Zofia&Sasza pisze: Zwróć jednak uwagę, że większość wypowiadających się (o ile można to nazwać wypowiedziami

) osób ma dwu-trzycyfrową liczbę postów i krótki staż na forum. Starzy forumowicze milczą... Może źle, że milczą.
Nie przypuszczałam, że kiedykolwiek powołam się na argument forumowego stażu, bo z zasady uważam go za chwyt poniżej pasa, ale w tym wątku nadreprezentacja nowicjuszy jest doprawdy uderzająca. Było już grane chamskie pouczanie forumowiczów, którzy z wielkim poświęceniem pomagają kotom od lat, były seksistowskie kpiny... Nie tylko temu chłopcu solidnie się tu dostało.
Pisał tu ktoś, że "przecież nikt nie pojedzie do K... i nie skopie tego gościa". A jeśli skopie? Podpali dom? Gorzej? Będziecie się tłumaczyć w prokuraturze. Teraz znowu kumiko twierdzi, że wolno kraść i chwali się, że brała udział w nieodprowadzaniu należnych honorariów autorskich
Ten watek i Wasze wypowiedzi mnie przerażają.
za pozwoleniem.
Nikt nie neguje tego, co i ile zrobili forumowicze z długim stażem/mnogością postów dla Kotów.
Ale przestań może potrząsać tym argumentem jak martwą myszą, bo można mieć na koncie stado uratowanych istnień, osiemnaście tysięcy postów, a jednak być rozhisteryzowaną emocjonalnie osobą, która w zasadzie niczym się nie różni od moherowego wojownika, poza tym, że cel działania ma inny. Nikt nie będzie klękał i zmieniał swoich poglądów tylko dlatego, że Iksińska ma 8000 postów, a Ygrekowska 12450.. To nie jest wykładnia życiowej mądrości.
W jakiż to mądry sposób tonujecie wypowiedzi "w gorącej wodzie kąpane"? wystarczyłoby napisać np "proszę, przestańmy robić/pisać tak i tak, powymieniajmy się bardziej kontrowersyjnymi poglądami na priwie, skupmy na pomaganiu zwierzętom" itp, itd.
Ale nie, mamy histeryczne wrzaski, wysoki jakichś panienek, wyzywających użytkowników od piczy i nie tylko; mamy fochy pt. "masz za mało postów, żeby cokolwiek" - wiesz, ten argument "chodzi" u mnie na forum rockmetal.pl, jako przykład nadętej, ośmieszającej wypowiedzi kogoś, kto ma ego rozdęte jak balonik.
a za text "Kumiko kradnie" można się doczekać pozwu o znieważenie, więc ewentualnie zalecałabym ważenie słów.
p.s. ad rem: petycje podpisane, rozesłane po wszystkich znajomych.