niezwykle piekna i bardzo kontaktowa. Ufna bardzo :) Niesamowity miziak, co miziania nigdy nie ma dosc! Ugniata nawet powietrze, jest lagodna kicia :) Choruje niestety. Ma jakis stan zapalny spowodowany prawdopodobnie nieleczeniem, zaniedbaniem... tego stanu zapalnego nie da sie calkowicie wyleczyc, mozna podleczyc jedynie. Z poczatku balysmy sie, ze to moze byc rak, ale na szczescie to tyko przewlekly stan zapalny. Domek, ktory ja bedzie chcial adoptowac musi sie liczyc przede wszystkim z tym, ze bedzie trzeba z nia czesto na kontrole do weta chodzic, czasem podleczyc zapalenie jak znow sie troche pogorszy no i musi byc to domek potwornie cierpliwy, bo ona miziania nie ma nigdy dosc :mrgreen: Zamiziac na smierc? Phi, to za malo dla niej :D
Obecnie zaczynamy szukac kici domku, wiec na dobry poczatek prosze o jakis ko(t)miks o niej :)

Kociara82

Post » Czw sty 06, 2011 22:01 Ko(t)miksy+KOTmot. Połowa drogi-uratowana ze schronu, a dom?

Mamy nowe KOTmoterstwo - czarną (z białymi stópkami i krawatem) koteczkę uratowaną ze schronu przed eutanazją - Matyldę, którą tymczasuje Justa&Zwierzaki:
Kociara82 pisze:tu jest watek Matyldy, kotki troszke wiekowej, ale nieziemsko spragnionej milosci, czulosci, pieszczot :1luvu: :arrow: viewtopic.php?f=1&t=120910&start=0 Koteczka jest niezwykle piekna i bardzo kontaktowa. Ufna bardzo :) Niesamowity miziak, co miziania nigdy nie ma dosc! Ugniata nawet powietrze, jest lagodna kicia :) Choruje niestety. Ma jakis stan zapalny spowodowany prawdopodobnie nieleczeniem, zaniedbaniem... tego stanu zapalnego nie da sie calkowicie wyleczyc, mozna podleczyc jedynie. Z poczatku balysmy sie, ze to moze byc rak, ale na szczescie to tyko przewlekly stan zapalny. Domek, ktory ja bedzie chcial adoptowac musi sie liczyc przede wszystkim z tym, ze bedzie trzeba z nia czesto na kontrole do weta chodzic, czasem podleczyc zapalenie jak znow sie troche pogorszy no i musi byc to domek potwornie cierpliwy, bo ona miziania nie ma nigdy dosc :mrgreen: Zamiziac na smierc? Phi, to za malo dla niej :D
Obecnie zaczynamy szukac kici domku, wiec na dobry poczatek prosze o jakis ko(t)miks o niej :)

Komiksu nie dam rady szybko zrobić - zresztą jest za mało zdjęć Matyldy.
Ale chociaż poprosimy naszych Czytelników o pochylenie się nad losem kotki i pomoc w szukaniu domku. Jeszcze raz podaję link do wątku Matyldy (na początku dziewczyny się trochę kłóciły, ale jak wkroczyła Justa&Zwierzaki, to się wreszcie zrobiło merytorycznie i pomoc ruszyła):
Kotka,2 lata pod sklepem, charczy ,szuka DS

A KOTmoterstwo podnoszę foto-ko(t)miksem z naszym Noskiem:
Obrazek
Ostatnio edytowano Czw lut 16, 2012 0:22 przez VVu, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

VVu

Post » Czw sty 06, 2011 22:12 Re: Ko(t)miksy+KOTmot. Połowa drogi-uratowana ze schronu, a dom?

zdjec malo, bo jej wogole fotki ciezko zrobic :D jak tylko czlowieka zobaczy... natychmiast sie ociera, barankuje, mizianek nie ma konca :1luvu:
Ale to wspaniala koteczka, dla ludzi spokojnych, ktorym zyciowe ekscesy i szalenstwa nie w glowie, a raczej cenia sobie cieplo domowego ogniska, wygodny fotel, cieply koc, dobra ksiazke i... szczesliwego, rozmruczanego lwa kanapowego, co im stopy bedzie grzal :1luvu: Mysle, ze dla takich osob, ktore beda mialy mnoostwo czasu i caly poswieca go Matyldzi, bedzie ona wspaniala towarzyszka zyciowa :)

Dzieki wielkie za ko(t)moterstwo dla kici :1luvu: :1luvu: Wiesz, nie spojrzalam dotad na jej historie tak, jak napisales to w tytule :) Ale to mi sie podoba bardzo, bo brzmi optymistycznie i daje nadzieje na dalsza, lepsza droge :ok: :ok:
a ko(t)miks jest swietny, oj bardzo realistyczny hehehe :D juz niebawem przyjdzie nam sie o tym przekonac, jak tylko zacznie sie marcowanie kotow :ryk: :ryk: :twisted: :twisted:

Kociara82

Post » Czw sty 06, 2011 22:14 Re: Ko(t)miksy+KOTmot. Połowa drogi-uratowana ze schronu, a dom?

No wiedzę, że Nosek bardzo uzdolniony jest ... nie tylko przystojny Obrazek
Masz świetne pomysły VVu :!:

Willow_

Post » Czw sty 06, 2011 22:18 Re: Ko(t)miksy+KOTmot. Połowa drogi-uratowana ze schronu, a dom?

poza tym Matyldzia jeszcze musi przez jakis czas przebywac w piwnicy, poniewaz u Justyny niedawno byla PP, a kicia jest jeszcze nie zaszczepiona. Najpierw trzeba bylo wyleczyc (tudziez podleczyc) jej stan zapalny. Niestety tym razem PP zabrala ze soba kilka kocich istnien, obawy byly, ze beda nastepne "zniwa", na szczescie od tamtego czasu nie bylo wiecej zgonow, tak wiec w domu sytuacja w miare opanowana, natomiast na wszelki wypadek, dla dobra kolejnego tymczasa, musza byc przestrzegane zasady kwarantanny. Stad pobyt kici w piwnicy, ale ma tam calkiem nienajgorsze warunki. To i tak lepiej niz schron, w ktorym czekala ja smierc...
tak wiec baaaaaaaaardzo prosze chociaz o podnoszenie jej watku, o pomoc w szukaniu domku... :ok: :oops:

Kociara82

Post » Pt sty 07, 2011 16:05 Re: Ko(t)miksy+KOTmot. MATYLDA-szuka kogoś do miziania NON STOP!

Przypominam:
VVu pisze:Mamy nowe KOTmoterstwo - czarną (z białymi stópkami i krawatem) koteczkę uratowaną ze schronu przed eutanazją - Matyldę, którą tymczasuje Justa&Zwierzaki:
Kociara82 pisze:tu jest watek Matyldy, kotki troszke wiekowej, ale nieziemsko spragnionej milosci, czulosci, pieszczot :1luvu: :arrow: viewtopic.php?f=1&t=120910&start=0 Koteczka jest niezwykle piekna i bardzo kontaktowa. Ufna bardzo :) Niesamowity miziak, co miziania nigdy nie ma dosc! Ugniata nawet powietrze, jest lagodna kicia :) Choruje niestety. Ma jakis stan zapalny spowodowany prawdopodobnie nieleczeniem, zaniedbaniem... tego stanu zapalnego nie da sie calkowicie wyleczyc, mozna podleczyc jedynie. Z poczatku balysmy sie, ze to moze byc rak, ale na szczescie to tyko przewlekly stan zapalny. Domek, ktory ja bedzie chcial adoptowac musi sie liczyc przede wszystkim z tym, ze bedzie trzeba z nia czesto na kontrole do weta chodzic, czasem podleczyc zapalenie jak znow sie troche pogorszy no i musi byc to domek potwornie cierpliwy, bo ona miziania nie ma nigdy dosc :mrgreen: Zamiziac na smierc? Phi, to za malo dla niej :D

Prosimy naszych Czytelników o pochylenie się nad losem kotki i pomoc w szukaniu domku. Jeszcze raz podaję link do wątku Matyldy:
Kotka,2 lata pod sklepem, charczy ,szuka DS

Podnoszę komiksem Koteryjnym (bo na blogu Koterii pojawił się nowy):
Obrazek
ObrazekObrazek

VVu

Post » Sob sty 08, 2011 14:45 Re: Ko(t)miksy+KOTmot. MATYLDA-szuka kogoś do miziania NON STOP!

tytul mnie rozbroil :1luvu:

a ko(t)miks przyprawil o lzy... ostatnia kolacja w koterii... az mi sie plakac chcialo... :cry:

Kociara82

Post » Nie sty 09, 2011 18:42 Re: Ko(t)miksy+KOTmot. MATYLDA-szuka kogoś do miziania NON STOP!

PILNE KOTMOTERSTWO !!!

Początek roku był taki udany - KAN wygrał w ankiecie KrakVet :ok:

Niestety ... 1 marca br. KAN musi opuścić zajmowany lokal - prosimy o pomoc :!:
Liczy się każdy pomysł, nowy lokal, DT, DS ... pomóżcie proszę :!:
viewtopic.php?f=1&t=122558

Willow_

[poprzednia][następna]