Gdy gasną światła - Merlinek ma DOM:)))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 04, 2011 15:10 Re: Gdy gasną światła. Merlin... wyczarowałem sobie domek:)))

A może Sylwester viewtopic.php?f=1&t=122239&start=0 . Jutro będzie kastrowany. Wiem, że to trochę daleko, ale nie takie transporty organizowano na miau :wink:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Wto sty 04, 2011 15:16 Re: Gdy gasną światła. Merlin... wyczarowałem sobie domek:)))

Bianka 4 pisze:A może Sylwester viewtopic.php?f=1&t=122239&start=0 . Jutro będzie kastrowany. Wiem, że to trochę daleko, ale nie takie transporty organizowano na miau :wink:

tak, Sylwester to wyjątkowo piękny kot

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Wto sty 04, 2011 17:00 Re: Gdy gasną światła. Merlin... wyczarowałem sobie domek:)))

ciekawa.swiata pisze:bo Grafcio to jest taka trochę szalona sierotka :D

Słuchajcie, dzwoniła do mnie dziś Pani w sprawie Merlinka... jako że jego ogłoszenie nieaktualne zaproponowałam, że mogę poszukać dla niej kotka, który spełniałby wymagania, a są one następujące:

- dorosły wykastrowany (kocur lub kotka)
- miziasty, taki żeby chciał na kolanka
- musi akceptować inne koty bo Pani ma już w domu jedną kotkę i chce dla niej towarzysza lub towarzyszkę
- kicior będzie niewychodzący

wymagania co do maści są drugorzędne, ale preferowany biały, czarny lub srebrny pręgowany
macie jakieś propozycje?
na początek wstawiam Guliwera i Leosia do propozycji, ale nie wiem czy Pani będzie chciała aż tak dorosłego kotka dlatego im więcej propozycji, tym lepiej

A Lulu? Może ona - skoro potrzebuje towarzystwa a tam już jest kotka?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto sty 04, 2011 17:12 Re: Gdy gasną światła. Merlin... wyczarowałem sobie domek:)))

Tylko jak pani chce dorosłego kotka to nie wiadomo czy Lulu nie za dzieciata :wink:
W razie czego w schronisku jest taki kot :mrgreen: czarny, miziasty i lubi inne koty - Cartman :mrgreen: Zawsze może przyjechać i go zobaczyć :ok: Jest tez ooooromny biało rudy kot ale nie wiem czy to kocur czy dziewczyna. Jest cholerną przylepą oznak agresji wobec kotów nie zauważyłam
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Wto sty 04, 2011 17:30 Re: Gdy gasną światła. Merlin... wyczarowałem sobie domek:)))

no właśnie Lulu za młoda, do tego niewysterylizowana jeszcze. Ale Lulu jest zainteresowana inna Pani, chce podjechać zobaczyć w tym tygodniu. Zobaczymy co z tego będzie :)
Dzisiaj zaczynamy trenować kontakty z psem :)
będą z niej ludzie, pierwszy szok przerobiony, zaczyna się powoli zachowywać coraz swobodniej w obecności psów.
Myślę, że codzienne treningi zrobią z niej kozaka i przestanie się bać w ogóle :)

Sylwestra dodałam do mejla, wspomnę też o Cartmanie i Rudym... JaEwka, masz może ich zdjęcia gdzieś zakitrane? :)

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Wto sty 04, 2011 19:06 Merlin :)

Witam Wszystkich Serdecznie :)
informuję, ze od wczoraj jestem nową kompanka zycia Merlina :) Na wstepnie przekazuje, ze kicia ma sie dobrze i jest non stop chetny do zabawy; nie mówiąc o bezustannym mruczeniu i miauczeniu :) Merlin na krok mnie nie odstępuje i ciągle liczy na jakies smakolyki!
W tej chwili ( po obiedzie ) lezy rozciągniety na moim olbrzymim łozu w sypialni :] i spiiiiiiiii - temu to dobrze, a ja musze sie uczyc ;/

Pozdrawiam,
Kasik

PS. W przypadku jakichkolwiek pytan prosze pisac bez skrepowania lub lapac mnie na gg 9800640.

Merlin :)

Od: Wto sty 04, 2011 18:56

Post » Wto sty 04, 2011 19:37 Re: Gdy gasną światła. Merlin... wyczarowałem sobie domek:)))

bardzoooo się cieszę, że do nas dołączyłaś Kasiu :)
Książe Merlin to arystokrata, należy mu się poobiednia drzemka :D
super, że chce się bawić to znaczy, że mu dobrze :)

Piszcie nam często co tam u Was słychać... i jak tam się miewa jego Książęca mość :D
:kotek:

ciekawa.swiata

Post » Wto sty 04, 2011 19:39 Re: Gdy gasną światła. Merlin... wyczarowałem sobie domek:)))

Kasiu witamy serdecznie i dziękujemy za wiadomość o Merlinku :D
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto sty 04, 2011 19:51 Re: Gdy gasną światła. Merlin... wyczarowałem sobie domek:)))

Witamy na forum :mrgreen:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro sty 05, 2011 8:25 Re: Gdy gasną światła. Merlin... wyczarowałem sobie domek:)))

Witam Panią Księcia Merlina :D

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Śro sty 05, 2011 9:37 Re: Gdy gasną światła. Merlin... wyczarowałem sobie domek:)))

Witaj Kasiu. Dziękujemy Ci bardzo, że pokochałaś i przygarnęłaś Księcia Merlina :)
Pisz nam co u niego słychać :)

A ja trzymam kciuki, żeby takich szczęśliwych zakończeń było na tym forum jak najwięcej.

Dziweczyny troszkę offtop... potrzebuję namiary na dobrego kociego kardiologa we wrocławiu!! Moja kotka jest bardzo chora, miała robione ekg i usg jamy brzusznej oraz badanie krwi i z tego co mi wet powiedział, to ma kilka różnych schorzeń (wg weta serce, wątroba, trzustka i nadnercza) - aż mi się wierzyć nie chce i chciałabym to skonsultować z kimś sprawdzonym!! Proszę o pomoc.
USG wykazało płyn w okolicach wątroby, a ekg prawdopodobnie bradykardię lub bloki serca.

Jestem załamana :( Kotka ma niewiele ponad rok i już wystarczająco dużo przeszła :(
...to tylko moje zdanie...

Zołzik

Od: Pon paź 11, 2010 11:53

Post » Śro sty 05, 2011 12:30 Re: Gdy gasną światła. Merlin... wyczarowałem sobie domek:)))

a ja mam tu do Was pytanie z serii tych nietypowych :D
czy ktoś z Was ma w rodzinie dziedziaczka, który pożera jajka niespodzianki?
bo zbieram te wkłady ze środka... chcę porobić z nich zabawki dla schronowych kociaków bo one tam biedne nie mają nic ciekawego do roboty. Ja mam małego bratanka, no ale wiadomo, coś oprócz czekolady jeść trzeba :mrgreen:
Jakbyście mieli taki luksus na zbyciu, to nie wyrzucajcie proszę, ja chętnie je zrecyklinguje :)

ciekawa.swiata

Post » Śro sty 05, 2011 12:32 Re: Gdy gasną światła. Merlin... wyczarowałem sobie domek:)))

Kurcze dziewczyno jesteś kopalnią pomysłów - pamiętaj tylko, że gumkę do majtek ja wymyśliłam :p
...to tylko moje zdanie...

Zołzik

Od: Pon paź 11, 2010 11:53

Post » Śro sty 05, 2011 12:40 Re: Gdy gasną światła. Merlin... wyczarowałem sobie domek:)))

ale majtek nie będę zbierać... :lol:
:kotek:

ciekawa.swiata

Post » Śro sty 05, 2011 15:43 Re: Gdy gasną światła. Merlin... wyczarowałem sobie domek:)))

ciekawa.swiata pisze:a ja mam tu do Was pytanie z serii tych nietypowych :D
czy ktoś z Was ma w rodzinie dziedziaczka, który pożera jajka niespodzianki?
bo zbieram te wkłady ze środka... chcę porobić z nich zabawki dla schronowych kociaków bo one tam biedne nie mają nic ciekawego do roboty. Ja mam małego bratanka, no ale wiadomo, coś oprócz czekolady jeść trzeba :mrgreen:
Jakbyście mieli taki luksus na zbyciu, to nie wyrzucajcie proszę, ja chętnie je zrecyklinguje :)

Thorkatt robi myszy właśnie z takich "jajek" tu jej wątek viewtopic.php?f=20&t=110520
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

[poprzednia][następna]